| Yazar |
Mesaj |
|
Misafir
|
Ölüm Kapısı Serisi 25.10.2006, 4:44 |
|
|
Arka Kapak'tan;
Yüzyıllar önce, benzersiz bir güce sahip sihirbazlar dünyayı dört aleme ayırdılar -gök, taş, ateş ve su- ve sonra yok oldular. Zaman içinde, büyücüler yalnızca kendi alemlerinde etkinlik kazanacak büyüler yapmayı öğrendiler, geri kalanlarını ise unuttular. Şimdi sadece, Labirent'te hayatta kalan ve Ölüm Kapısı'nı geçen birkaç kişi dört alemin tümünün varlığından haberdar ama onlar bile koparılmış dünyanın gizemlerini henüz çözmüş değiller.
Fantastik-kurgu türünün en tanınmış yazarlarından ikisi olan, birçok yapıta birlikte imza atan Margaret Weis ve Tracy Hickman'ın en tanınmış serilerinden biri olan Ölüm Kapısı, soluksuz okuyacağınız, bir müddet sonra okuduklarınızın bir parçası hâline geleceğiniz kurgusuyla çıkıyor karşınıza.
Okuma sırası:
1. Ejder Kanadı
2. Elf Yıldızı
3. Ateş Denizi
4. Yılan Büyücüsü
5. Kaosun Eli
6. Labirentte
7. Yedinci Kapı
Bu seri hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için, sitemizin Kitaplık bölümüne bakabilir, görüş ve yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
 |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
Cevap : Ölüm Kapısı Serisi 29.10.2006, 17:45 |
|
|
kesinilikle okuduğum en iyi seri. Bir numara. |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Cevap : Ölüm Kapısı Serisi 03.11.2006, 14:16 |
|
|
Alfred'in bi yerde artık sakarlığını üzerinden atıp, bir kahramana dönüşmesini bekliyorsunuz, değil mi?
Ben son ana kadar umudumu kaybetmemiştim.  |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Cevap : Ölüm Kapısı Serisi 03.11.2006, 20:23 |
|
|
Kızları anlamaya çalışmaktan vazgeçince hayattan zevk almaya başlıyorsun.
Ben en çok Haplo'nun köpeğini sevdim, diyordum ki, aklıma Zifnab ve ejderhası geldi.
Sıralama:
1. Zifnab
2. Köpek
3. Ejderha |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Cevap : Ölüm Kapısı Serisi 03.11.2006, 20:34 |
|
|
Güzel Avatar. ^^,
Benim sıralamam kesinlikle Haplo>Köpek>Zifnab ^^, |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Cevap : Ölüm Kapısı Serisi 03.11.2006, 20:40 |
|
|
Haployu da unutmuşum. Birinin adını söylerken onu unutabilecek biri varsa o ancak ben olabilirim.
Teşekkürler.
Bir arkadaşın hediyesi avatar. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
Fizban 20.11.2006, 20:46 |
|
|
Ölüm Kapısı serisi çok güzel ama benim hoşlanmadığım bir nokta var. İlk 6 kitapta Zifnab bariz belli Fizban'dır. Fakat son kitapta sıradan bir sartan büyücüsü oluyor. Ben birazdan Fizban olduğunu bilerek merakla okuyordum. Yinede güzel seri. Haplo herşeyiyle yalnız bir adam. Bazen çok acıdım ona bazende hayranlık duydum. Hangimiz Haplo ( yalnız-tek) değiliz ki bu dünyada. |
_________________ Her efsanenin bir başlangıcı vardır.
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Zifnab vs Fizban 20.11.2006, 22:40 |
|
|
Margaret Teyze, bir röportajında, Zifnab için, onun çok kitap okuduğunu ve en çok gençliğinde okuduğu Ejderha Mızrağı Serisi'nin Fizban'ından etkilendiğini söylemiş.
"Kaçın Ahmaklar!" bölümü süperdi yahu!  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 10 |
|
|
|
Fizban 24.11.2006, 16:56 |
|
|
| Alıntı: |
Margaret Teyze, bir röportajında, Zifnab için, onun çok kitap okuduğunu ve en çok gençliğinde okuduğu Ejderha Mızrağı Serisi'nin Fizban'ından etkilendiğini söylemiş.
|
Bu biraz mantıklı geldi ama keşke gerçektende fizban olsaydı. Bu arada bir mantık hatası var. Haplo Zifnab'a işkence edip doğruyu söylemeye zorlarken Zifnab sartan büyüsü değil başka bir büyü türü kullanıyordu.
Tam hatırlamıyorum ama şunuda söylüyordu. "Evrende sizin ilgilenmediğiniz başka türde büyülerde var" |
_________________ Her efsanenin bir başlangıcı vardır.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 09 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 15 |
| Konum: samsun |
|
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
virgül 24.11.2006, 17:54 |
|
|
Hani benim virgülüm nerdeeee? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 257 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
Favori seri 24.11.2006, 17:59 |
|
|
Ben Bane'i severdim... Ne işgüzar veletti
Bu arada Ölüm Kapısı serisi, okuduğum serilerin en iyisidir. Yok yok, şöyle deme lazımdı, okuduğum en iyi serilerden biriydi. Türkçemi de düzelttim.. O halde serideki en favori kitabımında 3.Kitap olduğunu söyleyeyim. Çok başarılı bir mekan, kişiler ve olaylar örgüsü bulunuyordu o kitapta..  |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Arl 2006 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
death gate cycle 07.12.2006, 0:54 |
|
|
seride öne çıkan belirli karakterlerden birisi de hugh the hand'dir. coren bence içlerinde en akıllısı,haplo ise biraz kinci ama sonra o da neyin ne olduğunu biliyor. zifnab ise son kitabı okuyunca nasıl birisi olduğunu göreceksiniz. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 13 Oca 2007 |
| Mesajlar: 6 |
|
|
|
Zifnab 13.01.2007, 12:31 |
|
|
Zifnabın sartan olduğunu söleyememeyiz zaten yazar kitabın sonunda kesin bir dille sartandır demiyor en büyük olasılık olarak gösteriyor geri kalanı okura bırakıyor .. Bana göre zifnab fizbanın kendisidir ..(; |
_________________ The wheel of time turns and ages come and pass, leaving memories that become legend.legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the age that gave it birth comes again..
|
|
|
|
 |
|
|
|