| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 312 |
|
|
|
SEVDİĞİNİZ FİLMLER 11.03.2008, 16:39 |
|
|
Arkadaşlar ankettekilerden olmasa da çok sevdiğiniz başka filmleri ve neden onları çok sevdiğinizi anlatabilirsiniz. Bence Yüzüklerin Efendisi gelmiş geçmiş en iyi film. Sebebi çok... Oscarları yeter ama yine de açıklayayım. Oyuncularının müthiş performansları, senaryosunun kitaba sadık kalmasa da nakış nakış örülmüş bir uyarlama olması, mekanların kitapta bahsedildiği gibi olması, kamera açıları ve daha neler neler. Ha bir de o kusursuz makyajlar. Kaç kere izlediğimi unuttum. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 113 |
|
|
|
300 Spartalı 11.03.2008, 16:52 |
|
|
tama hepsi iyi hoş.
ama 300 Spartalının tadı bir başkaydı.
hatta izlerken Tolstoy'un "Savaş Meydanı Şenlik ve Davullarla değil; Kan ve Ölüm ile süslüdür." cümlesini hatırladım.
yani kanı seviyorum herhalde.
neyse...
listede niye Konstantin yoktu? |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 252 |
|
|
|
kanı sevionda 11.03.2008, 16:54 |
|
|
300 filminde ben yere kan döküldügünü görmedim.kanlar havada yok oluyordu herhalde:D |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 113 |
|
|
|
:) 11.03.2008, 16:57 |
|
|
ama niye düz algılıyorsun ki benim söylediklerimi ya...
 |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
cık cık cık hiç güleceğim yoktu 11.03.2008, 17:01 |
|
|
yahu raskolnikov, dostoyevski cezanı verecek. nerden dikkat ettin kanların havada yokolduğuna. neyse... o tür filmler 300 spartalı ve sky captain ilklerden ve bu kadar ayrıntıya girme çünkü ilkler. daha yeni yeni o teknolojiler bulundu. düşünsene bütün film çizimlerden ibaret ve tüm sahneler stüdyoda çekilmiş. sen o kadarını bulduğuna şükret. olacak o kadar. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
offlineeowyn listedeyer yoktu ayrıca aklıma gelmedi 11.03.2008, 17:04 |
|
|
gerçekten o da iyi filmdir. keanu reeves o filme çok yakışmıştı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 19 |
|
|
|
en..en..en 11.03.2008, 22:00 |
|
|
En sevdiğim film Yüzüklerin Efendisi. Beni o derece etkileyen başka bir film hatırlamıyorum. Bütün hayatımı etkiledi neredeyse. Filmi izledim, Lotr fan ı oldum, kitaplarını okudum. Yıllardır Yüzüklerin Efendisiyle yaşıyorum resmen.
Diğerleri:Artificial Intelligence, Sleepers.. |
_________________ Lethe
give me the drink of the fluid
that disintegrates
and lend me the sweet balm and blessing
of forgetfulness, empty and strong
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 784 |
|
|
|
Sevgili falas'a 11.03.2008, 22:22 |
|
|
Sevgili falas,
Kısıtlı sayıda filmden oluşan bir liste vermek yerine orta yere; EN SEVDİĞİNİZ FİLM HANGİSİ? diye sorsaydın başlık daha heyecalı olabilirdi. Örneğin listede Yıldız Savaşları serisini göremiyorum. Yıldız Savaşları fanları bunu duysa çok üzülürlerdi herhalde. Ne de olsa altı filmlik koskoca bir seri ve yönetmen yenilerini de çekmeyi düşünüyor. Üstelik sevdiğim filmlerin hiçbiri verdiğin listede yok.
.
Yine de senin bileceğin iş; başlık senin. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Durum şöyle... 13.03.2008, 10:03 |
|
|
Aslında listeye ekledim. Fakat beni Star Wars'tan uzaklaştıran bir şey var. İlk üç filmin muhteşem, son üç filminse rezalet olması. Aslında listeye Star Wars (ilk üç bölüm) yazacaktım, listeye sığmadı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
La vita e bella 17.03.2008, 17:02 |
|
|
Aklıma geldi de Roberto Benigni'nin keleme alıp çektiği hayat güzeldir filmi de bir harikaydı. İçimi sızlatmıştı ama bazı yerleri gülmekten kırıp geçirmişti. Animasyonlara takılıp kalmamak lazım. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Y.E. 24.03.2008, 17:13 |
|
|
Y.E nin diğerlerini ezeceğini biliyordum ama koymadan edemedim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2008 |
| Mesajlar: 18 |
|
|
|
E-) Hepsi 24.03.2008, 22:02 |
|
|
King Kong dışında hepsi seyredilesi, ardından da ohh be ne iyi filmdi denilesi filmler. Star Wars'un alınmaması ayıp olmuş Lucas amcaya. (: |
_________________ -Sovereign Symphony-
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 164 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
LOTR 25.03.2008, 9:46 |
|
|
Gladiator ve Matrix serileri bu listede seçebileceğim en güzel filmler.
Ne yazık ki, Yüzüklerin Efendisi Serisi benim için hiç bir zaman 'güzel' bir film olmayacak. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin, sinema endüstrisinin kasalarını doldurmak için feda edilmesini asla kabullenemiyorum. Tam bir teknoloji harikası olarak makyajlanmış üç saatlik eziyetler çektiğimi hatırladıkça zamanımı boşa harcadığım için kendi kendime kızıyorum hep. -Zaten ikinci filmin çıkışında bol bol sövmüştüm Jackson'a- Üçüncüye gitmedim. Fakat gördüm ki, gitmemekle iyi yapmışım.
Not: Yine de hakkını yiyemeyeceğim iki-üç nokta var bu filmler hakkında. Bİrincisi John Howe'a teslim edilerek yerinde bir karara imza atılmış olan mekan tasarımları -Hobbit Köy, Moria, Minas Tirith.. müthişti-
İkincisi ikinci filmin başında aklımı başımdan alıp, 'yoksa ikinci film bir fiyasko değil mi?' diye kendi kendime sordurtan Balrog ile Gandalf'ın düşüşleri.
Son olarak müzikler... kusursuzdu. |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Nis 2008 |
| Mesajlar: 82 |
|
|
|
yüzük 20.04.2008, 19:26 |
|
|
kesinlikle lord of the rings üç filmi de 11 er kez izledim ama hadi izleyelim deseniz yine aynı iştahla izlerim
sonra da Pirates of the Carribean özellikle Dünya'nın sonu müthişti. |
_________________ One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all, and in the darkness bind them.
|
|
|
|
 |
|
|
|