Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Kara Kule,
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.
'in yaratmış olduğu mitosun adıdır. 7 kitaptan oluşan Kara Kule serisi, aslında King'in yazmış olduğu neredeyse her öyküyle kıyısından köşesinden ilintilidir. Hatta başka yazarların, şairlerin ve diğer sanat dallarıyla uğraşan birçok kişinin eserlerinden izleri Kara Kule serisinde rahatça görebiliriz. Kara Kule başından sonuna göndermelerle doludur. King'in hikayeyi direk olarak esinlendiği Robert Browning'in "Childe Roland to the Dark Tower Came"(Roland Adında Bir Çocuk Kara Kule'ye Geldi) adlı uzun şiirinden,
'in
kadar.
Unutulmuş dünyadan asil bir soydan gelen silahşor ( Roland ) ‘un maceralarının anlatıldığı 7 ciltlik bir roman. İlk başlarda biraz sıkıcı gelmesine rağmen kendinizi içinde kaybedebilme potansiyeline sahip bir hikaye. 20 yıla yakın zamanda bitirilen kitapta yazarın diğer romanlarının etkisi ve gelişimi elbette ki görülüyor. Yağmur damlasının yeryüzüne düşüşünü 2 sayfada anlatabilen yazar bu seride oldukça güzel tasvirlerde bulunmuş. Aslında Stephen King’in kazanamadığı okuyucu kitlesi de bu tasvirlerden kaçmaktadır.

Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "ilerlemiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatılıyor. Bizim dünyamıza benzer dünyasıyla, bizim dünyamızdan "çektiği" ve silahşor yaptığı unutulmaz karakterler ile, yüzyılları bulan geçmişi ve ağır ama sağlam işleyen beyni ile Roland Deschain, unutulmaz karakterler arasına çoktan girdi bile.
Zaman ve mekan kavramı tam bir bilmece. Romanda geçen kişiler ise yardımcı kahramandan çok ana kahramana yakın. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına bir kaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli meknalardan ve zamna tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda bir çok savaşa girer. Aslında oldukça kararlı bir yapıya sahip olan silahşor bazı yerlerde kendini tutamayacak kadar duygusallaşıyor. Bir çok zorluklardan geçerek kendisini yetiştirmiş, eğitmiş, zeki ve kıvrak bir silahşorun amacıana ulaşması yolunda verdiği savaş ve bu savaşın okuyucuya aktarımı inanılmaz.
Savaş derken sürekli savaşıyor sanmayın. Kitapta arada sırada geçmişe dönerek silahşorun sır olan hayatına bir göz attığımız da oluyor ve böylece yaratılmış kişiliği çözme imkanımız da doğuyor. Okuyucuya azmi ve sabrı gösteren bu roman, zorluklara, tersliklere ve sırlara akılcı çözümler sunarak görüş açısını ileri seviyeye, hayal gücünü ise her zaman zorlayan bir yapıya da sahip aynı zamanda. Okunulmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir Stephen King sever olarak değil bir okur olarak size tavsiye ediyorum.
Eğer Eragon/LOTR/ Tarzı kitapLardan hoşlanıyorsanız ßu seriya ßaşLamanızı Tavsiye ederim

Kara Kule Serisi
  1. Silahşör (The Gunslinger)
  2. Üçün Çizgileri/Çekilişi (The Drawings of the Three)
  3. Çorak Topraklar (The Waste Lands)
  4. Büyücü ve Cam Küre (Wizard and Glass)
  5. Calla'nın Kurtları (Wolves of The Calla)
  6. Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah)
  7. Kara Kule (The Dark Tower)
    ( UMARIM 7 CİLTLİK KARA KULE SERİSİ BEYAZ PERDEYE GELİR)

Üye
Üye

şu anda onu okuyorum güzel bir seri [henüz ikinci kitabındayım ama:D] kendisinde bağlamayı biliyor king amca yaw:Ds

Üye

Benim abimde Stephen King hayranı evde 40 adet Stephen King kitabı var hepsinide severek okudu.Hele Kara Kule Serisini.......

Üye

size en güzel eserlerini taktim ediyim. OYUN, MAHŞER, KUJO, KARA KULE (bnm okuduklarımın arasında)

Üye
Üye

Ben bu seriyi okuyacaklarım arasına çoktan sokmuştum bile. Sayende güzel bir kaynak bulduk, sağol. Ellerine sağlık.

Üye

Çok farklı, gayet sürükleyici ve özgün bir fantastik seri...

Fantastik kurgu okuyanlarda değişik bir kapı açabilir. King'in bir çok romanının üstünde gördüğü en büyük eseri, en iyi işi saydığı seridir...

Yakında film çevirimi de yapılacak. Hayırlısı...

Ve

Kendi kıyametimin son paragrafında.

Merhaba.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Bu seri ile ilgili ne zaman bir yazı görsem benzer cevabı veririm :

Stephen King severim hatta hayranıyımdır.

Fantastik kurgu severim hatta hayranıyımdır.

Lakin nedense bu seriyi sevemedim.

1. kitabı ilk aldığım zamanlarda zar zor bitirebildim ki bu bana çok nadir olan birşeydir. Kitaplara hele ki sevdiğim yazarlara karşı iyi yönde oldukça önyargılıyımdır ve illa ki sevecek birşeyler bulurum. Yine de bitirdim. Ayrıca çoğu kitabımı birden çok kereler okumama rağmen 2. ye okumadım. Neden sonra serinin 2. kitabı elim bir yerlerden geçince bir şans daha verip yeniden zorlana zorlana 1. kitabı bitirim hemen 2. ye geçtim ama yine aynı sıkıntı oldu ve sonunu zor getirdim. Neden bilmiyorum bana itici geldi bu seri. Kim bilir belki bir gün tamamı elime geçerse yeniden denerim ama para verip almayacağım kesin...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Shevarash yazmış:
Bu seri ile ilgili ne zaman bir yazı görsem benzer cevabı veririm :

Stephen King severim hatta hayranıyımdır.

Fantastik kurgu severim hatta hayranıyımdır.

Lakin nedense bu seriyi sevemedim.

1. kitabı ilk aldığım zamanlarda zar zor bitirebildim ki bu bana çok nadir olan birşeydir. Kitaplara hele ki sevdiğim yazarlara karşı iyi yönde oldukça önyargılıyımdır ve illa ki sevecek birşeyler bulurum. Yine de bitirdim. Ayrıca çoğu kitabımı birden çok kereler okumama rağmen 2. ye okumadım. Neden sonra serinin 2. kitabı elim bir yerlerden geçince bir şans daha verip yeniden zorlana zorlana 1. kitabı bitirim hemen 2. ye geçtim ama yine aynı sıkıntı oldu ve sonunu zor getirdim. Neden bilmiyorum bana itici geldi bu seri. Kim bilir belki bir gün tamamı elime geçerse yeniden denerim ama para verip almayacağım kesin...

O zaman derim ki, çok şey kaçırıyorsun. Bence devam et, seveceksin. (;
Üye
Üye

serinin ilk kitabını okuduğumda afaganlar   basmıştı..bu ne beaaa bile dedimm..ammaa 2. kitaptan itibaren görüşüm değişti.kara kule serisi insan-yazar king'in en iyi eserlerinden biri bence:))
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

İyi gazladınız da İzmir`de olup serinin tamamını (yada tek tek kitaplarını, ilk kitap hariç) kısa süreliğin ödünç verecek biri lazım şimdi Smile
Üye
Üye

Karakule serisini bilmiyorum, pekde içimden gelmiyor. Bu nedenle yardımcı olamayacağım.  Ama Kahinin Gülünü isteyen olursa seve seve gönderebilirim.   Adresi bana atın yeter.

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

Harika... Harika... Harika...

Muhteşem... Muhteşem... Muhteşem...

İNANILMAZ... İNANILMAZ... İNANILMAZ...

Şu anda son kitap "Kule"yi okuyorum.

İyi ki varsın King ve iyi ki yazdın, yazıyorsun ve yazacaksın!
Üye
Üye

İlk kitabını severek okduuğum halde bir türlü ikinci kitabı bitiremedim hatta yarısına bile gelemedim. Her niyetlendiğimde sıfırdan başlıyorum ve 20 sayfayı göremeden kitabı elimden bırakıyorum Sad

Sanırım kitabını para verip almadığım için böyle oluyor Very Happy internetten indirdim diye kara kule'nin gazabına uğramış olabilirim :=)
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

Ben  ilk dört cildi arkadaşlarıma verdim, şunda evde 5. ve 6. cildi var serinin. Ben de 6.cildi okuyorum zaten. (Artık biticek ve üzülüyorum). Diğer ciltler ne zaman geri gelir bilmiyorum eğer sen ilk dört cildi edinebilirsen onları okuyup bitirene kadar ben de kalan iki kitabı bitirmiş olurum. Bittiğinde de sana gönderirim.  İstanbul dayım ama kargoyla bir günde elinde olacaktır.. Smile
Üye
Üye

Yok yok İstanbul`dan o kadar uğraşılmasına gönlüm razı gelmez ama düşünmeniz yeter sağolun. İzmir`den biri olursa ben arabayla gelir alırım bitirince de aynen geri getiririm Smile
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri