Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Türkiye'de 'Kuzey Işıkları' adıyla İthaki Yayınları tarafından yayınlanan fantastik romandan sinemaya uyarlanan 'Altın Pusula' filmi 260 milyon dolarlık bütçesiyle tarihin en pahalı filmi olmaya aday. ''Altın Pusula'', dünya ile aynı anda 7 Aralıkta Türkiye'de de vizyona girecek.

Philip Pullman'ın birçok edebiyat ödülü alan ve tüm dünyada çok satanlar listelerine giren fantastik serisinden uyarlanan filmin yapımcılığını ''Yüzüklerin Efendisi'' serisinin yapımcısı New Line Cinema şirketi üstlendi.

Daha önce "About A Boy" filmi ile Oscar'a aday olan Chris Weitz'in yönettiği filmde, Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green ve Sam Elliot rol aldı. Filmin küçük kahramanı "Lyra" rolünde ise, 10 bin kişi arasından seçilen 12 yaşındaki Dakota Blue Richards oynadı. Kitabın yazarı Philip Pullman’ın, "Bayan Coulter" rolünde Nicole Kidman'ın oynamasını özellikle istediği belirtildi.

Halen post-prodüksiyonu devam eden filmin bütçesi Kasım ayında netleşecek. 260 milyon dolarlık sınıra dayanacağı tahmin edilen bütçesiyle film, sinema tarihinin en pahalı yapımı haline gelecek. Filmin müziklerini, ''The Queen'', ''Painted Veil'' ve ''Syriana''2 gibi filmlerin müziklerinin bestecisi Alexandre Desplat yaptı.

Filmin konusu şöyle: ''Oxford''daki Jordan Koleji'nde yatılı okuyan Lyra ve cini Pantalaimon, bir gün okulu ziyaret eden amcası Lord Asriel ve alimlerin yaptığı bir toplantıyı gizlice gözetlerken, 'toz' denen bir şey, ''Kuzey'de havada duran bir şehir'' ve ''cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi'' hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Bir süre sonra etraftaki çocuklar kaybolmaya başlar ve sonra arkadaşı Roger da çocuk hırsızları olan Hamhum'lar tarafından kaçırılır.

Türkiye'de ''Kuzey Işıkları'' olarak yayınlanan ve ''Altın Pusula''nın uyarlandığı kitap olan fantastik roman, bir üçlemenin ilki. Dünya çapında 15 milyon kopya satılan ve 37 dile çevrilen kitap, bu yıl 70. yılı kutlanan Carnegie Ödülleri'nde okurlar tarafından gerçekleştirilen oylamada ''Son 70 yılın En İyi Çocuk Kitabı'' seçildi.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

ben de izlemeyi düşünüyordum birde en pahalı film olması dışındakileri de öğrenince kesin izlemeye karar verdim. bir de galiba kitabın yeni baskısı çıkmış kapağında filmedki olduğunu düşündüğüm kız ve o kutup ayısı var...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Üye
Üye

altın pusulanın digital efektlerini izlerken bunları yapanlardan birinin de türk olduğunu bilerek seyredin...

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri