| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 194 |
|
|
|
SHANNARA EFSANESİ 17.11.2007, 9:24 |
|
|
SHANNARA NIN YENİ ÇIKAN KİTAPLARININ NE ZAMAN TÜRKÇEYE ÇEVRİLECEĞİNİ BİLEN VAR MI? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 56 |
|
|
|
... 18.11.2007, 15:11 |
|
|
en son hangisini biliosun... ben henüz çocuklarına geçtim.. takip ettiriorum.. seri başlayınca terry ayarlar bise bişiler.  )) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Shannara 25.02.2008, 11:00 |
|
|
ben iik 8 kitabı okudum. en son tılsımları. devamı diyorum. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
:)) 25.02.2008, 11:04 |
|
|
Ben sanırım shannaranın druidindeyim.. Her zamanki gibi hoşuma gidiyor ama sanırım biraz daha ilgimi çeken birşey oldu. Ölüm kapısı serisi. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 147 |
|
|
|
:) 25.02.2008, 11:05 |
|
|
Shannara'nın kılıcını okumak için defalarca elim kitaplığa gitmesine rağmen 10 sayfa okuduktan sonra niyeyse kendimi vermekte zorlanıp hep yarıda kestim...
:L |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
shannara 25.02.2008, 11:08 |
|
|
ben de başta öyle oldum. ama inan çok şey kaçırıyorsun eowyn |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
:L 25.02.2008, 11:20 |
|
|
komik belki ama bir yıldır böyle bu durum...
içimden geçmiyor okumak. |
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Vay be. 25.02.2008, 12:25 |
|
|
Kütüphanemde kitap olucak, ben okumıcam. Olucak iş değil. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
:) 05.03.2008, 16:43 |
|
|
Kütüphanemde (daha doğrusu bir oda dolusu kitap odasında) ruhum neyi istiyorsa onu okuyorum.
yani evet bunu okuyayım sıra bunda diye bir düzen yok... o an ne hissediyorsam onu okuyorum ve inanılmaz keyif alıyorum bunu yaparken...
Shannara gelince; kitabın kapak resmi niyeyse beni hep itmiştir zaten... çok basit gibi duruyor... içini bilemem...
okumak için çok çaba sarfettim. hatta hafta sonu yine elime aldım kitabı bu sefer okumalıyım dedim; sonuç yine aynı...
yazarın üslubundan mıdır bilemem ama uykumu getiriyor...
zihnim açık okumaliyim kitapları... yoksa uyutur beni. |
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Ağır ağır akar önceleri... 06.03.2008, 9:53 |
|
|
Kitap önceleri ağır ağır akar. Fırtınadan önceki sessizliktir bu. Ben kitabı ilk okuduğumda 6'ya gidiyordum ki Shannara'yı elime geçirme hikayem ilginç sayılır. O zamanlar Eyüp'te oturuyordum. Daha fantastik edebiyat diye bir türün olduğundan habersizdim. Peter Pan okumuştum ama bilinçsizce. Uçan bir çocuğun hikayesi ilgimi çekmişti. Daha ne Harry Potter'dan ne de Yüzüklerin Efendisi'nden haberim vardı. İşte o sıralarda bir mağazada dolaşırken kitap reyonundaki kitapları incelemeye başladım ve Shannara'nın Kılıcı 1'i gördüm. Resmi çok hoşuma gitmişti. 3.5 milyon lira idi. Param yetmemişti. Neyse, daha sonra parayla dönüp o fiyata aldım. 6 yıl önceki fiyat; az değil. Dediğim gibi; Yüzüklerin Efendisi'nin filmi bile yoktu, e belki ben duymamış da olabilirim. Okumaya başladım 72. sayfada tıkandım; gına geldi yani. E tabi yaşımı ve Fantastik Edebiyat'tan bihaber olmamı hesaba katarsak çok normal. Bıraktım sakladım bir köşeye, daha sonraki yıllarda belki yine denerim diye.
Bir yıl sonra Potter çıktı piyasaya film olarak. Babam da sağolsun kitabın 4. cildini bi yerden bulmuş bana getirmiş. Kitabın kalınlığı, resminin o muhteşem buğusu falan, sevinçten uçuyordum. Ama kitabı iyice inceleyince serinin 4. cildi olduğunu anladım. Seri kitaplardan bile haberim yoktu. 1-2-3-4 kitapları manyak gibi okumuştum. O sıralar TV'de Yüzüklerin Fragmanlarını falan gördüm. Merak ettim ama kitabı olduğunu bilmiyordum. Sonra şans eseri bir kitapçıda kitapların gördüm. Yaklaşık 5 yıl önce. Hemen alıp okudum. Hastası olmuştum. Y.E bitince duygusal travma geçirdim. Çok hüzünlendim yani. Geliyorum Shanara'ya nihayet. "Yahu" dedim kendi kendime "bende bir ara Shannara diye bi kitap vardı. Resmi de Y.E ni çağrıştırıyor." dedim ve buldum kütüphanemden. Y.E den esinlenme olduğunu sonraları öğrendim. Kitap bitti ve çok sevmiştim. Tabi Y.E nin yerini tutamamıştı ama aynı hislere yakın hisler tadıyordum. 2 ve 3. kitaplarını da okudum. Sonra bir baktım yahu bu kitabın 2.3.4. ciltleri peydahlanmış. Okumazmıyım. her sayfasını belledim.
Uzun ettim biliyorum bağışlayın. Shannara her sayfasıyla, muhteşem doğa betimlemeleriyle, olayalar arasındaki saklı köşeleriyle okunmaya değer. Bu yazımdan sonra İnşallah okursun diyorum offline Eowyn. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
falas 06.03.2008, 10:41 |
|
|
sabah kalktığımda ilk iş işe gelirken kitabı çantama atmak oldu...
söylediklerinden etkilendim...
Merak duygum kabardı  |
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 73 |
| Konum: yatak odası |
|
|
shannara 07.03.2008, 7:54 |
|
|
Shannaranın mirasını okudum ama efsanesine geçmedim.Mirasını gerçekten çok beğendim özellikle yanılmıyorsam elf kraliçesini.  |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Güzel 07.03.2008, 9:01 |
|
|
Öncelikle OflineEowyn senin karar almanda Shannara adına birşey sağladıysam ne mutlu bana. Sakın milletin, kitabın Y.E sinden çalıntı hatta nerdeyse onun kopyası olduğu söylemlerine aldanma. Tamam biraz andırıyor ama bu benzerlik en fazla baba ile oğul arasındaki benzerlik kadar. Vay be ne örnek ama. Kendimi mi aştım ne? Sonraki serilerinse Kralla (Y.E) alakası yok. İnan!
Gelelim Ateş Yıldızı'na. Bilinçli mi bilinçsiz mi yaptın, bilmem ama Shannara'nın mirasının Efsanesinden sonra okunması lazım. Çünkü mirasındakiler efsanesindekilerin torunları konumunda ve anlayacağın daha önce yaşanmış. Yani bence Efsanelerinden başlamadan mirasa geçmek anlamayı zorlaştırabilir. Bazı bağlantıları yakalamayabilirsin. Yine de sen bilirsin.
OflineEowyn bari sen sırayı karıştırma. önce efsanesi sonra mirası. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 73 |
| Konum: yatak odası |
|
|
Okuyacak kitabım yoktu 07.03.2008, 12:22 |
|
|
Ne yapayım oldu bir kere.Şimdi de elimde shannara efsanesinin ilk iki kitabı var ve devamını bekliyorum.Ayrıca ikinci seriden aldığım zevk ilk seriden alacağım zevk kadar olur mu bilmiyorum.En azından okumak için ilk seriyi okumak gerekmiyormuş tam anlamıyla.  |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
efsanenin yanında mirası söner kalır. 07.03.2008, 15:23 |
|
|
iyi tarafından bak ateş yıldızı. mirası sevdiysen efsaneye bayılacaksın. oku, hak vereceksin. |
|
|
|
|
 |
|
|
|