FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki  
ÜYE
ÜYE

raskalnikov yazmış:
ancak korsan olarak Sad etkileyici bir film evet keşke çocukken izleseydim

Sen de korsan aldım diye üzülüyorsun. Benim bütün DVDlerim korsan be.Fantastik Edebiyat Resim Korsan olunca ne olacak ki? Film aynı film. Filmi beğendiğine sevindim. Ancak dediğim gibi ancak çocukların yüreklerinde bazı kıpırtılara yol açabilecek bir yapım. Keşke çocukken izleseydin.

Zaman Çarkı
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Falas cım ellerine saglık bu eski filmi gündeme getirmekle çok güzel bir iş çıkarmışsın. Ben filmde küçük sarışın yaratığın şaşkın ifadesini sergilediği son  sahneyi unutamam.[/quote]

Teşekkür ederim. O çocuk, Macaulay Culkin zaten başka bir çocuk. Küçükken ona ne hayrandım ama. Gerçi şimdi büyümüş serserinin teki olmuş ama bizi ilgilendirmez. Oyunculuğu bırakması kötü olmuş.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Çok hoşuma giden fakat bazen içimi ürperten bir film. General'in karısı ve oğlu katledilirken o, onları kurtarmak için atlarla yetişmeye çalışır -Hatta at koşu sırasında birden düşer ölür ve General at değiştirir- ama geldiğinde karısının asıldığını görür. O sahne çok üzücü.

Dövüş sahneleri çok iyi çekilmiş. O zamanın insanlarının eğlence anlayışı da gözler önüne seriliyor. Herkes maç izler gibi vahşet seyrediyor ve coşuyor.

Önünde eğilmek gereken bir yapım.

Puanım: 89%

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Little miss sunshine
Lovers of Arctic Circle(kutup çizgisi aşıkları)
American history x
One flew over the cuckoos nest(guguk kuşu)
Dead poets’ society(öla ozanlar derneği)
Goya’s ghosts(Goya'nın hayaleti)
C.r.a.z.y
Cindrella man
Master and Commander: The Far Side of the World
A beautiful mind(akıl oyunları)
Hotel rwanda
The village(köy)
Gone baby gone(kızımı kurtarın)
Karşı pencere
Bir ömür yetmez
Amelie
Brokeback dağı
Ben X
Crash(çarpışma)
Parfume: the story of a murderer
Stardust(yıldız tozu)
Trainspotting
21 gram
The Diving Bell And the Butterfly(dalgıç ve kelebek)
10 000 bs
Atonement(kefaret)
Narnia Günlükleri: Aslan,Cadı ve Dolap
Narnia Günlükleri:Prens caspian

bunlar benim beğendiğim filmler..belki sen de izlemişsindir, hatırlatma olur...

ÜYE

Çoğunu ya izlemedim ya da adlarını hatırlamıyorum. İzlediklerim de pek sevemediğim filmler. Narnia fazla çocuksu ve ikinci defa seyretmeye tahammül edemem. 10 000 BC ise çok güzel sahnelerinin yanında sürükleyici değil ve sıkıcı. Köy filmi ise beni hayal kırıklığına uğratan bir film. Akıl Oyunları filminden midem bulandı desem yeridir;sıfır kalite. Crash filmini izlerken yarısında sıkıntıya tahammül edemedim ve kapattım. Tamam, eleştirmenler beğenmiş olabilir ya da ödül almış olabilir ama ben beğenmedim. Diğerlerini seyretmedim. Şunu da söyleyeyim, benim sevdiğim hiçbir film yok bu saydıklarında. Galiba sinema kıstaslarındaki zevklerimiz pek uyuşmuyor.

Emek harcayıp yazdığın için teşekkür ederim. İnşallah ortak bir filmde buluşuruz.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Gladiator
Hulk serisi
Örümcek Adam serisi
Matrix serisi
Yüzüklerin Efendisi serisi
Karayip Korsanları serisi
Bourne serisi
Vendetta
Gün Işığı (Stallone)
Kız Arkadaşım
Leon
Mumya serisi
King Kong
Pianist
Hayat Güzeldir
Dağcı
Yıldız Savaşları serisi (İlk 3 Film)
Jurassic Park serisi
Indianna Jones serisi
300 Spartalı
Apocalypto
Pearl Harbor
Taxy serisi
Titanic
Buz Devri serisi
Bambi serisi

Bunlar da benim sevdiklerimden aklıma ilk gelenler. Belki senin sevdiğin vardır.

Zaman Çarkı
DENETMEN

Bu filmi izlemeyen biri var ise hemen gidip bir tane edinmeli.
İzlemediğine emin misin falas cım Fantastik Edebiyat Resim, o zaman tavsiye , sakın kaçırma.

Amelie (Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain)

Konu : Çok garip bir anne baba tarafından büyütülen Amelie, gündüzleri Paris'te bir kafede garson olarak çalışırken akşamlarını küçük apartman dairesinde yalnız olarak geçirmektedir. Hiçbir arkadaşı ve hayattan beklentisi olmayan bu utangaç ve sevimli genç kadının hayatı kısa zaman içinde değişmek üzeredir.

Banyosunda yıllar öncesinden kalma bir kutu bulan Amelie, sahibini bularak kutuyu ona verir. Böylece çevresindeki insanlara yardım ederek yaşamlarını iyileştirmeye karar verir. Bu arada karşılaştığı Nino adlı bir adamdan çok hoşlanır ama onunla konuşmaya cesaret edip kendi hayatını da değiştirebilecek midir?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Misafir

Amelie, afişteki kızın gerizekalıya benzeyen antipatik tipi nedeniyle izleyemediğim bir film. Oldukça başarılı olduğunu biliyorum, belki bir gün...

Ancak Amelie`yi sevenlere tavsiye edeceğim bir film var. İki filmi izleyenlerce ve bazı eleştirmenlerce, kurgu ve atmosfer olarak birbirine benzetildiğini duymuştum. Şahsen aşk filmlerini sevmem, oturup izlemem de. Ancak mecbur kalıp izlememe rağmen hayran olmuştum. Açık ara izlediğim en iyi aşk filmi diyebilirim. Sonu ise... kısaca değişik diyebilirim.

Cesaretin var mı Aşka?  Jeux D'enfants (orjinal ismi)
Fantastik Edebiyat Resim

Konu:
Annesi kanser ve ölmek üzere olan Julien ve göçmenliğin zorluğu ilebaşa çıkmaya çalışan Sophie arasında özel bir bağ vardır. Bu bağoynadıkları cesaret oyunu sayesinde güçlenmektedir. Oyun icabı her birisırasıyla, diğerine cesaret gerektiren, sınava sütyenle gitmek, okulunen sert çocuğunu tokatlamak gibi, zorlu görevler vermektedir. Zamanlahayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelmektedir. Bu oyuniki arkadaş arasında büyük bir aşkı alevlendirirken aynı şekildebirbirlerine kavuşmalarınada engel olmaktadır.

(konu ve resim alıntıdır : sinemalar.com)
ÜYE
ÜYE

Amelie'nin tipi yabancı değil ama malesef izlediğimi hatırlamıyorum. Her ne kadar izlediğim yüzlerce film olsa da hatta binlerce, yine de ıskaladıklarım oluyor. Bulursam-tabi ki korsanını- izlerim.Cesaretin Var mı Aşka'yı da tabi.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

takip etmez misiniz?gemideyi öneriyorum izlemeyen erkek kardeşlerime lütfen yalnızken izleyin sonra da lalelide bir azize'yi

DENETMEN

raskalnikov yazmış:
takip etmez misiniz?gemideyi öneriyorum izlemeyen erkek kardeşlerime lütfen yalnızken izleyin sonra da lalelide bir azize'yi

Bunları senden duyduğuma şaşırmalı mıyım raskalnikov  ? Fantastik Edebiyat Resim tabiki hayır.  Başka ilginç fikirlerin var mı? Sonunda senin için sitede ayrı bir bölüm açacaklar. Fantastik Edebiyat ResimNot diyecekler 18 yaş sınırı var  puhahalahuhaa  Fantastik Edebiyat Resim Parantez içinde de bayanlara tavsiye edilmez denecek.
ÜYE
ÜYE

raskalnikov yazmış:

Gemide yi seyrettim. Öyle filmlerden nefret ederim. İğrenç sahneleri midemi bulandırdı. İzlenmeye değmez. Hatta seyredeli 6 yıl falan oldu. Böyle filmleri tavsiye etmesen daha iyi.Fantastik Edebiyat Resim

Ayrıca piyasada bu kadar kaliteli Hollywood yapımı varken Türk filmlerini takip etmek hiç içimden gelmiyor. 400 tane filmim var. Aralarında bir Propaganda filmi var Türk yapımı olarak.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

rambo için yaptığın yorum çok hoşuma gitti
İDARİ SORUMLU

Falas yazmış:
piyasada bu kadar kaliteli Hollywood yapımı varken Türk filmlerini takip etmek hiç içimden gelmiyor.

Türk filmlerinin kalite durumları hakkında bir şey söyleyecek durumda değilim ama sinema sanatı söz konusu olduğunda kaliteyi Hollywood ile özdeşleştirmeye çalışıyorsan bence hiç deneme. Hele şu günlerde...
ÜYE
ÜYE

mükemmel oyunculuklar var, dönem başarılı birşekilde yansıtılmış ve gerçek mekanlar kullanılmış.17 ağustos gecesi cn5te-depremden önce- oynamıştı.Dünya ya binadan ya zinadan yıkılacak lafı oturmuştur o yüzden.kaptan da denizden kum çıkaran bir iş gemisini işletiyordu.O kumlarla yapılan binalar çöktü falan.

Misafir

Oyunculuklar iyiydi. Film de iyiydi. O durumları biraz bilnler için ayrıca oldukça da espri doluydu Smile
ÜYE
ÜYE

Kilgarvan yazmış:
Falas yazmış:
piyasada bu kadar kaliteli Hollywood yapımı varken Türk filmlerini takip etmek hiç içimden gelmiyor.

Türk filmlerinin kalite durumları hakkında bir şey söyleyecek durumda değilim ama sinema sanatı söz konusu olduğunda kaliteyi Hollywood ile özdeşleştirmeye çalışıyorsan bence hiç deneme. Hele şu günlerde...

Haklı sayılırsın. Hollywood sineması teknik anlamda çok ileri olsa da dediğin gibi artık öyle şımarmışlar ki, şu son dönemlerde ne sanata, ne duygusallığa ne drama önem veriyorlar. Halkın ilgisini görsel efektlerle çekmeye çalışan yapımlarla doldu ortalık. Seyrettikçe "nerede eski Hollywood filmleri" diyorum. Ama o filmler bi süre sonra unutulacaklardır. Ama yine de güzel olmayanları da yok değil. Onları da ayıklamayı bilmek lazım tabii- yönetmeninden, senaristinden ve oyuncularından. Mesela Stallone'nin "Gün Işığı" adlı -şu tünelde geçen- filmini 10 tane Hulk'a değişmem.

Gel gelelim Türk Sineması'na. Asla görsel efekt manyağı, sanat zevkinden yoksun biri olmadım. Bunu "Kız Arkadaşım" adlı filme 90% vermemden anlayabiliriz. Türk Sineması'nın son dönem örneklerine baktığımızda güzel berbat örneklerin yanında çok güzelleri de yok değil. Yahu "Recep İvedik" adlı bir filmin gişe rekoru kırdığı bir toplumda yaşıyoruz. Ne düşünmemi beklersiniz. Dünya iyi filmleri süzgeçten geçiriyor ve ben de süzgeçten geçmiş halleriyle seçip izliyorum. Ama Türkiye un eleğinden meteor taşı geçiriyor. Hangi filmin kaliteli olduğunu anlamak zor. Zaten yıkamadığım bir önyargı oluşmuş beynimde...Fantastik Edebiyat Resim Neyse bu konu uzar gider ama benim zamanım yok uzatmaya. Malum, hukuk... Nefes almaya zaman yok! Zaman Çarkı'mı bile okuyamıyorum. Fantastik Edebiyat Resim  Haklısın Kilgarvan. SANAT.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

sEzGiN yazmış:
rambo için yaptığın yorum çok hoşuma gitti

Teşekkür ederim.

Zaman Çarkı
Misafir

Recep İvedik abarttıkları kadar ne iyiydi ne de kötü. İzlerken belli bir duygu yada atmofr veriyorsa başarılıdır benim için. Anıra anıra gülmedim ama güldüğüm yerleri olmuştu. EVde izledim gerçi para versem farklı beklentiyle mi izlerdim bilemem Very Happy Ama Recep İvedik filminin toplumda kutuplaşma yarattığını da düşünüyorum. Hani filmi eleştirmek entellüktüel kapasite sahibi olmakla eşdeğer bişey gibi görülüyor sanki... Sanat halk içinse ve halk bu filme güldüyse benim için olay bitmiştir. Sanat sanat içinse... Peh, kim takar! Very Happy
ÜYE
ÜYE

Sanatı geri plana alarak toplum için yapılan sanat klasik olamaz ve unutulur. Sanat için yapılan ise her daim kalıcıdır. Tabi hem toplum hem sanat olursa da tutabilir.

Zaman Çarkı
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki