| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 11 Eyl 2007 |
| Mesajlar: 204 |
| Konum: düşler zamanı |
|
|
puslu kıtalar atlası 12.09.2007, 1:36 |
|
|
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. | ın yayımlanan ilk romanıdır. roman adını uzun ihsan ın oğlu bünyamin ebıraktığı hazine değerindeki kitaptan alır. bünyamin, kurgu boyuncadara düştüğü anda babasının emaneti ile önünü görür. kurgu ve anlatım olarak çok beğendiğim bir kitap.. fantastik havasının es geçilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
eee? 22.02.2008, 2:44 |
|
|
kimse okumamış mı? üzüldüm şimdi... |
_________________ ....NON....
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Tem 2007 |
| Mesajlar: 70 |
|
|
|
okudum 22.02.2008, 11:48 |
|
|
suskunlar ve kitab-ül hiyel'i de okursam ioa serisini tamamlamış olacağım
kitapları kütüphaneme koymam diye 2. el almıştım. onları da arkadaşlara dağıtıp okumalarını sağladım. hala anar'ı tanımayan ve "kitap okuyorum" diyen insanların ülkesindeyiz...
hatta bir çizer, bu kitabı çizgi roman olarak hazırlıyormuş, serüven blogda yazıyordu bu ayın başında... okuruz onu da...
adrheanas, söyle bakalım, kitapta geçen "ihsan" isimleri hakkında ne düşünüyorsun? yazar kendini bir karakter olarak mı düşünmüş, bir iç yolculuk mu bu yoksa tamamen tesadüf mü?
hehe on bilinmeyenli denklem olayı... |
_________________ "beni düşünen bir adam düşünüyorum. ben onu düşündüğüm için ben varım o ise düş, ama onun düşünde de ben varım öyleyse ben bir düşüm o ise var."
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Poe... 22.02.2008, 12:33 |
|
|
imzana bakınca cevap kendiliğinden geliyor sanki...
hani düşünüldüğü için var olan, hani o da düşünürse beni ben miyim var olan gibi gibi=))) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 113 |
|
|
|
Puslu Kıtalar Atlası 22.02.2008, 14:17 |
|
|
bu konuyu açmak için yelteniyordum bugün...
ama nasip değilmiş...
bir kaç kez okumama rağmen her defasında aynı hazzı yaşamak bence mucizenin ta kendisidir...
okuyun okuyun okuyun! |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 164 |
| Konum: Sırat Köprüsü |
|
|
DİYAVOL 22.02.2008, 14:35 |
|
|
Ben AMAT'ı okudum ve İhsan O. Anar' ı sevdiğim yazarlar listesine ekledim. Kesinlikle hepiniz okumalısınız. Yani okumayanlar. Zaten okumuşlar okumuş... okumamış olanlara söyledim ben.. yani okumamış olanlar.. okumamışlar için... ooof yav. Güzel bir kitap, tavsiye ediyorum demek ne kadar zormuş  |
_________________ kIZmAK Yok,
KENdİmi boĞUyORuM sAdeCe.
iÇİmDen DEşİLmEk gELİyOr,
çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Tem 2007 |
| Mesajlar: 70 |
|
|
|
Re: Ayıbın böylesi 23.02.2008, 0:28 |
|
|
bu kitabı okumaya niyetli olanlara.
bu gün açılan bir başlıkta
| Alıntı: | | yani "türk fantastik kurgu" dediğinde bir türkün yazdığı anlamı mıçıkacak bundan yoksa türk mitlerinden alev almış, içinde türkefsanelerinin yeniden kurgulandığı estergon ve ergenekona kadar uzananbir çizgiyi içine alan, tanrı dediğiniz şeylerin kadim zaman türk şamantanrıları ile özdeşleştiği bir fantastik kurgu mu? |
demiştim. ihsan hoca bir frp ci gibi girmiyor olaya. puslu kıtalar da yunusun "bir ben var bende benden içeri" lafından girdim, aynaya bakıp oradan internet içinde yok oluşa kadar sürüklendim.
yazın havuz başında her sayfayı tekrar tekrar okurken hiç yanamadım, hiç suya giremedim;)
amat'ın kat kat cehennemini gezerken de nerelere gittim geldim, söylesem aklınız hayaliniz durur
ölmeden önce okunması gereken kitaplar listesinde bu varmı bilmiyorum ama bir solukta okunacak bir kitap.
eee ne diyo herkes "bi kitap okudum hayatım değişti" |
_________________ "beni düşünen bir adam düşünüyorum. ben onu düşündüğüm için ben varım o ise düş, ama onun düşünde de ben varım öyleyse ben bir düşüm o ise var."
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
=) 23.02.2008, 0:33 |
|
|
vay be. gözlerim yaşardı... yanlız olmadığımı biliyordum!! =) |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 113 |
|
|
|
:D 23.02.2008, 14:35 |
|
|
ama kitabın sonunda ben büyük bir hüsrana uğradım ya...
 |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Mar 2008 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
suskunlar 22.03.2008, 14:04 |
|
|
İhsan Oktay Anar ustaca yaptığı benzetmeler, iç içe geçirmeler, zamansız – mekansız anlatımlar hem düşündürüyor, hem zevk veriyor. Bende kitaplarını merakla okudum.
Makamlar, enstrümanlar, karakterler ve olaylar, geçmiş ve geleceğin şimdiki zamanda anlatımı, akıllıca
Eflatun ve İbrahim Dede – Mevlana ve Şems birlikteliği
Azazil – Tağut – Şeytan ( yardımcısı cüce
Kabil – Habil olayı
Hızır – İdris - Balık kandilin canlanması
Yegah - Neva – Sonata Reminor - Hak sevgisi - kavuşum
Muhteşem Neyzen Batın Hz. Oğlu – Zahir efendi – öldürülüş şekli ve o sırada söyledikleri “Ah Beybaba! Ah be babalık, niye çamura yattın?” - 12 çalgıcıyla yenen ramazanın ilk iftarı, 12 havarisiyle son akşam yemeği – yenen kavun, etim, rakı kanım demesi – ölüleri diriltmesi, şifa vermesi vs vs.. Hz. İsa benzetmesi
Zahir Efendi ve Davut - Hz. İsa ile Mehdi buluşması,
Gelelim Asım ve Cüce’ye
Bana bir çok noktada, Hz. Ali ve Hz. Muhammed’e atfedilmiş gibi geldi.
ASIM – Hz. Ali,
Ölüp ölmediği bilinmiyor, mezarı yok, sedire yatması, 12. parmağı kesmesi, Nevaya aşık olması Cüceden önce, yani aslında peygamberliği hak eden idi gibilerden
CÜCE – ……..
12 parmaklı, birini Asım Kesiti – okuma bilmiyor, çok akıllı, bir çok fıkıh kitabı okuyor, vaazlar veriyor, şarap içmeyin, müzik günahtır gibi – besteleri birden değil, yavaş yavaş yazdırdı ( Kuran’ı birden değil 22 yılda yazdırmasına atıf ) – ganimetten pay istedi – belirtilen vakitlerde Nevayı hatırlatma görevi ( ezan ) – Nevayı görünce bayıldı ( vahi geldiği halleri ) – her akşam Nevanın evine gidiyor ( hira dağına gidiş ) – günde 5 defa Nevanın yaşmağını kokluyor – en rencide edicisi de Tağuta yardımcı oluşu.
Zahir Hazretleri ( Hz. İsa ) ve Davut ( Mehdi ) geliyorlar ve Asım'ın ( Hz. Ali'nin ) itibarını kurtarıyorlar.
Cüce’nin yazdığı, Zahir Efendi’nin Davut’a verdiği Sonata Reminör nedir acaba?
Veda Hutbesi olabilir mi?
Bu bakış açısıyla bakan veye bilgisi olan var mı?
Fatih
|
|
|
|
|
 |
|
|
|