FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

ÜYE
ÜYE

Ölü Ozanlar Derneği

N. H. Kleinbaum

Fantastik Edebiyat Resim

Nokta Yayınları / Bestseller Dizisi

Todd Anderson ve arkadaşlarının Welton Akademisi'ndeki yaşamları, yeni İngilizce öğretmenleri Bay Keating'in gelmesiyle birlikte inanılmaz biçimde değişir. Bay Keating onlara olağanüstü ve farklı bir hayatın kapılarını açar. Ondan etkilenen yedi arkadaş, Ölü Ozanlar Derneği'ni tekrar faaliyete geçirirler. Bu gizli dernekte ailelerinin baskı ve beklentilerinden uzakta tutkularını özgürce yaşayabilmektedirer. Keating onları ünlü ozanların büyük eserleriyle tanıştırdığında yalnızca dilin güzelliğini öğrenmekle kalmayıp, yaşamın her anının ne kadar önemli olduğunu da ayrımsamışlardır. Ne var ki Ölü Ozanlar Derneği'nin üyeleri, bu yeni kazandıkları özgürlüğün ne kadar acı sonuçlar doğurabileceğini çok geçmeten göreceklerdir... Robin Williams'ı başrolünü oynadığı film yıllarca anılardan silinmeyecek ve bu kitapla da ölümsüzleşecektir.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

Her ne kadar slogan, her ne kadar herkesin ağzına sakız olmuş, tehlikeli bir klişeyi işliyor, her ne kadar filmi kadar iyi olamıyorsa bile en sevdiğim romanlardan biri bu.
Okuduğum kitaplar arasında kişiliğimden bir şeyler bulduğum yegane karakterlerden birisi Todd Anderson. Ne Tom Sawyer özentisi bir fırlama karakteri yaratmış yazan, ne de ölesiye pısırık bir adamı durup dururken kahraman yapmış. Tam ayarında, gerçek anlamda iyi bir karakter yaratımı olmuş.

Keating'e diyecek bir şeyim yok. HİÇ ISKALAMADAN HER EDEBİYAT ÖĞRETMENİNİN İZLEDİĞİ, OKUDUĞU AMA ALLAH KAHRETSİN Kİ BİR HALT ANLAMADIĞI BİR ADAM TÜRKİYE'de NE YAZIKKİ.

Hayatta acıdığım bir kaç şey vardır:

Che Guevera'nın popüler kültürün elinde piç edilmesi
Dövüş Kulübünü izleyip/okuyup hasta olanların, "Tyler Durden gibi olacam! MARCİNAL OLACAM ULEN!" diyenlerin Tyler Durden'a o derece bir yüzeysellikle yaklaşmaları (Popüler kültür, modern hayat taşlaması bir kitabın popüler kültürün esiri olmuş bir neslin gözünde bir popüler kültür ikonu olması bir başka deyişle)
Her Ölü Ozanlar Derneği okuyanın/izleyenin (ki nüfusumuzun yüzde yetmiş-yetmiş beşine tekabül eder) CARPE DIEM ULAN! diye ortalarda gezmesi, ama yaşamımızda hiç bir şeyin değişmemesi.

Bunlar güzel şeyler, sevin.

ÜYE

bende okudum bunu...bu fantastik değil ki!!!
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

sachiel yazmış:
bende okudum bunu...bu fantastik değil ki!!!

E, doğrudur ancak ben "Ölü Ozanlar Derneği fantastik bir eserdir" dediğimi de hatırlamıyorum. Bu yorum ne alâka şimdi onu çözemedim ve sanki insanları kandırıyormuşum da siz beni suçluyormuşsunuz hissiyatına kapıldım, siz üç ünlem (!!!) yapıp üstüne bir de "bunu ben de okudum, biliyorum ne olduğunu" tarzında tümce kurunca. Ne demek istediniz? Sizi böyle yazmaya iten nedir? Fantastik Edebiyat içerikli bir sitede, psikolojik türe girebilecek bir kitabı tanıtamaz mıyım? Anlamadım? Hayırdır?

Şerefe <3333!

~ THE QUEEN OF TEARS
DENETMEN

Fantastik İçerikli Kitaplar ve Yazarları olunca forumun adı ufak çaplı bir yanılma yaşanmış olabilir, gerilmeye gerek yok.

Biraz sakin ol Eldir, yeni üye neticede. Peki sen niye bir mesaj için bu kadar uzun bir yazı yazıp, tüm duygu ve düşüncelerini ifade ediyorsun? wink

Bir de o sonda yaptığın işaret ne, onu bana bi anlat. Daha önce böyle bir şey görmemiştim.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

eldir dikkat ettiysen sayfa fantastik eserler ve yazarlar .. o yuzden öyle dedim..
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Dumrul yazmış:
Biraz sakin ol Eldir, yeni üye neticede. Peki sen niye bir mesaj için bu kadar uzun bir yazı yazıp, tüm duygu ve düşüncelerini ifade ediyorsun? wink

Bir de o sonda yaptığın işaret ne, onu bana bi anlat. Daha önce böyle bir şey görmemiştim.

Uzun cümle konusunu bilmiyorum lâkin 'yeni üye' dediğin gibi, ben de biraz fazla çıkıştım galiba, ama kusura bakmayın artık çok uzun bir gün yaşamaktayım. Cidden yazın ders çalışmaktan daha kötüsü yazın ders çalışmak. Havada zaten bunaltıyor insanı. Ya da ben bulanıyorum? O da olabilir elbet.

Gördüğün işaret (<3 ya da <3333) kalbi temsil etmektedir ve ben yazılarımda oldukça sık kullanmaya başladım bu işareti. Yine de benim merakımı cezbeden bir konu var: Asıl sen neye benzettin de sordun?

sachiel yazmış:
eldir dikkat ettiysen sayfa fantastik eserler ve yazarlar .. o yuzden öyle dedim..

Dikkat? Elbette ettim ve o yüzden bu başlığa koydum. Çünkü forumdaki yeri burası, evet Furkan'ın ve senin de belirtmiş olduğun gibi ismi yüzünden ufak çaplı hatalar yaşanabiliyor arada. Bu site Fantastik Edebiyat.Com diye buradaki herkes fantastik içerikli öğeler paylaşacak yahut yazacak diye bir kaide yok. Forumda yeni olduğun için bu olayı yadırgıyor olabilirsin ama alışırsın. Furkan adlı denetmen arkadaşımıza kulak verelim ve bu konu burada kapansın. Ne diyor? 'Come down gentlemen!'

Sevgiler,

~ THE QUEEN OF TEARS
DENETMEN

Ben kalp dışında her şeye benzetmeye çalıştım galiba. Very Happy
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

carpe diem yerlere dusurulmese, 13 + genclik tarafindan civigi cikarilmasaydi daha cok sevecegim kitap. iyiydi ama lan. saka maka hayatimi degistirdi bir ara.

siirler guzeldir.
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder