Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
» FANTASTİK SİNEMA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Hm, bence Star Wars önce çizgi roman olup sonra filme çevrilseydi, şimdiki gibi bir efsane halini almazdı (teşekkürler lucas Smile). Veya, matrix gibi bir başyapıtı (ilk filmi baz alıyorum) bir romandan (Neuromancer) değil de bir çizgi romandan (ki çok sonraları çizgi romanı da çıktı, indirdim ama henüz dokunmadım) esinlenerek yapılsaydı, izleyiciler taradından bu kadar beğenilmeyebilirdi. Yani, ince bir çizgi var burada.
Çizgi romanından sonra kaç film (çizgi romanla birebir tutularak) beğenildi? Bir batman 1 2, bir spider man, bir de (özellikle gişe başarısı olarak) x men. Başka? Hulk? Constantine? Punisher? Judge Dredd? vs.. Bunlar hollywood için tam bir hayal kırıklığıdır.
Bence bir çizgi romanın filmi birebir filmle aynı olmak zorunda değildir. Çünkü çizgi romanda farklı bir hava vardır. Romanlar mesela, aksiyondan ziyade düşünceyi, iç dünyayı, gözlemi, karakterin iç mantığını anlatır. Filmerde ise görsellik ön plandadır; kitapta 5 sayfa boyunca düşünen bir karakterin filmdeki o sahnesi belki 2 saniye sürer. O yüzden, bence romanlar, çizgi romanlar ve filmler ayrı cephelerin yapıtlarıdır. Bir tutulmamalı, kıyaslanmamalıdırlar. Mesela Yüzüklerin Efendisi bu iki fark açısından mükemmel bir örnek sayılabilir.

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Sw ve Matrix için söylediklerin doğrudur. Çünkü sinema çok daha geniş kitleye hitap eder. Herşeyden önce dünyanın heryerinden bir şekildde ulaşabildiğin bir şey... Ama benim görüşüme göre eğer uyarlama bir şey yapacaksan orjinale sadık kalacaksın... Yani bir dizinin veya filmin daha sonra çr serileri çıkabiliyor... Aynısını onlar içinde söylüyoru... Çünkü sen zaten beğenilmiş bir şeyi değişik bir formatta anlatmak istiyorsan olabildiğince sadık kalmaya çalışmalısın... Bu benim görüşüm tabi ben Lotr'u izlerkende birçok yerde küfretmiştim, Tüm Marvel uyarlamalarından da nefret etmişimdir Spider olsun, X-Men olsun.... Özellikle Peter'ın elinden ağ çıktığını görünce küfrü basmış filmi izlememiştim...

Üye

Meloik yazmış:
ben bu filmdeki adama fena halde gıcık oldum:)
adrhenasla birlikte izlemiştik hatırlar film boyunca adama sövmüştüm çok kıl kuyruk geldi bana:)tabi adrhenas da bana gıcık olmuştu bu sırada

cümbür cemaat bir film toplantımızda izlemiştik de, hepinizin beynini yıkadım anarşik anarşik=))
iyi ki izledim diyorum; fikirlere kurşun işlememeli...

İyi filmdi yada kötü filmdi ama fark etmez sonuçta fikir hepimize ulaşmış ldu Smile
Üye
Üye

çizgi romandan sinemaya geçen filmlerde; kitaptan filme yollarıyla aynı sıkıntı yaşaniyor...

ama V For Vendetta ve Sin City bu yolları en iyi şekilde geçmiş filmlerdir. benim gözümde...

Sin City yi izlerken çizgi romanı okuyormuşum gibi bir havası vardı ve bu inanılmazdı...

V For Vendetta da ise; beklediğimden çok ötede keyif verici görsellik vardı. saatlerce sürseydi... defalarca izlemekten bıkmayacağim filmlerin arasında.

Smile

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Tabii Vendetta'nın yaratıcısı Alan Moore'un filmden ismini sildirdiğini unutmamak lazım.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

hayatımda izlediğim en mükemmel film
müzikleri de dahil her şeyiyle ortaya harika
beni her zaman çok duygulandırıyor
ezbere biliyorum

Üye

Onu bunu bilmem ama son sahnede Vendetta'nın yüzlerce kurşun yedikten sonra sözünü tutması ve askerlerin hepsini hançerleriyle, dans eder gibi hareketleriyle jet hızıyla biçmesi ve onların kıllarını bile kıpırdatacak vakit bulamamaları ve sonunda asıl hedefini boğması beni kendimden geçirdi.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> FANTASTİK SİNEMA
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri