|
ÜYE
| Kayıt: 12 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 48 |
|
|
|
Amelie, afişteki kızın gerizekalıya benzeyen antipatik tipi nedeniyle izleyemediğim bir film. Oldukça başarılı olduğunu biliyorum, belki bir gün...
afişteki tipe bakarak film izleyememek ?! ilginçsiniz valla
takip etmez misiniz?gemideyi öneriyorum izlemeyen erkek kardeşlerime lütfen yalnızken izleyin sonra da lalelide bir azize'yi
bir film neden sadece erkeklere ya da yanlız izlenmeli diyerek önerilirki , belkide küfür , şiddet ve açık sahneleri kaldırabilecekler izlemeli demek daha doğru . kaldırabilen herkes gemide yi izlesin lütfen , zira filmdeki karakterlerin aramızda yaşadığını farkedebilirsiniz. izlemezseniz mahallenin muhtarlarının 'temel' i - erkan can ın muhteşem oyunculuk performansını kaçırmış olacaksınız.
ne yazıkki listemin içerisine yüzüklerin efendisini koymuyorum , güzel bir film ama benim için edebi açıdan daha fazla anlam ifade ettiği için bu kadar ticarete vurulup bu hale getirilmesi canımı sıktı. ( oyunlar , posterler , takılar , eşyalar ve etrafta ''ganfalf büyüyü nasıl patlattı baba'' diyen tipler , kitabı varken değil filmi çıktığında hortladılar)
Benim filmlerim (aklıma ilk bunlar geldi)
Forrest Gump (2004)
Dünyalı adam (the man from earth-2007)
Karanlık Şehir (dark city-1998)
Eşkıya (1996)
İzlemenizi şiddetle öneriyorum. |
|
|
|
|
 |
|
|
Misafir
|
|
İyi seçimler baby gobbo  |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 1096 |
|
|
Ehem 13.11.2008, 18:33 |
|
|
-Forrest Gump
-Charlie Chaplin
-Otomatik Portakal (Psikolojinizi alt-üst edebilir, benden söylemesi!)
-Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi
-Koku
- HP
Bence de bunlar hoş filmler..Herkese ŞİDDETLE tavsiye ederim..
Saygılarımla... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
www.arogfilm.com/
Buyrun arkadaşlar eğer hâlâ izlemediyseniz muhteşem A.R.O.G filminin mütevazı teaserlerını izlemek için üstteki linke tıklayın!
5 ARALIK 2008'de Sinemalarda.. |
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 5223 |
|
|
|
| Eldir yazmış: | http://www.arogfilm.com/
Buyrun arkadaşlar eğer hâlâ izlemediyseniz muhteşem A.R.O.G filminin mütevazı teaserlerını izlemek için üstteki linke tıklayın!
5 ARALIK 2008'de Sinemalarda.. |
Dün sinemada fragmanını izledim . İzlemeye değer, başarılı efekler var , özellikle T-Rex ile tanıştırdıkları sahne muhteşemdi  . |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 1706 |
|
|
|
Muhteşem! Filmdeki fikirler çok güzel. Film tam bir sanat eseri; sanatı sadece dramatik olaylarda gören şahsiyetler kusuruma bakmasın. Sürükleyici ve can sıkmayan bir senaryosu var. Görsel efektler çok iyi. Üzerinde çok çalışılmış bir yapım olduğu apaçık ortada. Karakterler yerlerine çok güzel oturtulmuşlar.
Demir Adam filmi çizgi romanlardan uyarlama filmlerin kötü değil aksine harikulade filmler olduğunun yeni bir kanıtıdır bence. Filmde Hulk ya da Örümcek Adam gibi gerçek olması pek mümkün görünmeyen bir kahraman yok. Yakın zamanda demir adamlar etrafımızı sarabilir diye tahmin ediyorum. Teknoloji filmin en büyük alt yapısı.
Filmi izlerken heyecandan havalara uçuyordum. Hatta hasetimden çatladım; o metal yığınının içinde olup da askeri savaş uçaklarıyla boy ölçüşmeyi ne çok isterdim. İzlemesi keyifli bir film dmek eksik kalır. Teknolojik gelişmeleri merak edenlere, bilim kurgu hayranlarına ve adrenalin severlere hararetle tavsiye ederim. İzlerken kanınız kaynamadıysa üzgünüm ama çok yaşlanmış ve fosilleşmek üzere olduğunuzu söylemek zorunda kalacağım.
Biraz demir adamı tarif ettikten sonra kabaca hikayeyi vereceğim. Demir Adam, filmdeki adıyla Tony Stark füze, kurşun (İkisini de hedefe kilitlenerek atabilmekte) ve süpersonik dalga atabilen kurşun geçirmez metal bir zırhla kaplıdır. Zırhı ayak ve el ayalarından çıkan alevlerle istediği yöne uçabilmektedir. İnsan boyuyla aynı boydadır. Kendi içinde Terabaytlarca hafızaya ve hesap kabiliyetine sahip konuşan ve sesli emre karşılık veren bir bilgisayar harikası program var. Bir çok tehlikeli anda kendiliğinden karar verebilmekte. Amerika'dan Afganistana uçuyor ve yakıt sorunu diye bir uyarı bile almıyoruz. Süpersonik hıza ulaşabiliyor. Hatta havada uçarken telefon görüşmesi bile yapabiliyorsunuz.
Geçelim hikayeye. Tony Stark Amerika için silahlar icat eden bir dahidir. Ürettiği silahlar dünyada bir numaradır. Tabi o kimseye çaktırmadan alttan alttan demir adam projesini ilerletmektedir. Afganistan'a silah tanıtımına gittiği sırada Afgan bir grupça kaçırılır ve kaldığı mağarada gizlice demir zırhın ilkel halini yapar ve ordan kaçar. Amerika'da süper halini yapar zırhın. Devamında seyreyle cümbüşü.
Ama ne yazık ki film bittiğinde pek tatmin oldum diyemeyeceğim çünkü o zırhla yapılabilecek o kadar çok sahne canlandırdım ki kafamda sadece bir iki küçük kapışma ve son, tatmin olmamı sağlayamadı. Aynen Hulk serisinin ilk filminde olduğu gibi. Fakat devamı filmlerde istediğim hazza ulaşabileceğimi sanıyorum. Şimdiden heyecanlandım. Hepinize izlemenizi tavsiye ediyorum.
İşte filmden düşündürücü bir söz, belki dikkatinizi çeker:"EĞER ORTADA BARIŞ VARSA, DEMEK Kİ BİRİNİN SİLAHI DİĞERİNİNKİNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR."
Puanım: 78% |
_________________ The Wheel of Time
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 926 |
|
|
|
Müthiş müzikleri, çingene yaşantısını yansıtma başarısıyla tam bir şaheser.Emir Kustrica'nın en iyi filmidir kanaatimce. Ederlezi, ederlezi avela müziklerini dinlerken ağlar, borino oro ve kustino oro ile dans etmek istersiniz.Dünyada öyle bir yer vardır ve başka bir yaşantı isteseydim o çingene kasabasında bir çingene olmak isterdim.Umutları olmayan bir çingenenin yaşamak için hiç bir sebebi yoktur.İzlediğim en güzel filmlerden birisidir hatta hakkını yemeyeceğim en iyi filmdir.Eğer bir film hayat hakkında bir şeyler öğretebiliyorsa bu iyi bir şeydir ve bu film hayatımın seyrini değiştirmiştir.Filmdeki sürprizlere espirili çingenelere ve o yaşantıya bayılacaksınız.Yüz üzerinden yüz.
Spoiler neredeyse filmin hepsini özet geçtim.
Hikaye iyi bir insanın nasıl kötü olabileceğini, istediğini elde etmek için kötü olmak zorunda olduğunu ancak bu kötülüğün getirdiği rahatlığa rağmen ihaneti de getireceğini anlatır.Sevdiği kızla parasız olduğu için evlenemeyen Perhan İtalya'ya gider.Orada hırsızlık yapmaya,çocukların sömürüldüğü bir çeteye girmeye mecbur bırakılır.Para kazanır,liderin sağ kolu olur ancak satılır kandırılır.Daha fazlasını hep isteyen insanların tuzağına düşer.İtalya'dan döndüğündeyse sevgilisi hamiledir.Amcası ile birlikte olmuştur bu ayrı bir koyar.Kızla evlenir italyaya döner yeni bir çete kurmak için.Karısı doğum yaparken ölür, kız kardeşi eski iş ortağı tarafından dilendirttirilmektedir.İntikam için yola düşer kötü adamları öldürür ancak hazin bir son kendisi de ölür.Oğlu perhan devamını anlatmayacağım orada ağlayacaksınız. |
_________________ Aşk istiyorduk ağızdan damardan
Gözler parlasın soluk açılsın.
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 11 Tem 2008 |
| Mesajlar: 173 |
|
|
|
Filmi birkaç defa izleme ihtiyacı hissettim. Çünkü ya o güzel manzaralara dalıp gidiyordum ya da müzikle kendimden geçip bayılıyordum ve filmi sindirememişim hissine kapılıyordum. İzlemelisiniz... |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Bulursam bu filmleri arşivime eklemeye çalışırım. |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Azim, tükenmek bilmeyen azim insana, imkansız gibi görüneni başarabilme gücü veriyor. Filmden öğrendiklerimden biri bu. Ya da hatırladıklarımdan diyeyim. Forrest Gump kalbinden en ufak bir kötülük fikri geçiremeyecek kadar çocuk kalpli bir insandır. Çocukken zekası 75'tir ve bu yüzden okula bile zor yazılır. Hiç bir hırsı, şehvet duygusu ve uyanıklığı yoktur fakat bu özelliklere sahip kişilerin bile başarmakta çok güçlük çekeceği işlerin üstesinden gelir.
Güzel çekilmiş, güzel yazılmış ve güzel oynanmış bir film. Forrest'ın çocuğu olduğunu öğrendiğinde sevgilisine, "O... O, o da benim gibi aptal mı?" diye sorması onun aslında hiç de aptal olmadığını gösteriyor.
Puanım: 80%
 |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
| Kayıt: 08 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 534 |
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Forrest Gump....
Eğer bu filmi izlemediyseniz, kendinizi sinemaya gitmiş saymayın..
Puanım: 90 %
_________
The Bucket List oldukça güzel bir sinema filmiydi..
Dünya'da bir çok kitlenin hayranlık duyduğu iki ünlü aktör, Morgan Freeman ve Jack Nicholson..
Gerçekten de insanı derinden sarsan bir film..
Puanım: 80 % |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Düzenleme yapılmış olup ayrı başlıkta açılmıştır.
| Kilgarvan yazmış: |
Arkadaşlar bu birbirinden güzel filmleri neden ayrı başlıklarda tanıtmıyorsunuz? Bu başlıkta bütün filmler, tüm muhabbetler dip dibe, kıç kıça girdi. Herbiri için ayrı başlıklar açarsanız hem sayfalar arasından istediğimiz filmleri arayıp bulmak derdiyle uğraşmayız, hem de her film kendi özel başlığında geniş geniş tartışılmış olur. FANTASTİK SİNEMA bölümünü bu işler için açtık. Filmleri orada ayrı başlıklar halinde tanıtmayacaksak koskoca alt-forum başka ne işe yarayacak?
|
Hem Falasın topici de kirletmemiş olurum..
Kilgarvan'a sevgiler. |
|
|
|
|
 |
|
İDARİ SORUMLU
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 1625 |
|
|
|
Arkadaşlar bu birbirinden güzel filmleri neden ayrı başlıklarda tanıtmıyorsunuz? Bu başlıkta bütün filmler, tüm muhabbetler dip dibe, kıç kıça girdi. Herbiri için ayrı başlıklar açarsanız hem sayfalar arasından istediğimiz filmleri arayıp bulmak derdiyle uğraşmayız, hem de her film kendi özel başlığında geniş geniş tartışılmış olur. FANTASTİK SİNEMA bölümünü bu işler için açtık. Filmleri ayrı başlıklar halinde rahat rahat tartışamayacaksak koskoca alt-forum başka ne işe yarar? |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Kilgarvan, dediğin doğru da, öyle pek değerli ve insanların peşinde koşacakları eleştiri ve yorumlarda bulunmadığım için ayrı ayrı başlıklarla forumu, doldurup çöp yığını haline getirmek istemedim. Yorumlarım günü birlik, on dakikada yazılmış karalamalardır; senin ve takip edenlerin de farkettiği gibi. Bu yüzden beni, karalamalarını bir kenara yığan bir amatör olarak görün ve "Falas işte, yazıyor bişeyler," deyip geçin. Eğer bu yazdığım yorumlar sayfalar arasında aranılıyorsa ne mutlu bana. |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
İDARİ SORUMLU
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 1625 |
|
|
|
Sevgili Falas, sözüm sana değil. Kendine ait bir başlık açmışsın ve hoşuna giden filmleri bizlerle paylaşıyorsun, ne âlâ. Ama adından da anlaşılacağı üzere (Sinema Köşem) bu başlık kişisel bir başlık. Diğer arkadaşlarımız tanıtmak istediği filmler için ayrı başlıklar açarlarsa hepimiz için daha hayırlı olur.
Neden?
Çünkü bu başlıktaki filmler sadece bu başlığı izleyenlerin dikkatini çekiyor. Ayrıca sonradan filmleri aramak, "acaba hangi başlıktaydı" diye beyhude çırpınmak hoş olmuyor. Ama her film için ayrı bir başlığımız olursa arkadaşlarımız FANTASTİK SİNEMA kısmına tıkladıklarında onları orada düzenli biçimde karşılarında görürler.
Sonra buradaki filmlerin hangi birini tartışacağız? Ayrı başlıklarda paylaşılırlarsa bizler de fikirlerimizi genişçe dile getirmek imkanı buluruz. Her film kendi başlığında tartışılmayı hak ediyor. |
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Uyuşturucu batağının dibinden gelmiş kirli para. O parayı bulmak gibi bir şanssızlığa yakalanan bir beyaz. Paranın peşine düşmüş soğuk kanlı, manyak bir katil. Yaşlı bir Şerif.
Hiç bitmeyen ağır temposuyla tüyleri diken diken eden bir yapım. Üzerinde uzun süre çalışılmış karakterler ve senaryo. Fazlasıyla özgün bir film. Bildiğimiz Hollywood yapımlarıyla uzaktan yakından alakası yok, Kan Dökülecek filminde olduğu gibi.
Javier Bardem bakışlarıyla kanınızı dondurabilir. Katil olmanın yeni bir şekliyle karşılaşıyoruz. Öldürmesi gerekmese de, söz verdiği adamın karısını öldüren bir katil!
Ama dikkatli izlenmezse kolay kolay anlaşılamayacak bir film. Ana karakteri bozuk para gibi harcayan bir film. Tommy Lee Jones bu filmde ne işe yarıyor hala çözebilmiş değilim. İzlemeye değer.
Puanım:82%
 |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
ÜYE
|
|
|
Ben bu filmi çok sevdim. Doğa manzaraları çok iyi çizilmiş ve ışıklandırılmış. Film mecaz değil gerçek anlamda görsel şölen olmuş. Karakterlerin dövüşleri harikulade. İnsanı kung fuya özendiriyor. Gerçekten de tatmin edici dövüş hareketleri var.
Kabaca hikayeye değinelim. Şişko bir panda son dönemin en güçlü kung fu savaşçısını yenmek zorundadır. Üstelik dövüş teknikleri hakkında hiçbir şey bilmemektedir.
Şu güçlü savaşçının, Tai Lung'un, gözleri kamaştıran bir sahnesinden bahsetmeden edemeyeceğim. Bu kötü ruhlu savaşçı içinde bin tane gergedan askerin gardiyanlık yaptığı ve tek çıkışı bulunan bir hapishanede yaşıyor. Bu hapishane birbirlerine halat merdivenleriyle bağlantılı yüzlerce kulenin ortasındadır. Ayrıca hapishanenin tek mahkumu bu dövüşçüdür ve yirmi yıldır kıpırtısız beklemektedir. Durun şimdi de bekleme pozisyonundan bahsedeyim. Her tarafı dipsiz uçurumlarla sarılı, on metre çapında daire şeklinde bir platformun ortasındadır. Mahkumun iki kolu da gemi halatı kalınlığında demir zincirlerle bağlıdır. Yalnız, zincirler duvara falan bağlı değil. İki zincirin de ucuna yaklaşık yarımşar tonluk kayalar sarılıp bağlanmıştır. Mahkumun iki kolu da yay gibi iki tarafa gerili ve mahkum kulağını bile kıpırdatamaz haldedir. Ayrıca tüm vücudu tek bir anahtarla açılabilen çelik bir kafesle sarılıdır. Bir de etrafta yirmi dört saat hazır halde bekleyen mızrakçılar bulunuyor. Bir tehlike olur diye mızrak atmaya hazırlar. Dışarıda da bin asker her zaman hazır bekliyorlar. Ohaaa!!! Bu adam bu kadar tedbiri hak ediyor çünkü buradan kurtulmayı başarıyor!!!
Bizim panda işte bu yaratıkla baş etmek zorunda. Hiç kimsenin ondan umudu yokken o bu yaratığı alt ediyor. İzlenmeye değer bir animasyon. Animasyon severler kesinlikle kaçırmamalı. Çok üst tekniklerle çekilmiş bir film.
Puanım:77%
 |
Zaman Çarkı
|
|
|
|
 |
|
DENETMEN
| Kayıt: 27 Şub 2009 |
| Mesajlar: 1410 |
|
|
:) 25.04.2009, 11:37 |
|
|
Bu panda filminin devamı gelir. (Zaten babası alakasız bir biçimde kuştu.) Öyle olunca ilerde gizemli bir geçmiş bekliyorum.
Bu arada kendi sinema köşenin olması güzel. Bir kişinin keyfi yorumlarından başlık takip etmek eğlenceli oluyor. Bir de % ile puan veriyorsun ki ona hastayım. |
|
|
|
|
 |
|
|