Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Gandalf, bir
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.
ya da
Büyücüsüdür. Ölümsüz Topraklarda Gandalf, Olórin adlı bir
ruhuydu ve Rüyaların Efendisi Lórien'İn bahçelerinde yaşıyor ve sık sık Merhametli Nienna'yı ziyaret ediyordu. Güneşin Üçüncü Çağının 1000. yılında Istari ya da Orta Dünya'ya gönderilen Büyücülerden biri olmak üzere seçildi. Batı dillerinde Gri Gandalf, Elf dilinde Mithrandir ya da "gri gezgin", Cüce dilinde Tharkûn ve Harad dilinde de Incánus adıyla tanınıyordu. Dış görünüşü, büyük bir pelerin ile sivri uçlu bir şapka giymiş ve elinde bir asa taşıyan, sakallı yaşlı bir adam biçimindeydi.

YA ALLAH ASKINA KIMDIR BU YANI KIM YAZMIS BU DILLERI HANI NERDELER. VAR DA BIZMI BILMIYORUZ " ELF DILINDE Mithrandir" ALLAHIM HANI NERDE ELF DILI KIM BILIYOR BUNU YOKSA YAZARIN YAZIDIGI KITAP YUZUNDEN MI. YA BI ANLATIN ADMINLER YA NASIL OLACAK BU IS CIKAMADIM ICINDEN  YA.  ELF DILI MI VAR YA DA CÜCE DİLİ ????? VARSA NERDE HANI BEN DE OGRENMEK ISTIYORUM

ORNEGIN LEGOLAS SİNDARİN ELFLERİNDE YESIL YAPRAK MANASINA GELIYORMUS EEE KIM DEDI BUNU ?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

elfçe  artık bir  dil olarak  kabul görmeye  başladı.Hepimizin bildiği gibi  yaratıcı Tolien olan  elf çeyi dünya  üzerind eakıcı bir şekilde  konuşabilenlerin  sayısı her geçen gün artmaktardır.Oxford üniversitesinde  Tolkien kulübü üyeleri ,tolkien in ölm yıl dönümnde  mezarının başında LOTR dan elfçe alıntılar  yaparak ustayı anarlar. Hatta -sanırım  geçen sene olacaktı- bir sözlük bile  piyasaya  sürüldü.Yani elfçe diye bir dil var.

Cüce diline gelirsek, elfçe gibi yaratıcısı  Tolkien dir ve  kendine   has bir alfabesi vardır.elfçe kadar yayılmamıştır,    akıcı bir şekilde konuşabilen de varmı bilemiyorum.

LOTR un  en arkasını aç şimdi ve  orda  göreceksinki farklı alfabeler vardır.cüce ve elf alfabeleridir onlar ve  senin sorunun cevabı o  alfabelerin içindedir
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

lol ne ya nı sımdı ben de bi alfebe cıkardım deyıp bi dil olustursam ole bi dilm mi olacak. yanı simdi bu elfce evrensellmı yanı ben kullanacam mesela bu dılı mı kullanmalıyım ? (yazı yazarken ) yoksa kendı yaratıcılıgım ıcınde mı olmalı ?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Sende bi alfabe oluşturabilirsin.Bu alfabenin kullanılması için bi kere pratik bir dil olması gerek.basit dil bilgisi kuralların olması gerek.(bunlarıda senın oluşturman gerek)Ama bu oluşturduğun kurallar zinciri birbiriyle çelişmeyecek,anlaşılması gayette basit olucak.Sana bu aşamada kelime türetmen için tavsiyem;bulacağın isimler doğadan yansıma isimler olsun.Doğadan bahsederken daha yumuşak harflerden oluşan bir kelime kurmaya çalış,karanlıktan,zebanilerden bahsederkende söylenişi daha sert harflerden oluşan kalimeler kullan.Zaten senin dediğin o dillerde bu şekilde ortaya çıktı.Sen bakma elf'çenin bile kendi içinde çok basitte olsa kullanım kuralları war.Ha bunlar bana zor gelir diyosan da parmaklarına kolay gelsin dicem sana.nette bikaç site görmüştüm elfçeyle ilgili.Hatta bi sitenini adminleri açık forumda elfçe konuşarak yine konuşmalarn kimse tarafından anlaşılamamsını sağlayabilyordu.!kolayy gelle! wink

Üye

bende elfçeyi öğrenmeyi denemiştim hatta hala bir hobi olarak uğraşırım.lord of lorien in dediği gibi tolkien dili ikiye ayırmış,quenya sindarin'den daha zor ve sanırım sindarin(gri elfçe) quenya'nın arda da farklılaşmasıyla ortaya çıkmış.Ya zaten Tolkien çok büyük bir dil profesörü,böyle bir dili ancak böyle bir adam yaratabilir.

Üye

arkadaslar ögrenmek isterseniz gerci sizi tatmin etmez ama

bu adrsten elfce ögrenebilirsiniz hadi buda size bir kıyağım olsun

bir ışık var gibi etrafı
karanlığın içinde
bu karanlık, ölüm karanlığıdır bence
baska bir karanlığın içinde göremezdi gözlerim
bu karanlıktaki hayatı...
Üye
Üye

fince kaynakli olarak tasarlandigi icin vurgularinda ural altay dilleriyle benzerlik görebilecegimiz bir dildir. bir araba ingilizce cümlenin arasinda elfce cümlelerin farkliliginin belli olmasinin önemli bir nedeni budur.bir de aslında hemen hemen hiçbir harf yutmadan knuşulması gereken bir dildir. bazılarının söylenişleri değişebilir ama asla harf yutulmaz, özellikle sesliler tamamen açık telaffuz edilmelidir. insan buna alışıncaya kadar önceleri sağırlara konuşuyormuş gibi hissediyor evet.  

, quenya'da vurgu sondan bir önceki hecededir, tam olarak dikkat edenler bunun oldukça iyi örneğini filmde saruman'ın kulesinin tepesinde caradhras'a karşı büyü yaparken söylediği sözde görebilirler(** arasındaki kısımlar vurguludur*):
nai yar*vax*ëa *rass*elya *talt*uva notto-*car*innar
yillarca ögrenmek icin kastigim dil,ama olmadi yasanmadan ögrenilmiyor hicbir dil. etrafinda güzel elfler olacak ki konusup pratik yapasin ve ögrenesin..ayrica grameri oldukca zor bir dil,ural-lothlorien dil ailesinden gelip hic bir dille benzerlik göstermemekte.sabir ve ilgiyle azcık kasmak gerek

bir ışık var gibi etrafı
karanlığın içinde
bu karanlık, ölüm karanlığıdır bence
baska bir karanlığın içinde göremezdi gözlerim
bu karanlıktaki hayatı...
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri