Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Lütfen bilen biri bir şey yazsın elime geçti ve ben okumadan önce bilgi edinmek istiyorum!!!

Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

sevgili deli; balzac hakkında detaylı bilgi;
Fransız romancı. Doğumu. 20 Mayıs 1799 Tours, Fransa.Köy kökenli bir ailenin çocuğu. Babası tuccardır. 6 yıl Vendome'da College des Oratoriens'te öğrenim gördü. Napolyon'un devrilmesinden sonra ailesi Paris'e taşındı. Burada 2 yıl daha okula gitti. 3 yıl bir avukatın yanında çalıştı. Ama küçük yaşlardan beri edebiyata gösterdiği eğilim ağır bastı. Trajedi türünü denediği 1819'da yazılmış "Cromwell" başarı kazanamayınca romana yöneldi. Para kazanmak için tarihsel, mizahi ve gotik romanlar yazdı. Bunları değişik adlarla yazdı. Basımcılık, yayıncılık, hatta dökümcülük yaptı. Başarılı olamayınca tekrar edebiyata döndü.

ama sanırım sesin eline balzac'ın bir kitabı geçti ve sen o kitap hakkında bilgi istiyorsun, yanılıyor muyum?
hangi kitap ise onun adını yazman daha iyi olabilir. ya da bu isimde bir kitap varsa??

Üye

Benim elime goriot baba diye bir kitabı geçti ve okumaya başladım bilgiler için sağolun bu arada adrheanas bana sevgili deli demen çok komiğime gitti. Adım umutcan   

Üye
Üye

sen beğen ben hep sana böyle hitap ederim=))
bence de eowyn'i dinle ve elinden bırakma.. akşama sana bir iki tavsiyede daha bulunabilirim balzac ile ilgili.

Üye

Çok saolun sizin gibi böyle insanlar oldukça bu memleketin kültürü dahada artar    

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri