| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 31 Tem 2008 |
| Mesajlar: 17 |
|
|
|
STEPHEN KİNG ve KARA KULE 31.07.2008, 11:28 |
|
|
Kara Kule, Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
'in yaratmış olduğu mitosun adıdır. 7 kitaptan oluşan Kara Kule serisi, aslında King'in yazmış olduğu neredeyse her öyküyle kıyısından köşesinden ilintilidir. Hatta başka yazarların, şairlerin ve diğer sanat dallarıyla uğraşan birçok kişinin eserlerinden izleri Kara Kule serisinde rahatça görebiliriz. Kara Kule başından sonuna göndermelerle doludur. King'in hikayeyi direk olarak esinlendiği Robert Browning'in "Childe Roland to the Dark Tower Came"(Roland Adında Bir Çocuk Kara Kule'ye Geldi) adlı uzun şiirinden, Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
'in Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
kadar.
Unutulmuş dünyadan asil bir soydan gelen silahşor ( Roland ) ‘un maceralarının anlatıldığı 7 ciltlik bir roman. İlk başlarda biraz sıkıcı gelmesine rağmen kendinizi içinde kaybedebilme potansiyeline sahip bir hikaye. 20 yıla yakın zamanda bitirilen kitapta yazarın diğer romanlarının etkisi ve gelişimi elbette ki görülüyor. Yağmur damlasının yeryüzüne düşüşünü 2 sayfada anlatabilen yazar bu seride oldukça güzel tasvirlerde bulunmuş. Aslında Stephen King’in kazanamadığı okuyucu kitlesi de bu tasvirlerden kaçmaktadır.
Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "ilerlemiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatılıyor. Bizim dünyamıza benzer dünyasıyla, bizim dünyamızdan "çektiği" ve silahşor yaptığı unutulmaz karakterler ile, yüzyılları bulan geçmişi ve ağır ama sağlam işleyen beyni ile Roland Deschain, unutulmaz karakterler arasına çoktan girdi bile.
Zaman ve mekan kavramı tam bir bilmece. Romanda geçen kişiler ise yardımcı kahramandan çok ana kahramana yakın. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına bir kaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli meknalardan ve zamna tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda bir çok savaşa girer. Aslında oldukça kararlı bir yapıya sahip olan silahşor bazı yerlerde kendini tutamayacak kadar duygusallaşıyor. Bir çok zorluklardan geçerek kendisini yetiştirmiş, eğitmiş, zeki ve kıvrak bir silahşorun amacıana ulaşması yolunda verdiği savaş ve bu savaşın okuyucuya aktarımı inanılmaz.
Savaş derken sürekli savaşıyor sanmayın. Kitapta arada sırada geçmişe dönerek silahşorun sır olan hayatına bir göz attığımız da oluyor ve böylece yaratılmış kişiliği çözme imkanımız da doğuyor. Okuyucuya azmi ve sabrı gösteren bu roman, zorluklara, tersliklere ve sırlara akılcı çözümler sunarak görüş açısını ileri seviyeye, hayal gücünü ise her zaman zorlayan bir yapıya da sahip aynı zamanda. Okunulmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir Stephen King sever olarak değil bir okur olarak size tavsiye ediyorum.
Eğer Eragon/LOTR/ Tarzı kitapLardan hoşlanıyorsanız ßu seriya ßaşLamanızı Tavsiye ederim
Kara Kule Serisi
- Silahşör (The Gunslinger)
- Üçün Çizgileri/Çekilişi (The Drawings of the Three)
- Çorak Topraklar (The Waste Lands)
- Büyücü ve Cam Küre (Wizard and Glass)
- Calla'nın Kurtları (Wolves of The Calla)
- Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah)
- Kara Kule (The Dark Tower)
( UMARIM 7 CİLTLİK KARA KULE SERİSİ BEYAZ PERDEYE GELİR) |
_________________ Ruh, Tanrı'nın etten oluşan kozasına hapsolmuş bir kelebek
Çok geçmeden hepsi gibi kokacak ve çürüyecek...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Arl 2007 |
| Mesajlar: 4 |
| Konum: Ejderha Mızrağı' ndan |
|
|
RE: 02.08.2008, 21:45 |
|
|
şu anda onu okuyorum güzel bir seri [henüz ikinci kitabındayım ama:D] kendisinde bağlamayı biliyor king amca yaw:Ds |
_________________ | Est Solarus Oth Mithas |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 42 |
| Konum: İstanbul/Avcılar |
|
|
Okundu 03.08.2008, 12:24 |
|
|
Benim abimde Stephen King hayranı evde 40 adet Stephen King kitabı var hepsinide severek okudu.Hele Kara Kule Serisini....... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 31 Tem 2008 |
| Mesajlar: 17 |
|
|
|
STEPHEN KİNG (BABACIM BENİM) 04.08.2008, 13:20 |
|
|
size en güzel eserlerini taktim ediyim. OYUN, MAHŞER, KUJO, KARA KULE (bnm okuduklarımın arasında) |
_________________ Ruh, Tanrı'nın etten oluşan kozasına hapsolmuş bir kelebek
Çok geçmeden hepsi gibi kokacak ve çürüyecek...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 452 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Stephenn 05.08.2008, 21:04 |
|
|
Ben bu seriyi okuyacaklarım arasına çoktan sokmuştum bile. Sayende güzel bir kaynak bulduk, sağol. Ellerine sağlık. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 84 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Kapı 05.08.2008, 22:08 |
|
|
Çok farklı, gayet sürükleyici ve özgün bir fantastik seri...
Fantastik kurgu okuyanlarda değişik bir kapı açabilir. King'in bir çok romanının üstünde gördüğü en büyük eseri, en iyi işi saydığı seridir...
Yakında film çevirimi de yapılacak. Hayırlısı... |
_________________ Bütün gerçekliklerin ortasında
Ve
Kendi kıyametimin son paragrafında.
Merhaba.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Mar 2007 |
| Mesajlar: 132 |
|
|
|
silahşör milahşör delikanlıyı bozar 26.10.2008, 23:23 |
|
|
Bu seri ile ilgili ne zaman bir yazı görsem benzer cevabı veririm :
Stephen King severim hatta hayranıyımdır.
Fantastik kurgu severim hatta hayranıyımdır.
Lakin nedense bu seriyi sevemedim.
1. kitabı ilk aldığım zamanlarda zar zor bitirebildim ki bu bana çok nadir olan birşeydir. Kitaplara hele ki sevdiğim yazarlara karşı iyi yönde oldukça önyargılıyımdır ve illa ki sevecek birşeyler bulurum. Yine de bitirdim. Ayrıca çoğu kitabımı birden çok kereler okumama rağmen 2. ye okumadım. Neden sonra serinin 2. kitabı elim bir yerlerden geçince bir şans daha verip yeniden zorlana zorlana 1. kitabı bitirim hemen 2. ye geçtim ama yine aynı sıkıntı oldu ve sonunu zor getirdim. Neden bilmiyorum bana itici geldi bu seri. Kim bilir belki bir gün tamamı elime geçerse yeniden denerim ama para verip almayacağım kesin... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 55 |
| Konum: soul,,funk,rytmblues |
|
|
Re: Shevarash, vazgeçme. 27.10.2008, 0:30 |
|
|
| Shevarash yazmış: | Bu seri ile ilgili ne zaman bir yazı görsem benzer cevabı veririm :
Stephen King severim hatta hayranıyımdır.
Fantastik kurgu severim hatta hayranıyımdır.
Lakin nedense bu seriyi sevemedim.
1. kitabı ilk aldığım zamanlarda zar zor bitirebildim ki bu bana çok nadir olan birşeydir. Kitaplara hele ki sevdiğim yazarlara karşı iyi yönde oldukça önyargılıyımdır ve illa ki sevecek birşeyler bulurum. Yine de bitirdim. Ayrıca çoğu kitabımı birden çok kereler okumama rağmen 2. ye okumadım. Neden sonra serinin 2. kitabı elim bir yerlerden geçince bir şans daha verip yeniden zorlana zorlana 1. kitabı bitirim hemen 2. ye geçtim ama yine aynı sıkıntı oldu ve sonunu zor getirdim. Neden bilmiyorum bana itici geldi bu seri. Kim bilir belki bir gün tamamı elime geçerse yeniden denerim ama para verip almayacağım kesin... |
O zaman derim ki, çok şey kaçırıyorsun. Bence devam et, seveceksin. (; |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 13 |
|
|
|
merhaba.. 27.10.2008, 11:09 |
|
|
serinin ilk kitabını okuduğumda afaganlar  basmıştı..bu ne beaaa bile dedimm..ammaa 2. kitaptan itibaren görüşüm değişti.kara kule serisi insan-yazar king'in en iyi eserlerinden biri bence:)) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 Mar 2007 |
| Mesajlar: 132 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 668 |
| Konum: Boşluk |
|
|
Ödünç kitap mı 27.10.2008, 12:39 |
|
|
Karakule serisini bilmiyorum, pekde içimden gelmiyor. Bu nedenle yardımcı olamayacağım. Ama Kahinin Gülünü isteyen olursa seve seve gönderebilirim.  Adresi bana atın yeter. |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Mar 2008 |
| Mesajlar: 30 |
|
|
|
King-Kule 27.10.2008, 19:12 |
|
|
Harika... Harika... Harika...
Muhteşem... Muhteşem... Muhteşem...
İNANILMAZ... İNANILMAZ... İNANILMAZ...
Şu anda son kitap "Kule"yi okuyorum.
İyi ki varsın King ve iyi ki yazdın, yazıyorsun ve yazacaksın! |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 27 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 49 |
| Konum: Savaşın en ön safında |
|
|
.. 28.10.2008, 0:43 |
|
|
İlk kitabını severek okduuğum halde bir türlü ikinci kitabı bitiremedim hatta yarısına bile gelemedim. Her niyetlendiğimde sıfırdan başlıyorum ve 20 sayfayı göremeden kitabı elimden bırakıyorum
Sanırım kitabını para verip almadığım için böyle oluyor  internetten indirdim diye kara kule'nin gazabına uğramış olabilirim :=) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 55 |
| Konum: soul,,funk,rytmblues |
|
|