|
ÜYE
| Kayıt: 18 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 903 |
|
|
|
Arkadaşlar Ölüm Kapısı Serisi Hakkında bilgi verebilirmisiniz?Başlamak İstıyorum Ama çok uzun gibi duruyor 7 kitap... |
|
|
|
|
 |
|
|
ÜYE
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 1474 |
|
|
|
Uzun kitaplardan gözün mü korkuyor? Zaman Çarkı serisini dene. Görünce löp diye bitireceğini anlarsın.  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
... 19.06.2009, 11:11 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 27 Şub 2009 |
| Mesajlar: 1052 |
|
|
|
Şu ana kadar yazarların Kara Kılıç Serisi'ni okudum. Ölüm Kapısı Serisi'nde 5. ciltteyim. Başlarda seri güzel gidiyordu. En çok anlatımın durağan olmasından ve bazen sayfaların bomboş yazılarla doldurulmasından şikayetçiyim.
Anlatılan olaylar ilgi çekici gelmiyor, genelde okur bir konuda beklentiye giriyor sonra hayal kırıklığına uğruyor. Ölüm Kapısı'nda şu anlık bir kahramanlık destanı değil, Alfred tarafından yazılmış bir salaklık destanı izliyorum.
Ben bu seriden aksiyon değil, şaşırtıcı olaylar bekliyorum diyorsan okuyabilirsin. Bir de bazı şeylere kitabın içinde açıklama getirmek yerine sona uzun uzun dipnotlar yazılması hoşuma gitmiyor.
Tabii şu ana kadar ki eleştirileri ön yargılarımla yaptım, daha seri bitmedi. Bitirince bir başlık hazırlayıp genişçe bahsedebilirdim. Artık buraya bir şeyler yazarım.
Ölüm Kapısı; Kurtlar Vadisi değil, Lost izlemek istiyorum diyenlere göre.  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
... 19.06.2009, 13:18 |
|
|
teşekkurler |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3452 |
|
|
|
Bu seriyi tek geçerim. Bu başlık altında bir yerlerde nedenlerini sıralamıştım diye hatırlıyorum.
Bu başlığı bir didikleyin bakalım arkadaşlar ilk bulan kim olacak, Haplu'nun bir numaralı hayranı olarak epeyyazmıştım.
Hatta size bir ipucuvereyim, ben kendi tarzımı- yazım tarzımı bu kitabı okuduktan sonra keşfettim. Kitabın ilk bölümünde; kendi kendiyle konuşan arada yanındaki elemanına nasihatlar veren biriyle karşılaşırsınız. Kitap ilerledikçe suskun kahramanlar tek söz alıp varlıklarını bir amaç uğrunda, var olan kurgunun içine çekerler. Başta konuşan karakter zamanla populeritisini yitirdi sanırsınız, ölümün var oluşuna şahit olur, sona doğru bildiğiniz şeylerin aslında hiç öğrenemediğiniz bir gerçeğin sadece ufak birer parçaları olduğunu görürsünüz.
Kurgusu basittir. Anlamak için sabır ve dikkat gerektirir, çünki içindeki karakterlere hayran kalıp yan yarakterleri gözden kaçırma olasılığınız yüksektir, sakın diyorum kaçırmayın çünki bir sonraki paragrafda yok saydığınız o kahraman bir çok mucizeye imza atacaktır.
Gene ne çok konuştum. Susuyorum ve yorumu okuma zevkinize, size bırakıyorum.
 |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 27 Şub 2009 |
| Mesajlar: 1052 |
|
|
|
Amber Yıllıkları'nı okumadıysan tavsiye edebileceğim bir seri. Özellikle Kurtlar Vadisi izleyicilerinin müptelası olduğu bir kitap.  Şakaydı, Amber Yıllıkları çok az okuyucusu olduğundan mümkün olduğunca çok kişiye önerdiğim bir kitap.
Tabii başlarda Amber Yıllıkları'nı okumak için sabırlı olmak gerekiyor. Zaten bizde de sabır yok, bence okuyucu bulamamasının asıl sebebi bu. Amber Yıllıkları bir enrika fantazi romanıdır. Ayrıca seride bilim kurgu esintileri de bulabilirsin. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 3452 |
|
|
|
Dumrul çık aradan bu form Ölüm Kapısı serisine ait.  Onun reklamını yapıyorum şurada, bir okuyucu kazandırmaya çalışıyorum sen dikkati dağıtıyorsun. Hala senden bu amber yıllıkları ile ilgili okkalı bir çalışma bekliyorum.
Hadi beni ikna et; neden okumalıyım?
Ama başka başlıkta.
Nerede kalmıştık, e vet Ölüm Kapısı. Bu seri 7 kitaptan oluşmasına ragmen son kitabı insanın aklında bu seri burada bitmemeli uyarılarının yanmasına sebep olacak şekilde hızlıca bitirilmiş bir eserdir.
Hatta Labirentin gizemlerini yeni yeni çözmeye çalışan biz okuyucular için tam bir hayal kırıklığıdır. Doyulmaz tadı insanın ağzını sulandırsa da, kendi kendinize hayal etmekten geri duramıyorsunuz; o labirentte siz kalsaydınız, siz nasıl biri olurdunuz?
Sevgiler |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 27 Hzr 2009 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
oo 27.06.2009, 13:58 |
|
|
olum kapisi margreat weis ve tracy hickman in en iyi serisidir. kesinlikle en iyisi. Dragonlance benim favorim olsa da, karakterler ve dunyalarin zenginligi bakimindan olum kapisi cok daha genistir ve cok buyuk bir eglence saglar.
eger dragonlance yi okuduysan, zifnab ile tanistiginda cok heycanlanacaksin.
kanimca karakilic'a 5 basmaktadir ayrica
Amber yilliklari da guzeldir ama onun tarzi, isleyisi ve konusu cok daha farklidir. karakterleri gunumuz insanina daha yakindir ve ic dunyalarina daha net bir bakis acisi saglar. olum kapisi ise sana macerayi sunar bir karakterin aklindan cok.
hepsini oku bence  zaman carki da iyidir. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 21 Tem 2009 |
| Mesajlar: 28 |
|
|
|
beni en çok etkileyen fantastik kurgu serilerinden
mutlaka okunmalı
konusu ve olayların akısı biraz tanrısal boyutlara bağlanmıs.
genelde böyle seyler okuyucuyu sıkar ama bu seriye ayrı bir tat katmış
karakterlerin piskolojileri ise gerçek hayata çok yakın
kimse kahraman olmaya çalışmıor
kader ya da şans ya da KA  sizi yonlendiriyor
dragonlance la benzerliklerde var
fizban-zifnab  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Mesajlar: 13 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 06 Ksm 2009 |
| Mesajlar: 63 |
|
|
|
Ben bu serinin ilk kitabını zaman çarkına başlamadan önce okudum. Çok beğenmiştim hayran olmuştum.... sonra zaman çarkını okudum. birinciyi tekrar okudum ve çok da sevemedim.. Galiba zaman çarkı etkisinden kurtulamamıştım.. Sonra ejderha mızrağının güz alacakaranlığı ejderhalarını okudum  sonra elf yıldızı sonra kış gecesi ejderhaları(isim yanlış olabilir) ve şimdi vizeler yüzünden ara verdim hepsine ama bütün bu karmaşadan sonra fikrim ölüm kapısı ejderhamızrağından daha güzel geldi bana.. Galiba ejderha mızrağından soğudum ama ölüm kapısına devam edeceğim  Çünkü Haplo bende merak uyandırıyo bir sonrakinde neler yapacağını merak ediyorum.. Biraz boşluklar var gibi geldi bana kitapta. Yani açıklanmamış bazı yerler havada kalıyo gibi geliyo ama belki seri bitince onlar da dolar ^^ Bence tavsiye edilebilir bir seri  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 435 |
|
|
<<<< 24.11.2009, 20:14 |
|
|
hmm tavsiyen için teşekkürler..
Okuyacağım kitaplar arasında önlerde bulunmakta..
Bu tür yorumları gördükçe bilgisayarı kapatıp okuduğum kitabı biran önce bitirmek için okumaya gidiyorum nedense  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 09 Tem 2008 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
selamlar.. ölüm kapısı serisini 2 defa okudum üçüncüsüne de başlamak istiyorum yakınlarda. bence de kesinlikle okunmalı. konu kesinlikle bi fantastik seride olması gereken şekilde özgün ve yaratıcı. ırkların, büyü kavramının farklılığı bence daha güzel kılıyor seriyi. serinin ilerleyişi de oturaklı ve okuyucuda merak heyecan istek gibi duyguları uyandıracak şekilde. bu yazarların en iyi serisi bana göre. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 30 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 79 |
|
|
|
Ölüm Kapısı Serisi zamanında yurtdışında pek çok ödüle layık görülmüş bir seri. Ne yazık ki Türkiye'de yeteri kadar okuyucu kitlesi yok. Kitapçıya gittiğiniz zaman ortalık Zaman Çarkı ve Ejderha Mızrağı ve Belgrad Serisi kaynıyor.
Seri 7 kitap. Seriyi bitirdiğiniz zaman insanın hayalgücünün sınırlarının ne olabilceği konusunda şaşkınlık içinde kalacaksınız. Ölüm Kapısı Serisi'nin geçtiği dünyalar tam bir fantazya eseri, dahiyane bir hayalgücü.
Ayrıca seri şu ana kadar gördüğüm en güzel büyü tasvirlerine sahip.
10 kitaplık Amber Yıllıkları, 11 kitaplık Drizzt Serisi, sınırsız Zaman Çarkı kitapları, ucu başı belli olmayan Ejderha Mızrağı Serisi, bitmek bilmeyen Gediksavaşları'nin tersine tadı damağınızda kalacaktır. "Bitti mi şimdi?" diyip, evde kimse yokken havaya rünler çizmeye başlayacasınızdır.
Ayrıca yıllar önce Ölüm Kapısı Serisi'nin oyunu da çıkmıştı. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 2833 |
|
|
|
Serinini ilk kitabını okudum ve gayet güzeldi. Tavsiye ederim. Bu aralar fantastik kitaplardan uzak kaldım. Başka kitaplara yöneldim, yeni tarzlar denemekte yarar var. Yeniden başlarsam Ölüm Kapısının ikinci kitabıyla devam edeceğim fantastik serilere. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 14 Nis 2008 |
| Mesajlar: 76 |
|
|
|
| cattenlent yazmış: | olum kapisi margreat weis ve tracy hickman in en iyi serisidir. kesinlikle en iyisi. Dragonlance benim favorim olsa da, karakterler ve dunyalarin zenginligi bakimindan olum kapisi cok daha genistir ve cok buyuk bir eglence saglar.
eger dragonlance yi okuduysan, zifnab ile tanistiginda cok heycanlanacaksin.
kanimca karakilic'a 5 basmaktadir ayrica
Amber yilliklari da guzeldir ama onun tarzi, isleyisi ve konusu cok daha farklidir. karakterleri gunumuz insanina daha yakindir ve ic dunyalarina daha net bir bakis acisi saglar. olum kapisi ise sana macerayi sunar bir karakterin aklindan cok.
hepsini oku bence zaman carki da iyidir. |
bastan ejderha mızragını okuyup sonra ölüm kapısına gectiginde,2 .kitapta zifnap ı görünce yüzün ekşiyebilir dikkat et
ilk kitap- ejder kanadı olması lazımdı- baya güzeldi ama 2.si seriyi bırakmama sebep oldu. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ağu 2009 |
| Mesajlar: 435 |
|
|
... 19.12.2009, 20:02 |
|
|
Ölüm Kapısı Serisinin İlk kitabı Ejder Kanadı'nı sipariş ettim. 1 hafta sonra gelicekmiş.Okuduğum kitabı biran önce bitiricem.Ondan sonra da 4 kitaplık bir serinin (Perg Efsaneleri) 3 kitabını daha okumam gerekiyor.Onları okuduktan sonraya kadar da 2-3. kitaplarını da satın alırım.Onları okurkende tamamlayıp hepsini okurum.Ondan sonra burada okumayanlara tavsiye vermek istiyorum xD |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Mesajlar: 13 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 730 |
|
|
! =) 28.01.2010, 21:20 |
|
|
Arkadaşlar,
Bu seri -bence Ejderha Mızrağı da dahil- en iyi serisidir Margaret Weis & Tracy Hickman ikilisinin. Hatta, Ejderha Mızrağı'ndan daha iyi olduğunu düşündüğüm başka eserleri de var...
Her neyse, konumuz Ölüm Kapısı ise... Şu 'büyü' olayını en mantıklı forma oturtan seridir bence. Zaman Çarkı'ndaki de Ölüm Kapısı'ndaki de kendince çok başarılı mantıklar oturtmuştur benim gözümde.
Ölüm Kapısı'ndaki farklı dört dünya ve o dört dünyayı birleştiren Nexus... bir de Labirent'imiz var tabi... bunların hepsi kendine özel coğrafyalara, sosyal yaşamlara sahipler. Her dünyada farklı bir sosyal yapı ve hiyerarşi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu dünyalar nasıl mı birbiriyle bağlanıyor? Okuyun ve görün derim. Gerçekten çok başarılı bence.
Benim Yüzüklerin Efendisi'nden sonra okuduğum ilk fantastik edebiyat eseriydi. Çok farklı gerçekten.
Bir de... Zifnab için Fizban'ın aynısı değil de metinler arası bağlantıları kullanarak espriler yapan bir karakter olarak bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Ejderhası ve diğer karakterlerle olan diyaloglar bakımından bence çok daha cuk oturmuş bu seride böyle bir karakter.
Benim konuştuğum kişiler içerisinde kimisi ilk kitabı okumuş bırakmış, kimisi ilkini beğenip ikinci kitabı beğenmediği için bırakmış. Çünkü iki kitapta da çok farklı durumlar sizi bekliyor. Üçüncü kitap, yani 'Ateş Denizi', serinin gerçekten çok acayip bir hale geldiğini düşündürten şey olmuştur benim için. Üçüncü kitabı okuyup da bırakan kimseyi duymadım ben. =)
Beklentilerinizi diğer okuduğunuz kitaplara göre oluşturmak yerine bir şans verin derim. =) Düşündüğünüzden daha çok seveceğinizi tahmin ediyorum.
Bu arada, HAPLO on numaradır! =D
Uzun lafın kısası, severek, seveceğinizi düşünerek tavsiye ediyorum herkese! =) |
_________________ Let the Dragon ride again on the winds of time.
|
|
|
|
 |
|
|