| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 22 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
Raymond E. Feist ve Gediksavaşları Efsanesi 22.09.2007, 20:28 |
|
|
Tüm fantastik edebiyat severlere merhaba ;
Yazarı ve ismini yazdığım bu kitabın bu tip romanlardan hoşlanan bizlerin kitaplığında olması gerektiğine inanıyorum. Bende sizler gibi bu edebiyat türünün en iyi örneklerini okudum ve bu kitap da onların yanında yerini alacak bir kitap. Eğer okuyan arkadaşlarımın varsa düşüncelerini bizimle paylaşırsa çok sevinitim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 25 |
|
|
|
mükemmel. 22.09.2007, 22:21 |
|
|
mükemmel bir dünya. yazar harika anlatmış, karakterler çok güzel. orta dünyadan esintiler sezsek de en az onun kadar başarılı, hatta eşdeğer, belki daha iyi(abarttım galiba  ) anlatılmış. en iyilerden. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Gediksavaşları Efsanesi 23.09.2007, 2:07 |
|
|
Bence Tolkien kadar iyi mükemmel anlatım ve kurgu. Bu romanda heyecan keder kahramanlık asalet bu edebi tür ile ilgili ne ararsanız mevcut. Bence mutlaka okunması gereken bir eser. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Eyl 2007 |
|
|
|
.. 26.09.2007, 11:58 |
|
|
Hayatımda okuduğum Ejderha Mızrağı Serisi ardından en kaliteli seri.. Tanrıların Gözyaşı'na başlayacağım ve böyle harika bir seri yarattığı için E. Feist'e sonsuz teşekkürler borçluyum.. |
_________________ Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Tem 2007 |
| Mesajlar: 58 |
| Konum: Muhabbet bağında |
|
|
Şöyle ki... 26.09.2007, 23:10 |
|
|
Fiest'i, hatta herhangi bir fantastik edebiyat yazarını Tolkien'le aynı kulvarda yarıştıramayız. Bunun nedeni Tolkien'in ilk olması değil, Orta Dünya'daki hikayelerin destansı ve karakterlerin çok etkileyici olmasıdır (Ha tabii bir de Tolkien'in dilbilimci olması ve cüceler, elfler, hobbitler ve orklar için ayrı diller yaratması da atlanamaz). Onlardan sonra gelmiş olan diğerleri gibi Gediksavaşları Efsanesi de Orta Dünya hikayelerindeki anlatımdan yoksundur. Ancak bu, bu serinin iyi bir fantastik seri olmasına gölge düşürememiştir. Pek çok yerden göndermeler bulacağınız son derece zevkli ve sürükleyici bir seri, mutlaka okuyun. |
_________________ "Sessizce kenara çekilirler, gözlerimle karşılaşmamak için."
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 25 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Gediksavaşları Efsanesi 28.09.2007, 19:56 |
|
|
Tam bir şaheser bence. Elbette Tolkien bu işin babası ve bu tip romanlara ilham kaynağı olan yegane eser ona ait. Ancak boynuz kulağı geçiyormu diye sorarsak bu sorunun cevabı bence çoktan geçmiş bile olur. Başlangıçta biraz arabesk bir konu olarak görülse de krallığın en ücra köşesindeki iki çocuğun yıllar sonra hangi noktalara gelebildiğini gösteren ve bu güne kadar bir çok pc oyununda gördüğümüz büylerin ( belkide ben benzetiyorum) ayrıntılarıyla anlatılması ve yıkıcı etkileri. Valheru adındaki ejderha lordlarının hayatları ve karmaşık ahlak anlayışı ve bunun gibi onlarca ilgi çekici karakterler, dünyalar ve olaylay bu eseri fantastik kurgunun top 10 listesine yerleştiriyor. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 410 |
|
|
|
Raymond E. Feist ve Gediksavaşları Efsanesi 16.10.2007, 22:43 |
|
|
ben krondor serisinin son iki kitabını okuyamadım.nedeni malum turkceye cevirilmediler.ee ingilizcesinide anlayamıycaıma gore bu kitabı hayrına cevirmis bir site vardımıdır.bilen soylerse pek bi mutlu olurum. |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 27 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Raymond E. Feist ve Gediksavaşları Efsanesi 18.10.2007, 10:19 |
|
|
Bencede gedik savaşları serisi çok güzeldi. Yalnız benim değinmek istediğim bir nokta var bilmiyorum benimle aynı fikirde olanlar varmı seri cok güzel baslıyor ve olayların gelişimi filan özgün ve hızlı ilk kitaplarını 1 veya 2 günde bitiriyordum fakat tam hatırlamıyorum ama 3. yada 4. seriden sonra olaylar eskisine kıyasla duruluyor. Güzel seriler ama bence serinin son kitaplarındansa usta, cırak vs.. ilk kitaplar cok daha sürükleyiciydi. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 86 |
| Konum: Ankara! |
|
|
Arutha'ca..:) 19.10.2007, 17:46 |
|
|
Çok sevdiğim bir seridir...
FRP-RPG karakterimin adıda Arutha Osilys(Bir ara Sawyer'dı) dir hatta.
Dünya üzerinde bir çok şeye gönderme yapan, Valheru'larına hasta olduğum dünya. |
_________________ ...
Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...
Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!
I'm Little Slayer! 
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 86 |
| Konum: Ankara! |
|
|
Tolkien 21.10.2007, 18:35 |
|
|
Tolkien'ın tahtına dendiği kadar yaklaşamasa da güzel bir seridir-Frp'si de güzeldir:)
Marvel yurtdoışında kitabın çizgi romanını da yayınlıyor-Pugdan başlayarak ilk kitabı yayınladılar sanırım |
_________________ ...
Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...
Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!
I'm Little Slayer! 
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 27 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Bence 22.10.2007, 10:30 |
|
|
Yapmayın beyler bence Tolkien in tahtını alacak ondan önce Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar, Ölüm Kapısı serisi filan var.
Tabi herkesin düsüncesi ayrı saygı duyarım ama benim görüsüm güzel bir kitap tüm fantastik severlere tavsiye ederim. Fakat bende Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar ve Ölüm Kapısı Serisinin etkilerini bırakamadı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
yok yav 22.10.2007, 21:09 |
|
|
o serileri de okudum en iisi zaman carkıdır bence sonrada gediksavasları efsanesi |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
bide 22.10.2007, 21:11 |
|
|
kitabın cevirisini hayrına yapmıs bir site yok mudur hala cvp vermediniz |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Re: Alır 22.10.2007, 21:13 |
|
|
| Tanin Majere yazmış: | Alır bence Tolkien'ın tahtına dendiği kadar yaklaşamasa da güzel bir seridir-Frp'si de güzeldir:)
Marvel yurtdoışında kitabın çizgi romanını da yayınlıyor-Pugdan başlayarak ilk kitabı yayınladılar sanırım |
frp oynuyomusun yav ins becerdim alıntı yapmayı.siteden falan mı yoksa kendi aranızda mı takılıosunuz |
|
|
|
|
 |
|
|
|