Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

raveloft'u unutmayalım arkadaşlar!  Very Happy strad'ı üzmeyelim...

Üye

zaman çarkı serisi (:

Üye

gandalf yazmış:
slm  arkadaşlar  foruma  yeni katıldım okumak için  güzel  bir  seri   arıyorum  yüzüklerinefendisi,shannara  ve eragon eldest gibi  kitapları  okudum  ve beğendim  bunlardan başka  zevkle  okuyabileceğim bi seri  var  mı?

ursula k. leguin'den yerdeniz serisi enfestir, ayrıca leguin'in marifetler diye çok güzel bir kitabı da var.

ayrıca david eddings' den elenium ve tamuli serilerini okuyabilirsin. elenium serinin başlangıcıdır ve toplam 3 kitaptır. tamuli de 3 kitaptan oluşur ve elenium'un devamıdır. eddings özellikle dialoglarda çok başarılı. yazar özellikle tamuli'de stratejik dehasını konuşturmuş. ayrıca karakterlerin her biri harikadır.

ve son olarak michael moorcok'un eternal champion'u melnibone'lu elric'i okumalısın.  forumda hiç bahsi geçmemiş (yada ben kaçırdım) hiç eddings yada moorcock kitabı okuyanınız yok mu yahu?

kara kule zaten defalarca tavsiye edilmiş. bir kez daha tekrarlamak anlamsız olur...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

eddings'in kadın karakterleri meşhurdur. kitapların çoğunda çok güçlü kadın karakterler barındırır. peki bu kitabı daha beter mi yapar? KESİNLİKLE HAYIR!
okumak çok daha zevkli bir hal alıyor. herneyse konumuza dönelim...

hikayedeki yaratıkları anlatalım önce insanlar, ogreler, ve troller var. yalnız buradaki troller yüzüklerin efendisindekilere pek benzemiyorlar. daha çok gorile benzer bir şekilde tasvir edilmiş yada ben öyle algıladım.

şövalye sparhawk elenium kraliçesinin şampiyonudur. kraliçenin tahtı ve hayatı gayet karışık bir dizi komplo serisi yüzünden tehlikededir. sparhawk ve arkadaşları kraliçesini tekrar hayata geri döndürecek tek bir "ŞEY" olduğunu öğrenir. ve serüven de burada başlar.

hikaye ilerledikçe daha da kendi içine çekiyor. dialoglar, kurgu harike, geri planı oluşturacak olan tarihi bölümde gayet başarılı.

üstelik burada ödül almış çok satan bir kitap serisinden bahsediyoruz. eddings sprahawk karakteriyle ödül kazanmıştır. bence her fantastik kurgu sever mutlaka bu diziyi okumalı.

bu arada bir uyarıda daha bulunayım. ilk kitabın ilk onbeş- yirmi sayfasında sabretmelisin. bazı tanıdıklarım başlangıcını biraz sıkıcı buldu. ama emin ol sabrettiğine değecektir.

bilmeyen yada alacaklar için kitapların kronolojik sırasını da verelim:

elenium :
1 )elmas taht
2 )yakut şövalye
3 )safir gül

tamuli
1 )ateşten kubbeler
2 )parıldayan insanlar
3 )saklı şehir

Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri