Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Tyler Durden yazmış:
M. Weis bir röportajında Ölüm Kapısı'ndaki Zifnab'ın Ejderha Mızrağı'ndaki Fizban olmadığını açıklamış. (Her ne kadar isimleri birbirlerinden türemiş de olsa)
Weis şöyle diyor: "Zifnab gençliğinde pek çok genç gibi fantastik kurgu okumuş ve okuduğu kitaplardan biri de Ejderha Mızrağı... Zifnab Ejderha Mızrağı'ndaki Fizban karakterinden çok etkilenmiş sadece..."

vay be o zaman. Fantastik Kurgunun kendisiyken Fantastik Kurgu kitap okumak.

Ama hala Zifnab'da Herkesden Büyük bir güç olduğuna inanıyorum. Onda farklı birşeyler var. Bizden gizliyorlar.

bu arada şuanda Weis ile Hickman'ın ne yaptığını bilen var mı?

Hickman'ın internet sitesinde okuduğuma göre Ölüm kapısı serisi üzerinde çalışabilirmiş yani bir kaç kitap daha çıkarmanın onun açısından bir problem yaratmayacağını söylüyordu.

----------Spoiler------------

Bunun dışınd birisi bana şu Zifnab'ı anlatsın yaa. Çok merak ettim. İkinci kitabın sonunda öldü diye yüreğim ağzıma geldiydi. lol ( yani öm atarsanız sevinirim)
Üye
Üye

lord_of_lorien yazmış:
Hickman'ın internet sitesinde okuduğuma göre Ölüm kapısı serisi üzerinde çalışabilirmiş yani bir kaç kitap daha çıkarmanın onun açısından bir problem yaratmayacağını söylüyordu.

----------Spoiler------------

Bunun dışınd birisi bana şu Zifnab'ı anlatsın yaa. Çok merak ettim. İkinci kitabın sonunda öldü diye yüreğim ağzıma geldiydi. lol ( yani öm atarsanız sevinirim)

Zifnab ölmez vatan bölünmez her ne kadar karşı çıksalar ve raportajlarda söylenmiş olsada Zifnab da daha yüce bir güç olduğuna inanıyorum. Belki büyük gücün kendisi tarafından bahşedilmiştir. Biri son kitapta anlatılanların, yani Zifnab ın Sartan olduğunun kesin olmadığını söylemişti.

Hemde şuna deyinmek isterim, Samah dünyayı kopardıktan sonra yüzlerce belki binlerce yıl uyumuş. Zifnab uyumadan hayatta kalmayı nasıl başardı? Zifnab bence Tanrıdır

Üye

anca bugün alabildim labirentte'yi Sad seriyi bitirdikten sonra zifnab hakkında daha derin yorumlara gireceğim ama şu anda şu kadarını söyleyebilirim ki zifnab bence serinin en keyifli karakteri Very Happy az evvel okuduğum sayfada constantine'den bile replik alıntısı yaptığını farkettim ve farkettiğim anda yarıldım Very Happy konudan konuya atlamasına ve o anda bile her şeyi bir anda toparlayabilme gücüne hayranım Very Happy the haplo'nun dediği gibi zifnab'da farklı bir şeyler var Smile fantastik kurgu karakteriyken fantastik kitap okuma olayına gelince bunu serinin varolan dünyayla bir bakıma örtüştüğünü düşündüğüm için mantıklı buluyorum Smile

Üye

eveet seri bitti. yazıma başlamadan önce feci şekilde spoiler içerebileceği hakkındaki uyarımı seriyi bitirmemiş olan arkadaşlara bildirmeyi borç bilirim. ve gelelim yorumlara. ilk önce şu zifnab meselesi... zifnab james bond, alice, dorothy olmadığı gibi bence fizban falan da değildir. yaşadığı karmaşık durum son kitapta anlatılmış zaten tanık olduğu dehşet yüzünden delirmiş bir sartan zifnab(ki asıl adı da labirentte'de bir sayfada geçiyor şimdi tam olarak hatırlayamıyorum). Tanrı olabileceği olasılığını da çok düşündüm ama yine son kitapta bir yerde kendisinin de uykuya yattığını söylüyor bu nedenle tanrı olduğuna inandırılmış, sevimli güçlü ve yaşlı bir sartan olduğunu söyleyebilirim. Son kitap beni tatmin etmese de kötü demeye dilim varmıyor açıkçası. Köpeğin sırrının ortaya çıkması, Alfred'in kendini bulması, Xar'ın davranışları, labirentteki yarı sartanlar/yarı patryn olanlar, haplo'nun ruhunu bulması ve dirilişi... bunların hepsi yine tüylerimi diken diken etmeye yetti de arttı. fantastik edebiyata ilk adımım olmasından mıdır bilmem seriyi bitirmiş olmak çok üzdü beni. Yeni bir seriye başlamak istiyorum tavsiyelerinize açığım  

Üye

Belgariad  

Belgariad'i istersen sana verebilirim Smile
Neyse, ben de bu seriyi okumaya calisiyorum su anda. Calisiyorum cunku bilgisayardan ingilizce olarak okumak bir hayli zor oluyor. Neyse ilk kitap bitsin de bakalim anlayabilmis miyim Smile
Üye
Üye

ejder kanadı nı baya begenerek okumustum elf yıldızına gecince ejderha mızragındaki fizbanın hecelerinin degiştirilmiş olarak karsıma cıkmasıyla -sapka muhabbeti bile aynı sekildeydi- birden kitaptan sogudum zorlasam da devam edememiştim
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Şahsen çok eğlenceli olduğunu düşündüğüm bir karakter olan Zifnab - Fizban beni kitaptan soğutmaktan çok ona bağlamıştı. Fakat Ölüm Kapısı'nın asıl gücü -Ejderha Mızrağı'ndaki hiç tükenmeyen aksiyonun aksine- hayal gücünüzü sonuna kadar zorlayan diyar betimlemelerinden gelir bence. Ustaca yaratılmış karakterleri, bağlantılı mekanları, skandallarla süslenmiş ilişkileri okumak beni derinden bağlayandı bu kitaba. *hayır, Aşk ve Gurur veya Cartland kitabı tadındaki skandallar değil tabii ki bunlar. xD

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri