Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
» MİTOLOJİ VE MASALLAR
Yazar Mesaj
Misafir

Mitolojiyle ilgili ilginç soruların cevabını aramak ve bu vesileyle eğlenmek için böyle bir başlık açtım... Cevaplarınızı veya teorilerinizi bekliyorum... Ama tek bir ricam var, lütfen bir soru tam olarak cevaplanmadan yeni sorulara geçmeyelimki karışılık olmasın...

Soru: Bir Golemi nasıl öldürürsünüz?
Misafir

Golemlerin zekası yoktur sadece yaratılış amaçları vardır yani bir eşya veya kişiyi korumak (öldürmekten başka işe yaramazlar (zarar ziyan))  

Bende golemiyle uğraşmadan direk yaratıcısının yemeğine zehir koyarsam hem evde diziyi kaçırmam hemde koca golem belasıyla uğraşmam

Birde çelme takıp okyanusa düşmesini sağlarsam biraz zor çıkar heralde  kesin çözüm mü bilmem denemek lazım
Üye
Üye

Soru:Golemler zekasız yaratıklar ise ve siz kolayca öldürebilecekseniz eşya veya bir kişiyi onlar niye koruyorda başka birşey korumuyor? Very Happy

Güçlü sağlam ve yok edilmesi zor oldukları için kullanılıyorlar zaten ben kolayca öldüremediğim için sahibini öldürmeyi seçtim.

Tabi bir büyücü isen golemi tuz buz edebilecek gücün varsa onu bilemem
Misafir

Ancak inanışa göre golemi yoketmek pekte kolay değildir. Ne yapacağını bilmem lazım aynı kutradamları öldürmek için gümüş bir silah kullanılması gerektiği gibi...Ve ne kadarda bir mşeyi korumak için yapılsalarda korumak için yapıldıkları nesene veya kişi yokedilse dahi varlıkları devam eder...
Misafir

yaratıcısını yok etmek en kesin çözüm
Misafir

Ama golem yaşamaya devam edecek, hatta kontrolden çıkacaktır... Bu kesinlikle çözüm değil...
Misafir

İşte benim sorduğum ise golem kardeşi nasıl öldüreceksin burada oyunlardaki salak golemlerden bahsetmiyorum. Golemlerin Yahudi Mitlerinde önemli bir yeri vardır ve zaman zaman yaratıldıkları rivayet edilir...
Üye
Üye

mitoloji falan diyolarda hakikaten bunlar olabilir ya şöle bi düşünseniz boşu boşuna bir taş yaratığı kaya yaratığını birisi uydurup adını golem koyup ta herkez normal mi karşılayacak bence olabilir Very Happy

walla o zaman yok ediliş şekli neyden yaratıldığına göre değişir
Misafir

Aslında neyden yaratıldığının pek bir önemi yok...
Misafir

JollyRoger yazmış:
Birde çelme takıp okyanusa düşmesini sağlarsam biraz zor çıkar heralde  kesin çözüm mü bilmem denemek lazım

Yada madenlerde kullandığımız gibi dinamit ile un ufak edebiliriz fakat içinde bir yaşam kaynağı varsa hançeri tam yüreğine saplayabiliriz ama bırakın şu çelmeyi takayım boylasın okyanusun dibini tutmayın beni

Adem oğluda ruh üflenmeden önce golem miymiş peki ??    Sor bakayım yahudilere : )
Misafir

Ortaçağ ve Yahudi efsanelerine göre cansız maddeden yapılan hareket yeteneği olan varlık.

Golem kelimesi etimolojik olarak "hammadde" anlamına gelen ibranicedeki gelem kelimesinden gelir.

İnanışa göre sadece tanrıya özgü olan "yaratmak" yetisi, dini olgunluğa ermiş ve Tanrıya bu şekilde yakınlaşmış kişilere de kısmen de olsa bahşedilmiştir. Golem de Adem gibi çamurdan yaratılmıştır. Ancak efsaneyi yaratanların tanrıya eş koşmaktan çekinmelerinden olacak ki, golemi yaratan kişiler ne kadar kutsal olursa olsun golemler insanoğlunun aksine düşünme ve konuşma yeteneğinden yoksunlardır.

Golemleri yarattıktan sonra onlara hareket vermek için çeşitli büyülü yöntemler kullanılır. Bunların en bilinenleri golemin alnına kutsal bir kelime yazmak, veya dilinin altına kutsal kelime yazılmış efsunlu bir tablet yerleştirmektir. Efsanelerde en sık karşılaşılan kelime gerçek anlamına gelen emethtir. Golemi yok etmenin yolu da bu yazının ilk harfinin silinmesinden geçer. İlk harfi silinince kelime ölüm anlamına gelen meth’e dönüşür ve böylece golem yok edilmiş olur.

Efsaneye göre Haham Loew, kil yığınına hayat verebilmek için onun alnına emeth  yazar.O günden sonra golem, Prag Gettosunun uşağı ve koruyucusu olur.Ama tatil günlerinde (Cumartesi) çalışmasına izin verilmez.Bu yüzden haham her cuma gecesi onun alnındaki ilk harfi, alephi siler; mem ile taw ı bırakır.bunlar birlikte meth kelimesini oluşturur.Maharal'ın ilk harfi silmeyi unuttuğu bir cumartesi, heryeri yağmalar golem..

Haham Loew sinagogtan tam zamanında gelir; harfleri siler ve golem'in yaşamını sona erdirir.Golem yere yığılır, kırılıp dökülmeye başlar.
Loew öğrencilerine dönerek şunları söyler; ''Bu olayı unutma. Sana ders olsun. Bizi korumak için hayat bulan kusursuz golem bile kolayca yıkıcı bir güce dönüşebilir. Zayıfların önünde nasıl sabırla, incelikle eğiliyorsak; güçlülere karşı da son derece dikkatli olalım. Her şeyin bir yeri ve zamanı vardır.''

Bu golem'in sonu değildir. Kalıntıları, Prag Gettosunun en korkunç görünüşlü yapılarından birinin tavanarasına kaldırıldığı rivayet edilir. Söylentiye göre, yaratık hala oradadır, odanın kapısı ise sonsuza kadar mühürlenmiştir..
Misafir

Soru:     Çobanları neden hep fülüt çalar diye biliriz?

Benim gördüğüm kadarıyla gerçekten türkiyede çobanların elinde üflemeli aletler oluyor acaba ellerinde ki Sirinks mi ?

Böyle bir folklorümüz mü var acaba ?
Üye
Üye

Cevap:Kendilerinin ataları ya korucu yada bard olduğu için olabilir.Multy den sonrada çift skill yeteneğinede geçebilir belki ondandır filütse lwl düşük oldukları için diyebilirizz  Twisted Evil  Twisted Evil

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MİTOLOJİ VE MASALLAR
Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri