FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

DENETMEN

Pegasus Yunan mitolojisi'nde kanatlı at. Deniz tanrısı Poseidon ile yılan saçlı Gorgon Medusa'nın oğlu ve dev Chrysaor'un kardeşi olduğuna inanılır.

Perseus tarafından kafası kesilerek öldürülen Medusa'nın kafasından ya da toprağa sıçrayan kanlarından doğduğu gibi iki değişik söylence bulunur. Rengi tamamen beyazdır ve uçmasına olanak veren iki büyük kanadı vardır. Uçarken havada koşuyormuş gibi görünür.
Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim
Bellerofon ve Pegasus

Pegasus doğar doğmaz yeryüzünden ayrılmış ve tanrıların diyarına uçmuştur. Zeus'a yıldırımları getirme görevini üstlenmiştir. Helicon Dağında bulunan ve Musalara (veya Müzler) ilham verdiği sanılan Hippocrene pınarının Pegasus'un ayağıyla yere vurması sonucu ortaya çıktığına inanılır ve Pegasus "şiirsel ilham" ile özdeşleştirilir. Daha sonraları Bellerophon tarafından Athena'nın ona verdiği altın dizgin yardımıyla yakalandığı, Kimera ve Amazonlarla olan çarpışmalarında da ona yardım ettiği söylenir.

Aşırı hırsın, zararlı olduğunun sembolü olarak gösterilen Bellerophon Olimpos dağına çıkıp ölümsüzlerin arasına karışmak isteyince onu üzerinden atan Pegasus tek başına Olimpos dağına dönerek eski görevlerine devam etmiştir. Pegasus'un Bellerophon'u üzerinden atmasına sebep olarak Zeus tarafından gönderilen dev bir atsineğinin ısırmasından ürkmesi de söylenceler arasındadır. Daha sonraları kendine eş olarak Euippe (ya da Ocyrrhoe)'yi aldığı ve kanatlı atların soyunu başlattığı söylenir.
Kanatlı at Pegasus'un Türk mitolojisindeki adı Tulpar'dır.

Fantastik Edebiyat Resim

Alıntıdır...wikipedia
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

İyi olmuş. Ben bunun kardeşini merak ediyorum.

ÜYE

yardımcı karakterler ile ilgili fazla bilgi çıkmaz genelde

ÜYE

Pegasus deyince benim aklıma Ankaragücü geliyor. Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
DENETMEN

bulents yazmış:

Ne alaka anlamadımFantastik Edebiyat ResimFantastik Edebiyat Resim

ÜYE

Mormegil yazmış:
bulents yazmış:

Cidden Ben De Anlamadım.

Ne Alaka Yahu ?

Pegasus'la Ankaragücünü Bırak Ankara'nın Bile Alakası Yok ! Yani En Azından Ben Öyle Biliyorum.

~ THE QUEEN OF TEARS
DENETMEN

Yu-gi-toh'da da Pegasus var.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Dumrul yazmış:
Yu-gi-toh'da da Pegasus var.

pegasus ve unicorn birçok öyküde ve çizgi filmlerde geçer zaten Wink

Yu-gi-toh başka. (Türk yapımı. )
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Eldir yazmış:
Mormegil yazmış:
bulents yazmış:

Cidden Ben De Anlamadım.

Ne Alaka Yahu ?

Pegasus'la Ankaragücünü Bırak Ankara'nın Bile Alakası Yok ! Yani En Azından Ben Öyle Biliyorum.

~ THE QUEEN OF TEARS

Epeydir girememiştim foruma, kusura bakmayın, sizi daha fazla merakta bırakmayayım. Smile
Ankaragücü'nün önemli taraftar derneklerinden birinin adıdır aynı zamanda Pegasus.

http://www.pegasusgucluler.org.tr/

Alıntıdır:
Mitolojide baskılarla tutsak edilmiş bir çıkış yolu bulamayan insanlara ; Tanrıların yolladığı, halkı göğe doğru yükselişe geçiren, boyunduruk altına alınamayan, olağanüstü başarıları ve gerçekleştirdiği mucizeler ile, belirli bir amaç uğruna biraraya gelen insaların yol göstericisi, kanatlı beyaz at, Pegasus, BÜYÜK ANKARAGÜCÜ'nü hak ettiği yerlere elbirliği ile taşımak amacında olan biz Ankaragüçlüler tarafından simge olarak seçilmiştir..
ÜYE
ÜYE

Yine at ve dolayısıyla etkileyici bir yaratık.Sevdiğim mitolojik simgelerden biridir Pegasus.Sadık ve asil bir ata özgürlük ve güç getiren kanat takılınca ortaya müthiş bir şey çıkıyor.
ÜYE
ÜYE

titanların savasında siyah renkteydi beyaz atlarda vardı ama pegasus siyah renkte konu alınmıstı mitoloji nede olsa gerçegi asla bilemeyiz ama simdiye kadar  filmlerde işlenen en görkemli yaratık bence öyle birseye sahip olmak için neler verilmezki...
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder