|
ÜYE
| Kayıt: 04 Şub 2009 |
| Mesajlar: 506 |
|
|
... 20.06.2009, 14:18 |
|
|
Benim de söylemeye çalıştığım o zaten. Yukarıdaki mesajlar okunduğunda din meselesini tartışmak isteyen kişinin, bu konunun tartışılmasına karşı olan kişi olduğunu görebiliriz. Yani dinle ilgili bir soru cümlesi ardından verilen cevaplarla konu daha da açık bir hale geldi - ki bence çok da iyi oldu. Bunlar tartışılması doğal şeylerdir. Yukarıda da karşı çıkılacak bir mesaj görmediğimi söylüyorum. Eserin içinde var olanı yok sayamayız diyorum. Bunda herkes hemfikirse sorun yok demektir. |
_________________ things never happen in the same way twice
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
Şu ana kadar 4.kitaba kadar okudum bence güzel bi seri.Severek okuyorum.İlk defa böyle bi şey söylüyorum ama birinci filmi kitaba göre çok daha güzeldi.İkinci filmi hala izleyemedim.
Bi kitapta Peter,Susan,Edmund,Lucy'i anlatıp hemen arkasından gelen kitapta başka bi karakteri anlatmasını pek beğenmedim yalnız.
Diğer kitaplar nasıl yazılmış bilemem ama benim şimdiye dek okuduklarım böyle. |
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Şub 2009 |
| Mesajlar: 506 |
|
|
|
| Tari yazmış: | Şu ana kadar 4.kitaba kadar okudum bence güzel bi seri.Severek okuyorum.İlk defa böyle bi şey söylüyorum ama birinci filmi kitaba göre çok daha güzeldi.İkinci filmi hala izleyemedim.
Bi kitapta Peter,Susan,Edmund,Lucy'i anlatıp hemen arkasından gelen kitapta başka bi karakteri anlatmasını pek beğenmedim yalnız.
Diğer kitaplar nasıl yazılmış bilemem ama benim şimdiye dek okuduklarım böyle. |
Hakkında daha çok şey öğrenmek için fan kulübe göz atabilirsiniz... |
_________________ things never happen in the same way twice
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 04 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 17 Arl 2009 |
| Mesajlar: 105 |
|
|
|
Henüz okumadığım bir seri Narnia.İki filmini de izlemiş ve beğenmiştim.Bu yüzden seriyi okumayı düşünüyorum.Bir fantastik kurgu eserine "çocuksu" demek garip geliyor bana.Zaten biraz öyle olması gerekmez mi?Çocuk hayalleri çok daha geniştir.Harry Potter ne kadar çocuksu ise Narnia da o kadar çocuksudur herhalde.Dolayısıyla benim için problem yok  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 464 |
|
|
... 21.12.2009, 7:41 |
|
|
Aynen zaten bütün bu okuduklarımız gerçek değil ki . Gerçek olsalar çocuk veya genç veya yetişkinlere uygun olabileceği hakkında fikir yürütebilirdik.. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 03 Arl 2009 |
| Mesajlar: 2524 |
|
|
|
| Mormegil yazmış: | | Şimdi bu forumda dini irdelemek uygun düşmez.Ve yüzüklerin efendisi'nde tek kötü tanrı vardır.Ama o da tam olarak tanrı değildir;bir güç olarak düşünülmektedir.O zaman onu da şeytana benzettik.E ne oldu?Yine Hristiyan ideolojisi oldu.Sizin yorumunuzla gerçekten böyle oluyor.Hristiyan inancında Tanrı'nın krallığı diye bahsedilir diyorsunuz;ama tüm dinlerde dolaylı yoldan bu verilmektedir.Ama lütfen artık din konuşmayı bırakalım;burası bir edebiyat forumudur;din üzerine kurulmuş bir forum değildir. |
Şimdi öncelikle bu kitap Hristiyanlığı anlatıyor ve pek çok hristiyanlık öğesi içeriyor.Bu da burdaki insanların kendi kafasında uydurduğu bişi deildir. Google a narnia günlükleri yazarsanız ve en azındn vikipedia ya ya da bakarsanız ordada yazar _Hristiyanlık ögeleri içerir diye_Bu yazarın çocuklara aynı zamanda hristiyanlığı öğretmek için de yazmış olduğu bir kitaptır.Aslan Hz isanın sahip olduğu güçlere sahiptir ve hatta son kitapta nania nın yıkılma sebebi narniaların taştı sanırım(yani şeytana )tapmaya başlamalarıdır.Bu kitap dini ögeler içerdiği için hakkında konuşurken bundan bahsetmek normaldir ve elbette ki site dini site değildir fakat bu bir gerçekken bunu sölemeyecek miyiz?Ayrıca Altın pusuladada ataistlik savunulmuştur.Hristiyanlık yerilmiştir.Bu kitaplardan konuşurken dinden bahsetmek normaldir çünkü yazar kitabına dini sokmuştur. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Dreamer yazmış: | Henüz okumadığım bir seri Narnia.İki filmini de izlemiş ve beğenmiştim.Bu yüzden seriyi okumayı düşünüyorum.Bir fantastik kurgu eserine "çocuksu" demek garip geliyor bana.Zaten biraz öyle olması gerekmez mi?Çocuk hayalleri çok daha geniştir.Harry Potter ne kadar çocuksu ise Narnia da o kadar çocuksudur herhalde.Dolayısıyla benim için problem yok  |
Narniayla harry potter karşılaştıralamazlar bence.Bir kere harry potter çocuksu olarak başlasada 4. kitaptan sonra kesinlikle ççocuksu değilidir.İdda ediorum evet:DNarnia günlükleri ise Masal gibidir.Çok fazla çocuksudur ama işte çok başarılıdır. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 464 |
|
|
... 20.02.2010, 19:20 |
|
|
Ben aslında 1. filminden itibaren Harry Potter'ın çocuksu olmadığına inanıyorum. Karakter çocuk diye film çocuk filmi olacak diye bir şey yok. En son Voldemort sahnesinde yaşananları bir çocuk izlemezdi bence.
Daha doğrusu çocukların izlenmesi için yapılmazdı bunlar. 2. Olarak sırlar odasında da bir sürü çocukların sevmeyeceği sahne mevcut.
Narnia'da ise 1-2 veya 3 diyemiyoruz. Okumamış olsamda filmlerinden anladığım kadarıyla bir masalsılık var zaten. Kurgularında da var efektlerde de var. Ben masalım diyor resmen  |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 08 Oca 2009 |
| Mesajlar: 1642 |
|
|
... 20.02.2010, 23:44 |
|
|
Narnia günlüklerini Hristiyan öğretisini temel aldığını savunmadan önce tüm seriyi dikkatle okuyun.Bunun Hristiyanlıkla ilgili olması için aklımda sadece iki neden var,fakat daha fazlasını bulabiliriz sanıyorum:
Hristiyanlığın temelinde reenkarnasyon olmadığı halde Aslan'ın şu sözleri dikkat çeker:"Çok az kişi ölmemiştir,ben de birçok kez öldüm." Yani sanırım böyle sözlerdi,şimdi tam aklımda bulunmuyor.
Ve aynı zamanda taptıkları Taş dediğin şey,başka bir tanrıdır.Calormen'lilerin taptıkları tanrıdır ve Aslan bunu inkar etmemiştir,tam tersine doğrulamıştır.Ki bu da iki tanrı anlamına gelir.Normal olarak da Hristiyanlığa aykırıdır.
Bu ve birçok nedenden dolayı bu serinin dini konu aldığını düşünmüyorum.Ama şöyle bir şey var ki,her fantastik yazar kurgusuna bir din de yaratır.Ama bu dini çoğu kafasından uydurmaz,gerçek dinlere dayandırır.Bu kitap da doğal olarak bunlardan biridir.Ama biraz ağır diye bu kitabın tamamen Hristiyanlık üzerine kurulduğunu söyleyemezsiniz diye düşünüyorum. |
_________________ Rahmetli de sollardı...
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Narnia Günlükleri C. S. Lewis tarafından çocuklar için yazılmış yedi kitaplık bir fantastik roman serisidir. Narnia Günlükleri klasik çocuk kitapları olarak dikkate alınır ve yazarının en bilinen çalışmasıdır, dünya çapında 41 dile çevrilmiş ve 100 milyondan fazla satmıştır. C. S. Lewis tarafından 1949 ve 1954 yılları arasında yazılmış olup, resimleri Pauline Baynes tarafından yapılmıştır. Narnia Günlükleri bir çok kez radyo, televizyon, tiyatro ve sinema gibi sektörlerde eser olarak kullanılmıştır. Buna ilaveten seride bir çok Hıristiyanlık ögesi bulunmaktadır. Karakterlerde ve fikirlerde Yunan Mitolojisi ve Roma Mitolojisi'nden ve bir o kadar da klasik İngiliz ve İrlanda peri masallarından esinlenilmiştir.
Narnia Günlükleri hayali bir yer olan Narnia'da, yani hayvanların konuşabildiği, sihrin bulunduğu ve iyi ve kötü birbirleriyle savaştığı bir dünyadaki ufak çocukların maceralarını anlatıyor. Her kitapta bizim dünyamızdan bir şekilde Narnia'ya teleport olan kahraman çocuklar bulunmakta. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
Wikipedia'dan alıntı yaptın ya,olayın tüm büyüsü bozuldu.Wikipedia geniş kapsamlı ve herkesin yazı yazabileceği bir sitedir.İstesem şu anda o Hristiyanlık bölümünü silebilirim.Ve aynı zamanda orada Mitoloji konularına değinilmiş ki bu benim görüşlerimi destekler.Nasıl Hristiyanlık ile mitoloji bir tutulabilir?Bir kere birinde birçok tanrı var,diğerinde tek tanrı var.Bu bile yeter serinin sadece Hristiyanlık üzerine kurulu olmadığını göstermeye. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
... 20.02.2010, 23:54 |
|
|
Üff iyi tamam deil yavv  Bu her yerde öle yazıo aç bak istiorsan bu açıktır zaten C.S Lewis de bu kitaplardan sonra tümyüle dini kitaplar yazmış.Zaten kitap fantastik bir kitap tabiki mitoloi falan da olcak ama bazı şeler hristiyanlıktan alma onu temsil ediyor.Din kitabı deilki bu onla o bir olmasın.! |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
| Alıntı: | Bu ve birçok nedenden dolayı bu serinin dini konu aldığını düşünmüyorum.Ama şöyle bir şey var ki,her fantastik yazar kurgusuna bir din de yaratır.Ama bu dini çoğu kafasından uydurmaz,gerçek dinlere dayandırır.Bu kitap da doğal olarak bunlardan biridir.Ama biraz ağır diye bu kitabın tamamen Hristiyanlık üzerine kurulduğunu söyleyemezsiniz diye düşünüyorum.
|
Bu cevap versin ne diyeyim  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
| Shit! yazmış: | | Mormegil yazmış: | | Şimdi bu forumda dini irdelemek uygun düşmez.Ve yüzüklerin efendisi'nde tek kötü tanrı vardır.Ama o da tam olarak tanrı değildir;bir güç olarak düşünülmektedir.O zaman onu da şeytana benzettik.E ne oldu?Yine Hristiyan ideolojisi oldu.Sizin yorumunuzla gerçekten böyle oluyor.Hristiyan inancında Tanrı'nın krallığı diye bahsedilir diyorsunuz;ama tüm dinlerde dolaylı yoldan bu verilmektedir.Ama lütfen artık din konuşmayı bırakalım;burası bir edebiyat forumudur;din üzerine kurulmuş bir forum değildir. |
Şimdi öncelikle bu kitap Hristiyanlığı anlatıyor ve pek çok hristiyanlık öğesi içeriyor.Bu da burdaki insanların kendi kafasında uydurduğu bişi deildir. Google a narnia günlükleri yazarsanız ve en azındn vikipedia ya ya da bakarsanız ordada yazar _Hristiyanlık ögeleri içerir diye_Bu yazarın çocuklara aynı zamanda hristiyanlığı öğretmek için de yazmış olduğu bir kitaptır.Aslan Hz isanın sahip olduğu güçlere sahiptir ve hatta son kitapta nania nın yıkılma sebebi narniaların taştı sanırım(yani şeytana )tapmaya başlamalarıdır.Bu kitap dini ögeler içerdiği için hakkında konuşurken bundan bahsetmek normaldir ve elbette ki site dini site değildir fakat bu bir gerçekken bunu sölemeyecek miyiz?Ayrıca Altın pusuladada ataistlik savunulmuştur.Hristiyanlık yerilmiştir.Bu kitaplardan konuşurken dinden bahsetmek normaldir çünkü yazar kitabına dini sokmuştur. |
Buyrun burdan  Dini ögeler içeriyor diye daha kaç kez söleyebilirim ki  |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
|
|
|
E ben de dini ögeler içeriyor lakin bu dini ögeler sadece Hristiyanlığa ait değil diyorum  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 12 Şub 2010 |
| Mesajlar: 1713 |
|
|
... 26.02.2010, 21:55 |
|
|
arkadaşlar ben narniayı okuyordum üçüncü kitapta açıkçası sıkıldım masal gibi geldi bıraktım.bi kerem masal gibi çok çocuksu çok basit yani onca david eddingsden tutta margeret weise kadar bir sürü yazarın daha çok güzel eserleri var siz burada gelmişsiniz narniayı savunuyosunuz.narnia günlükleri belki dünyada filmi kitabından güzel olan tek yapıttır.ben açıkçası çok değersiz buluyorum,insan tolkienle arkadaş olcak sonradan böyle kitaplar yazcak aklım almıyor.zaten tolkiende c.s.lewisle yollarını ayırıyo bi zaman sonra bi orta dünyaya bi harry potter alemine bi elenium bi ejder kanadı alemine bakın narnia neki yanlarında kusura bakmayın ama onu okuyacağıma çarlinin çikolata fabrikasını bidaha okurum daha iyi. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Nis 2010 |
| Mesajlar: 45 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 12 Şub 2010 |
| Mesajlar: 1713 |
|
|
|
| hatred yazmış: | ilk olarak prens caspian'ı okumuştum. ertesi gün serinin ilk kitabını aldım. bir hafta sonra tüm seriyi tamamlamıştım gerçekten güzel bir seri. bir kitabı bir gecede bitiriyordum  |
narnia çok çocuksu basit gelmişti 3te bırakmıştım ben... |
_________________ Frekansı değişmedi duygularımın,hala aynı şarkıdayım...
Can Yücel
|
|
|
|
 |
|
|