Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  

Orta dünya size neyi çağrıştırıyor?
Savaş
13%
 13%  [ 3 ]
Dostluk
21%
 21%  [ 5 ]
Güç ve iktidar arzusu
8%
 8%  [ 2 ]
Yeşillikler
4%
 4%  [ 1 ]
Mistik mekanlar
30%
 30%  [ 7 ]
Saçmalık (tarafsız olmak lazım)
4%
 4%  [ 1 ]
Korku
0%
 0%  [ 0 ]
Güzel bir hikaye
17%
 17%  [ 4 ]
Aşk
0%
 0%  [ 0 ]
Toplam Oylar : 23

» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

" Ben köy hayatını çok iyi bilen biriyim.Orada yaşamak nasıldır bilirim.Bu sayede Shire'ı damarlarımdaki kanda bile hissettim.
Çok rüya görürüm;karanlık, sonu olmayan, dipsiz kuyulara düşmek gibi hissettiren rüyalar. Bu yüzden Moria'da kendimi rüyalarımın ortasında hissettim.

Ben tam bir Orta Dünya müptelasıyım.Kitaplarını okuyunca kendimden geçtim.Daha ilk yıllardı. Pek birşey bilmiyordum Orta Dünya hakkında.Son kitapta son cümlede Legolas ile Gimli'nin batıya yelken açmasından sonra Orta Dünya'da kardeşlikten kimsenin kalmayışı neredeyse gözlerimi yaşartıyordu; ben en acıklı sahneleri kahkahayla seyreden biriyimdir. Yüzükler'i okuyunca Hobbit!i okudum;geçmişe yolculuk yapmak gibiydi.Kitap bitince çılgınca Orta Dünya ile ilgili kitap arayışına girdim ve hepsini buldum; hepsi kütüphanemde. Silmarillion!u ve Güç Yüzüklerine Dair'i okudum.Sonrasında Hobbit'i ve Yüzüklerin Efendisini tekrar okudum.Olayları ezberlemiştim.

Bu kitapları okuduktan sonra Fantastik türden başka kitap okumak bende hastalık haline geldi. Harry Potter'ı zaten Y.E. den önce okumuştum.Sonra Shanara serisini bitirdim.Şu anda Zaman Çarkı'ndayım.

Yüzüklerin Efendisi bittiğinde ben çoktandır kendime sorduğum soruya yanıt buldum. "Ben hangi dalda roman yazacağım?" Kararımı bu konuda kitap yazmak üzerine verdim. Şu anda bir kitap taslağı hazırladım. Ama bir türlü yazım aşamasına geçemedim.Hukuk fakültesinde okumak insana zaman bırakmıyor. Konuyu merak ettiğinizi biliyorum.Ama inanın bahsedemem.Fikir çok özgün olduğu için hikayeyi duyan benden önce davranıp yıllardır tasarladığım bu öyküyü benden çalabilir.Ama sadece baş kahramanları söyleyebilirim; kaplumbağa, fil,köstebek ve bir Fil avcısı'nın köpeği. Kafanızda zaten birşeyler belirmiştir. Uzunca bir masal-hikaye.
Bu kitap benim ilerleme aşamalarımdan biri olacak.İleride Y.E. gibi ama ondan farklısını yazmaya çalışacağım.
Ben Orta Dünya'da yaşıyorum.Her an orayı düşünüyorum.Moria'daki maceralar,Caradhras'ın ruhu, Ayrık Vadi'nin sıcaklığı, Lorien'in ferahlatan kokusu, Shire'ın yeşillikleri, Yaşlı Orman, Fangorn Ormanı, Kuyut Orman,Pelennor Muhrebesi,Tom Bombadil,Bree,Miğfer Dibi Muhrebesi........... Hepsi başka. Sizce de öyle deği mi??"
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Bende kendimi buldum fantastik edebiyatta  ama senin kadar edebi bir dille anlatamam şimdi bunu kabul etmek lzm...
Eğer fantastik edebiyatı o kadar sevdiysen sana tavsiyem Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar, Gedik Savaşları Efsaneleri, Ölüm Kapısı Serisini tereddütsüz öneririm. Birde Türk Fantastik edebiyatından birseyler okumak istersen Perg Efsaneleri ile başla zaten ilk eserler onlar orjinali kendi dilimizde yazılan. Aramıza hoş geldin..
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Shannara kardeş Gedik Savaşları tamam da unutulmuş diyarlar ve ejderha mızrağına soğuk bakıyorum.hem edebi yönlerinin zayıf olduğunu hemde çok dallandırıp budaklandırdıkları için işin suyunu çıkardıklarını düşünüyorum. benim için önce gelen edebi yön ve sanat ağırlığı.

Üye

Shannara yazmış:
Bende kendimi buldum fantastik edebiyatta ama senin kadar edebi bir dille anlatamam şimdi bunu kabul etmek lzm...
Eğer fantastik edebiyatı o kadar sevdiysen sana tavsiyem Ejderha Mızrağı, Unutulmuş Diyarlar, Gedik Savaşları Efsaneleri, Ölüm Kapısı Serisini tereddütsüz öneririm. Birde Türk Fantastik edebiyatından birseyler okumak istersen Perg Efsaneleri ile başla zaten ilk eserler onlar orjinali kendi dilimizde yazılan. Aramıza hoş geldin..
tabi anlatamazsın adam hukuk okuyo.vay ben kucukken ben hakim olmak isterdim ama devir deisti.artık tek isteiim japonyada nanoteknoloji okumak
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Dallanırılıp budaklandırıldığına bakma sen zaten başlasan o serilere sen koşacaksın o dal budak dediğin ayrıntılara 4 gözle bekleyeceksin o dalların türkçeye çevrilmesini. Okumayı seviyorsan hele (sevmesen büyük ihtimal foruma katılmazdın ama lafın gelisi) onlar zaten gözüne öyle gelmez hikayeyi anladığın zaman... Ama herşeye rahmen zevkler ve renkler tartışılmaz dimi senin zevkin. Ben öneririm ben yoldan gecenlere bile öneriyorum okuduğum kitapları.    Okuyup okumamak onların elinde benimkisi tavsiye...
Üye
Üye

Öyle yerler var ki ne kadar güvende olursan ol tüylerini diken diken eden bir şeyler hissedersin. Yani mekanın hiç bi özelliği olmasa da bi yaratık çıkıp ortamı ilginçleştirebilir..

Yönetici

Orta Dünya, ortada olanı mıydı?
Üye
Üye

Kilgarvan sorunu tam olarak anlayamadım. ortada olanımıydı derken?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Yönetici

Üye
Üye

Ben orta dünyanın altında yaşamak isterdim yaa lanetlenmiş elf ler olan orklardan uruk hai ler yada dünyayı merkezine kadar delen kadim cücelerden. Yer yüzü pek bana göre değil anca savaşmak için çıkardım
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri