FRP FORUM  |  Kayıt  |  Üyeler  |  Giriş       

Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki  
ÜYE
ÜYE

Ben sinemaya tutkun biriyim. Çok film izlerim. İzlerim, izlerim... Bu başlığa izleyip de yorum yapmak istediğim filmler için yorumlar yazacağım. Sürekli ilerleyen, genişleyen bir başlık olacak, Allah'ın izniyle. Devamlı yazacağım. Burası benim sinema odam olacak.

Film Adı                                                         Verilen Puan
Fantastik Edebiyat Resim 1 ) Leon the Professional                                                         88
Fantastik Edebiyat Resim 2 ) Babel                                                                                  48
Fantastik Edebiyat Resim 3 ) Good, Bad and Ugly / İyi, Kötü, Çirkin                                 75
Fantastik Edebiyat Resim 4 ) 300 Spartan / 300 Spartalı                                              84
Fantastik Edebiyat Resim 5 ) The Pianist                                                                          85
Fantastik Edebiyat Resim 6 ) Apocalypto / Kıyamet                                                        86
Fantastik Edebiyat Resim 7 ) Jason Bourne (Identity, Supremacy, Ultimatom)             88
Fantastik Edebiyat Resim 8 ) Jesse James                                                                       57
Fantastik Edebiyat Resim 9 ) Wyatt Earph                                                                       53
Fantastik Edebiyat Resim 10 ) Golden Compass / Altın Pusula                                      51
Fantastik Edebiyat Resim 11 ) Ice Age 1-2 / Buz Devri                                                 76
Fantastik Edebiyat Resim 12 ) Shrek 1-2-3                                                                    78
Fantastik Edebiyat Resim 13 ) Pearl Harbor                                                                   83
Fantastik Edebiyat Resim 14 ) The Shawshank Redemption / Esaretin Bedeli             84
Fantastik Edebiyat Resim 15 ) The Mummy 1-2                                                             88
Fantastik Edebiyat Resim 16 ) Phone Booth / Telefon Kulübesi                                    59
Fantastik Edebiyat Resim 17 ) Cloverfield / Canavar                                                    60
Fantastik Edebiyat Resim 18 ) Rambo (1-2-3-4)                                                          77
Fantastik Edebiyat Resim 19 ) Saw (1-2-3-4) / Testere                                              78
Fantastik Edebiyat Resim 20 ) Pan's Labyrinth / Pan'ın Labirenti                                49
Fantastik Edebiyat Resim 21 ) The Godfather (1-2-3) / Baba                                      62
Fantastik Edebiyat Resim 22 ) Million Dollar Baby / Milyon Dolarlık Bebek                75
Fantastik Edebiyat Resim 23 ) La Vita E Bella / Life İs Beautiful / Hayat Güzeldir     85
Fantastik Edebiyat Resim 24 ) Stay / Gitme                                                                  73
Fantastik Edebiyat Resim 25 ) My Girl / Kız Arkadaşım                                                95
Fantastik Edebiyat Resim 26 ) Shaolin Soccer / Shaolin Futbolu                                 76
Fantastik Edebiyat Resim 27 ) Gladiator                                                                        89
Fantastik Edebiyat Resim 28 ) Iron Man / Demir Adam                                                78
Fantastik Edebiyat Resim 29 ) Forrest Gump                                                                 80
Fantastik Edebiyat Resim 30 ) Love in the Time of Cholera / Kolera Günlerinde Aşk    76
Fantastik Edebiyat Resim 31 ) No Country for Old Men / İhtiyarlara Yer Yok               82
Fantastik Edebiyat Resim 32 ) Kung Fu Panda                                                               77
Fantastik Edebiyat Resim 33 ) Road to Perdition /Azap Yolu                                       83
Fantastik Edebiyat Resim 34 ) Eagle Eye / Kartal Göz                                                 69
Fantastik Edebiyat Resim 35 ) Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi                              93
Fantastik Edebiyat Resim 36 ) Perfume:The Story of a Murderer / Koku                    90
Fantastik Edebiyat Resim 37 ) The Good Shepherd/Kirli Sırlar                                   15
Fantastik Edebiyat Resim 38 ) Man on Fire / Gazap Ateşi                                            77
Fantastik Edebiyat Resim 39 ) Cold Mountain/Soğuk Dağ                                           90
Fantastik Edebiyat Resim 40 ) Elephant Man / Fil Adam                                              84

Zaman Çarkı
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Defalarca seyrettim. Takılıp kaldım. 10 sene önce falan 8-9 yaşlarımda çocuk kafamla TVde seyretmiştim. Çok etkilenmiştim. Bir sene önce DVDsini aldım ve tekrar izledim. Hani bazı şeyler olur, birşeyler hissedersiniz de anlatamazsınız. Öyle bir şey hissediyorum izleyince. Leon'un sürekli süt içmesi, gözlüğüyle, kepiyle (üşütmeyi göze alamaz), elbiseleriyle ve silahıyla sandalyede oturarak yatması, her sabah mekik çekmesi kurallarına ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Tavuk öldürür gibi adam öldürürken çiçeğini, hergün güneş alması için camın önüne koyması ve fısfısla sulaması ironik bir durum. Okuma yazması bile yok ama suikastlardaki başarısı Jason Bourne'la karşılaştırılacak derecede. Böyle nazik ruhlu bir adamın tavuk keser gibi adam doğraması çok çelişkili. Zaten bizi etkileyen yönü bu çelişkiler ya. Matilda'yla sessiz sinema benzeri bir oyun oynarken, yolda ilerlerkenki "tamam, tamam, tamam" sahnesindeki şirinliği, kız, kapısına gelip ağladığında ( hani kucağında süt paketi var ve arkasındaki adam onu seyrediyor) Leon'un kapıyı son anda açması Leon'un kalbinin yumuşak yönlerinin de olduğunu gösteriyor. Ama şu soru hep aklınızda:Bu adam nasıl temizlikçi olmuş? Yakışıyor da ama o ayrı konu. Jean Reno da Natalie Portman da çok iyi oynamışlar ve Luc Besson'a da yazıp yönettiği için helal olsun.

Puanım: 88%

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Falas, yaptığın işte seni yüreklendirmeyi kendime görev bildim. Bu sitenin Sinema köşesiyle görevlendirilmiş eski bir üyesi olarak yaptığın işin ne kadar sıkıcı ve tehlikeli olduğunu biliyorum.

"Ya beğenmezlerse?" derken elinde tuttuğu küçük dikdörtgen kutuya bakıyordu çocuk. Bütün bir gün boyunca üzerinde düşündüğü, kendi gibi ufak olan yaratımından dolayı daha sonraları pişman olmak da vardı tabiî. Ama hiç tezgaha uzanmadan kurabiyeye ulaşacamayacağını bildiği gibi elini attığında bıçağın keskin yüzünü tutmasının da olası olduğunu biliyordu.

ÜYE

DeliÜye yazmış:
Falas, yaptığın işte seni yüreklendirmeyi kendime görev bildim. Bu sitenin Sinema köşesiyle görevlendirilmiş eski bir üyesi olarak yaptığın işin ne kadar sıkıcı ve tehlikeli olduğunu biliyorum.

"Ya beğenmezlerse?" derken elinde tuttuğu küçük dikdörtgen kutuya bakıyordu çocuk. Bütün bir gün boyunca üzerinde düşündüğü, kendi gibi ufak olan yaratımından dolayı daha sonraları pişman olmak da vardı tabiî. Ama hiç tezgaha uzanmadan kurabiyeye ulaşacamayacağını bildiği gibi elini attığında bıçağın keskin yüzünü tutmasının da olası olduğunu biliyordu.

Risk olmadan -hak edilerek- kazanılan ne var ki bu dünyada???

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Cate Blanchett (Yüzüklerin Efendisi'nin Galadriel'i) ve Brad Pitt oynuyor filmde. Hayatımda böyle bir film ilk defa izledim. Hayatımda izlediğim iki en gerçekçi filmden biri oldu-diğeri Apocalypto. Hiç makyaj yok gibi görünüyor. Filmde bir amaca ulaşma gayesi güdülmemiş. Sadece hayatı olduğu gibi ele almış ve çekmiş. Sanki olaylar gerçekten olmuş da kameraman olanları gizlice çekmiş.

Şöyle bir noktaya değiniyor:En küçük bir eylemden dünyanın birçok yerinden insanın etkilenebileceği. Film bitti ama hiç sona gelmiş havası yoktu. Oyunculuklar olağanüstüydü. Tam bir natüralist film. İzleyince "Bu ne be?" diyeceğinizden eminim. Olaylar Japonya'da, Meksika'da ve Fas'ta geçiyor. Birbirlerinden neredeyse tamamen bağımsızlar. Sadece çok küçük bağlantılar var ama yine de o minik bağlantılar olmadan o olaylar cereyen etmez. Tuhaftı.

Puanım:48%

Fantastik Edebiyat Resim
Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Çocukken izlemiştim ve aklımda sadece Tuko'nun yani Çirkin'in mezar üzerinde İyi tarafından asılıp bırakılması ve uzaktan, halatın tüfekle koparılması kalmıştı. Duymayanınız yoktur bu filmi. Kovboy filmi denince akla ilk gelen filmdir.

Mizahi yönü ağır basan acımasız bir film. Adamlar tavuk gibi öldürülüyor. İzlerken sıkılmazsınız. Can düşmanlarının dost gibi yan yana gezip birbirlerine karşı her an tetikte olmaları merak seviyesini üst seviyede tutuyor. Çirkin, komik biri. Tabi öldüreceği kişi siz değilseniz. Kolsuz adam onu banyoda savunmasız yakaladığını sanıp Çirkin'e nutuk çekerken Çirkin'in su altında tuttuğu tabancasıyla onu vurması ve kalkıp "Vurucaksan vur, konuşup durma." demesi bir duygu karmaşasına yol açıyor. Etkilenmeli misiniz, üzülmeli misiniz yoksa kahkaha mı atmalısınız şaşırıyorsunuz. Herkes hak ettiğini buluyor filmin sonunda. Buna memnun kalıyorsunuz.

Müziği zaten klasik olmuş. Duymayanınız yoktur.

Puanım: 75%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
İDARİ SORUMLU

Bu filme vereceğim puan 100 üzerinden 100'dür. Film dendiğinde aklıma ilk anda geliveren beş on yapıttan biri. Kırk kere izledim, şimdi fırsatım olsa yine oturur izlerim. Böylesine muhteşem bir filme bu başlıkta değindiğin için bir büyüğün olarak alnından öpüyorum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
ÜYE
ÜYE

falas yazmış:
Çocukken izlemiştim ve aklımda sadece Tuko'nun yani Çirkin'in mezar üzerinde İyi tarafından asılıp bırakılması ve uzaktan, halatın tüfekle koparılması kalmıştı. Duymayanınız yoktur bu filmi. Kovboy filmi denince akla ilk gelen filmdir.

Mizahi yönü ağır basan acımasız bir film. Adamlar tavuk gibi öldürülüyor. İzlerken sıkılmazsınız. Can düşmanlarının dost gibi yan yana gezip birbirlerine karşı her an tetikte olmaları merak seviyesini üst seviyede tutuyor. Çirkin, komik biri. Tabi öldüreceği kişi siz değilseniz. Kolsuz adam onu banyoda savunmasız yakaladığını sanıp Çirkin'e nutuk çekerken Çirkin'in su altında tuttuğu tabancasıyla onu vurması ve kalkıp "Vurucaksan vur, konuşup durma." demesi bir duygu karmaşasına yol açıyor. Etkilenmeli misiniz, üzülmeli misiniz yoksa kahkaha mı atmalısınız şaşırıyorsunuz. Herkes hak ettiğini buluyor filmin sonunda. Buna memnun kalıyorsunuz.

Puanım: 65%

Bu filme 65 puanFantastik Edebiyat Resim çok ilginç puan verirken kriterlerini merak ettim yani 65 nasıl aldı.. Şöyle mi yaptın acaba?
hımmmFantastik Edebiyat Resim 100 üzerinden almışbeş ama yetmiş olmaz ellibeşte olmaz bunu kurtarsa kurtarsa 65 kurtarır.
ÜYE
ÜYE

zuzucybel yazmış:
falas yazmış:

Puanım: 65%

Bu filme 65 puanFantastik Edebiyat Resim çok ilginç puan verirken kriterlerini merak ettim yani 65 nasıl aldı.. Şöyle mi yaptın acaba?
hımmmFantastik Edebiyat Resim 100 üzerinden almışbeş ama yetmiş olmaz ellibeşte olmaz bunu kurtarsa kurtarsa 65 kurtarır.

Filmden ne kadar etkilendiysem, filmi ne kadar sevdiysem ona göre puan veriyorum. Ben sinema eleştirmeni değilim. Kişisel beğenimin bir yansımasıdır o puanlar. Ara sıra, verdiğim puanı fazla ya da eksik görürsem değiştirebilirim de. Filmi ne kadar sevdiğimi o puanlardan anlayabilirsiniz. İlgin için teşekkürler.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Kilgarvan yazmış:
Bu filme vereceğim puan 100 üzerinden 100'dür. Film dendiğinde aklıma ilk anda geliveren beş on yapıttan biri. Kırk kere izledim, şimdi fırsatım olsa yine oturur izlerim. Böylesine muhteşem bir filme bu başlıkta değindiğin için bir büyüğün olarak alnından öpüyorum.

Gerçekten güzel film ama o filme 100 desem, ondan çok sevdiğim filmlere ne vereceğim? Diymi Efendi?Fantastik Edebiyat Resim Matrix, Lord of Rings?

Zaman Çarkı
İDARİ SORUMLU

Onları The Good The Bad The Ugly'den daha çok sevmeyeceksin, a püsküllü! Kabahat burada başlıyor zaten. The Good The Bad The Ugly'e 100 vereceksin, onlara 65 vereceksin. Bunlar çoooook çok uzun tartışmalar Efendi Falas. Fakat sana işin aslını söyleyeyim;
.
     Ne The Good The Bad The Ugly, ne de Matrix, ne de The Lord of the Rings 100'lük filmler değildirler. Kendimizi kandırmayalım. Şahsi beğenilerimizi hakikatin önüne koymayalım. Sinema sanatının büyük şaheserleri belli. Ben İyi Kötü Çirkin'i çok severim ama haddimi de bilirim.
.
     Sana 100 üzerinden 100 puanı hak eden en az iki yüz film sayabilirim ama şu an ne vaktim var ne de takatim. Sen tartışmayı seversin, patlat bakalım bir cevap. Kızışsın ortalık bre! Kemçük ağızlı delü!
ÜYE
ÜYE

Yüzüklerle Matrix'in 100 olduğunu da kim söyledi. Onlara 90-95 arası puanlar veririm. Önceden de dediğim gibi ben hakikatın puanını vermiyorum. Kişisel beğenimi sunuyorum. Benim on puan verdiğim bir film, 100 verdiğim bir filmden her konuda üstün olabilir. Ama sevdiysem kötü filme bile yüksek puan veririm.

Hem sen şu 200 film arasından 30-40 tanesini say da film görelim.

Savaş başlatmak istiyorsan yanlış başlıktasın. Güzelim sinema köşemi muharebe alanına çevirmek istiyorum.

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Savaş sahneleri insanın kanını donduran bir film. Film nerdeyse tamamen bilgisayar animasyonlarından oluşuyor. İzledikçe coşuyorsunuz.

300 kişinin binlerce kişiye kafa tutması ve bunun hiç de boşa olmadığının ortaya çıkması çok müthiş bir duygunun oluşmasına yol açıyor. Makyajı Kral Leonidas'ı tanınmaz hale getirmiş. Hanım evladı tipli birinden canavar gibi bir insan çıkmış ortaya. Böyle filmleri seviyorum. Savaş sahneleri çok heybetli.

10 defa falan seyrettim ve yine de bıkmadım. 5+1 sistemle savaşın ortasında gibi olabilirsiniz. Aslında diğer filmler gibi sayfalarca anlatılsa bitirilemeyecek bir film ama her filme uzun uzun yazacak vaktim yok. Sad

Adamların gözleri ve havada uçan kanlar pek gerçeğe uygun değil. Görüntüde bir koyuluk hakim. Müzikler Prince of Persie'nın aksiyon müziklerine benziyor. Bu, müthiş oldukları anlamına geliyor. Senaryo iyi yazılmış.

Puanım: 84%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

bu film izlenmesi gereken bir film bence konusuda gayet ilginçtir ama öyle macera falan arayan kişiler değilde daha minimalist yaklaşımlardan hoşlanan sinema severlere hitabeden bir filmdir bende yüz üzerinden 85 alır...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

İzledikçe nazilerden, faşistlerden ve hitler'den nefret edersiniz. İç burkmanın, hayatın kötü yanları üzerine derinden düşündürmenin değişik bir yolunu bulmuş yönetmen Roman Polanski. O olayları kendi de yaşadığı için filmi bu kadar derin bir incelikle çekebildiğini düşünüyorum. Piyanistin o yıkık dökük, harabe haline gelmiş şehre ilk adımlarını attığı, kameranın yükseldiği ve derinden etkileyen bir müziğin fondan duyulduğu an benim bile tüylerimi diken diken etti- en acıklı sahnelerde gülen beni!

İnsanların Getto adlı bölgede kapatılması, açlığa ve susuzluğa terkedilmesi çok acı. Tüylerimi diken diken eden tarafı da bu yaşananların gerçek olması.

Müzikleri çok güzel. filmin fon rengi olan gri iyi seçilmiş. Patlamalar profesyonelce çekilmiş diyebilirim çünkü o işi yapıyorum. Patlama, bomba ve fünye işlerinde film sektörünün en iyi ve en çok aranan adamının asistanıyım çünkü-Türkiye'de.

Senaryo iyi ve çekimler ve planlar müthiş. Adrien Brody de çok yakışmış piyanist rolüne.

Puanım: 85%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Gösterime girmeden iki ay önce ne olduğunun bilincinde olmadan korsanını aldım. Üzerinde Mel Gibson yazıyordu, almaz mıyım? İzledikçe şok oldum. İlk defa Amazon yerlilerinin hayatının bu kadar gerçekçi çekildiğini gördüm. İzledikçe bu oyuncuların nasıl bu kadar iyi oynadığını düşünmeye başladım. Yıllarca oyunculuk eğitiminden geçmeleri lazımdı. Yoksa Gibson bu oyuncuları yıllar önce ayarlayıp eğitilmelerini mi istedi? Ya da o oyuncular zaten var mıydı? Bu soruların cevabını hala bilmiyorum. Defalarca seyrettim ve her seferinde ilk defa izliyormuşum gibi zevk aldım. O oyuncuların nereden geldiğini bilen varsa söylesin.

Ormanda mutlu bir hayat süren amazon yerlilerinin hayatı, olduğu gibi ve onların kendi dilleriyle anlatılmış. Akıp giden bir senaryosu var. Böyle bir şey ilk defa gördüm ve hayran kaldım.

Önce güldürüyor ve sonra ağlatıyor-ben hariç tabi ki. Maya uygarlığını da tanımış oldum bu filmle. Böyle filmleri izlemek güzel. Makyajlar olağanüstü. Üzerinde çok uğraşılmış bir film. Bir aktörün böyle bir film çekebileceğini bilmezdim. Kısacası çok güzel ve tekrar tekrar seyredilmeyi hakediyor.

Puanım: 86%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Üçünü bir yerde yazacağım çünkü hepsini bir bütün olarak kabul ediyorum.

Bütün övgüleri sonuna kadar hak eden bir seri. Jason Bourne'a hayran oldum. Adam öldürme taraflarına ve tetikçi olmasına değil, yeteneklerine. Ustalıkla çekilmiş bir film. Müzikleri harika. Sahneler müthiş planlanmış. Ama beni cezbeden tarafı Bourne'un yetenekleri. Bu konuda yazar Robert Ludlum'u tebrik etmek lazım. Filmler gittikçe güzelleşiyor. İlk filmi tuttu diye diğer filmleri baştan savma yapıp ilk filmin ününden yaralanmayı düşünmemiş yönetmeni. Su gibi akıp gidiyor ve filmin nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz. İzlerken yüksek oranda adrenalin salgılatıyor. Üç filmi de izledikten sonra kendi kendime "keşke onun yeteneklerine sahip olsaydım" diyorum. Ağzına kadar ajan dolu binalardan ustaca kaçması harikulade. Üçüncü filmde gazetecinin cebine telefonu bıraktığı ve onu yönlendirdiği sahne beni kendimden geçirdi. Sağda şu araba, solda şu adam falan büyüleniyorsunuz.

Fantastik Edebiyat Resim

Matt Damon da ne yakışıyor Bourne rolüne.

Jason Bourne'un bazı özelliklerini sayayım da izlemeyenler öğrensin. Yaklaşık 5-6 dil falan biliyor. Usta ralliciler gibi araba kullanıyor. Motosiklet ile akrobatik hareketler yapabiliyor. Birçok dövüş sanatı biliyor. Keskin nişancı. İnanılmaz bir farkındalık halinde. Çevresinde ne oluyor ne bitiyor hemen anlıyor. Teknolojinin son ürünlerini çok iyi kullanıyor. 4-5 dakika su altında nefes tutabiliyor ve hatta bunun üzerine bir de başkasına su altında suni teneffüs yapabiliyor. Her zaman düşmanının bir sonraki adımını biliyor. Anlayacağınız manyak adamın teki. Filmi izledikçe kıskançlıktan çatlıyorum.

"Biraz dinlen Pam, yorgun görünüyorsun." Heyt be!

Puanım: 88%

Fantastik Edebiyat Resim

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Sessizce izlediğim, yorumsuz kaldığım, sıkılıp sıkılmadığımı anlayamadığım, Jesse James'in vurulduğu an şoka uğradığım bir film. Dağ gibi yıkılmaz görünmüştü gözüme.

Puanım: 57%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Ha bir şey olacak, ha oldu derken sıkıntıdan çatladığım üç saatlik bir film. Aslında güzel bir film ama anlayacak olgunluğa ve hissetmeye çalışacak sabra sahip olana.

Benim için erken. Belki on sene sonra hoşuma gider.

Puanım: 53%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
ÜYE
ÜYE

Fantastik Edebiyat Resim

Sıkıcı. Ayıların dövüş sahneleri dışında pek iyi bir yapım değil. Fazla para harcandığı söylentileri vardı. Bence o kadar paranın hakkı verilmemiş.

Puanım: 51%

Fantastik Edebiyat Resim

Zaman Çarkı
Yeni başlık gönder Başlığa cevap gönder   Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki