Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» TÜRK FANTASTİK EDEBİYATI
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Herkese merhabalar,

Sizlere yepyeni bir fantastik kurgu romanından bahsetmek istiyorum. İlgi çekici, bir o kadar da sıradışı bir türk fantastik kurgu serisi..

Hamit Çağlar Özdağ'ın ilk kitabı onumuzdeki ay raflarda yerini alıyor. 6 kitaplık serinin ilk romanı "Kan Muskaları Destanı - Anstorra".

Hem Hamit Çağlar Özdağ hem de kitap ile ilgili bilgilere
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.
sitesinden de ulaşmak mümkün. Hatta bu sitede başka güzellikler de var. "Kan Muskaları Destanı" serisinin paralel öyküleri bu siteden yayınlanmaya başladı! Öyküler pdf formatında bilgisayara da indirilebiliyor...

Saygılar,
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Siteye baktım.Adamın üslubu güzel.Hikayesi de öyle.Ancak yanlış okumadıysam Yabancı isimler kullanmış.Bu hoşuma gitmedi.Adam gaiba yabancı eserlerden etkilenmiş.Bir de şu öyküler kitaplarından mı parçalar? Smile

Üye

hadi bakalım, raflarda yerini alsın, kitapçılara uğrayıp sayfalarını çevirir hoşumuza giderse alırız..

bir internet sitesi ve oradaki hikayenin kitaptan mı yoksa burada yazıldığı gibi paralelden mi olduğunu nasıl anlayacağım?

hadi bakalım.
yayın evi ile tek kitaplık mı anlaştınız yoksa 6 kitabı art arda basacak mısınız?
kitapların sadece bir tanesi mi yazıldı?

bir de herşeyi yazar mı yaratmış?
yani "türk fantastik kurgu" dediğinde bir türkün yazdığı anlamı mı çıkacak bundan yoksa türk mitlerinden alev almış, içinde türk efsanelerinin yeniden kurgulandığı estergon ve ergenekona kadar uzanan bir çizgiyi içine alan, tanrı dediğiniz şeylerin kadim zaman türk şaman tanrıları ile özdeşleştiği bir fantastik kurgu mu?
herşeyi yazar yarattı ve oradakiler mitoloji ve efsanelerle örtüşmüyorsa zaten bana göre değil, bir sürü yeni şeyi niye olduğunu bilmeden okuyacağım. oysa ki "türk fantastik kurgusu" dediğinde ben beslendiğin kaynakları nasıl kullandığına da odaklanıp kitabı yaşar gibi okuyacağım...

hadi cevap ver bakalım...

Üye

Oncelikle belirtmek isterim ki, isimler tabi ki yabancı cünkü olay zamanımızda ve bildiğimiz türk uygarlığında geçmiyor. o nedenle türk ismi kullanılması daha kotu olurdu (tabi bu benim fikrim) Kaldı ki, kitabı okuyunca da göreceksiniz, isimlerin hemen hemen tamamı bildiğiniz yabancı isimler değil, yazarın yarattığı isimler..

diger konulara gelince...

tüm seri için yayınevi ile anlaşıldı.. kitaplar da şu anda yazılmaya devam ediliyor..
internet sitesinden yayınlanan öyküler paralel öyküler, buna emin olabilirsiniz.. kitabın içinde olan bölümler değil, ancak kitaptaki olayla ve kitapta geçen kahramanlarla alakalı yan öyküler.. bu nedenle sitedeki öykülerin de takibi, kitaptaki karakterleri tanımak açısından önem taşıyor.

6 kitaplık seri, yazarın (Hamit Çağlar Özdağ) kendi kurgusudur. Ancak bu konuyla ilgili çok konuşmamak gerek, sonuçta daha kitap çıkmadı.. sadece sunu söyleyebilirim, okudukça kendinize ve kültürünüze daha yakın hissetmeye başlayacaksınız... sürprizlerle dolu diyelim.. Smile
Üye
Üye

Bir de "türk fantastik kurgu" derken, türk yazar tarafından yazılan bir fantastik kurgu serisi demek istemiştim..
Üye
Üye

daha iileri var iken kötü bir örnegi niye okuyayım ki.keske türklerle alakalı olsaydı Sad

Üye
Üye

önyargı beni öldürecek simdi kitaptaki öykülere baktım fena deilmis:Dkitapta böyle olursa okurum seriyi

Üye
Üye

Smile ikinci oykunun de yakinda siteye ekleneceğini biliyorum. onu okuduğunda da bir konusalım derim.. Smile
Üye
Üye

Öncelikle garip duygular içinde yazdığımı belirtmek isterim. İtiraf etmek gerekir ki hallucinogenic bu şekilde bir yazıyı foruma koyacağını söylese engel olabilirdim. Ama görüyorum ki o haklıymış...

Sitedeki öykünün beğenilmesi beni çok mutlu etti, umarım kitap için de benzer duygular içinde olursunuz.

Matbaada bir aksilik olmazsa Nisan ortalarında bu konuyu tekrar konuşacağız sanırım Smile

Ama benim kadar sabırsız olanlar için - hallucinogenic'in de dediği gibi - ikinci öykü bu hafta içinde siteye ekleniyor... Benden söylemesi Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

en cok sevdiim türk kahramanıdırVery Happylütfen olsun

Üye
Üye

"Basat'ın Tepegöz'ü Öldürmesi" hikayesi, lise edebiyat derslerinde severek okuduğum yegane öyküydü...

Oynattığım ilk FRP'deki en kral NPC de Basat adındaydı... Bilmem anlatabildi mi Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

ama okuman mı lazım dedekorkutu okumadın mı kafam karıstı:Dbi tepegöz okuduysan oda bizim deildi herhalde:D

Üye
Üye

Tepegöz en hasından bizim destanımızın ve efsanelerimizin konusuydu. Ama tabii ki geçmiş kültürler birbirinden etkilenmiştir, Yunan mitinden de geliyor olabilir, Hitit tek gözlülerinden de. Bunu bilmiyorum açıkcası.

Kan Muskaları Destanı 6'lı bir seri, içinde Türk kültürünün küçük parçaları var, okudukça bana hak vereceksin diye düşünüyorum. Ama dersen ki Ergenekon vb noktalara temas etsin; o zaman 4. kitabı biraz beklemen lazım Smile

Şimdilik bu kadar ip ucu yeter, dayanamayıp tüm kitapları anlatasım gelecek yoksa Smile
Üye
Üye

evt ölesi daha iyi olur

Üye
Üye

ikinci öyküyü merakla beklediğimi belirtmek isterim... her gün siteye girip bakıyorum eklenmiş mi diye. umarım önümüzdeki günlerde eklenir.

bu arada bu siteye de ilk öykü eklenmiş gördüğüm kadarıyla.. darısı ikincinin de başına diyorum Smile
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> TÜRK FANTASTİK EDEBİYATI
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri