Tomb, icefrog seni çağrıoooo!
Madem ısrar ediyorsun, bir tarayıcı bulur bulmaz geleceğim yanına. Böyle okulda yaptığın çalışmaları koyup da, grafik bölümüne karşı insanları dehşete düşürüyorsun. ( Bu incik incik işlenmiş çalışmayı, akademide yapabilen adam sayısı parmakla gösterilir. Sakın yanılmayın.)
Ayrıca çırağın çırağı, lafını hiç beğenmedim. Tamam, bir yere kadar çırak sayılabilirsin ama, şimdi açtırma benim bayramlık parmaklarımı, yazdırma her şeyi bana. Sen gayet, ustalığa adaysın. Fazla alçak gönüllülük, işten hiç anlamayan kimselerin bahsi geçen işte yükselmesine yol açar. O yüzden kişi kendinden bilmelidir işi. Tomb, sen biliyorsun bu işi.

Çalışmalarına hasta et de, böylesine hasta hasta yazılarla çıkma karşıma! Kontrolsüz güç uygularım sana

Kabartma tozunun keki nasıl olur da öylesine kabarttığını göstertme bana mutfakta! ( kafiye üstüne kafiye, aham da!)
Tomb, neden çırağın çırağı olamaz? Nedenini kendi de belirtmiş; birden fazla teknik kullanıyor. Şekillerle oynayabilecek kadar biliyor anatomiyi. Ayrıca bütünün ayrıntıdan doğduğunu gösterebilecek seviyede çalışkan; dahası gayretli. Tüm bunları ne kadar zamanda çiziyor, derseniz; şaşırmaya hazırlanın; Tomb, bir günde burada görülen örneklere benzer çizimlerden üç tane yapabilir, hatta fazlasını bile. Sohbet ederken işliyor bunları. Yemek yerken dahi işlemeye devam ediyor. Amuda kalkıp da işler mi bilemem; şahit olmadım henüz. Anatomiyi bilerek bozuyor. Çünkü abartma tekniklerini kullanıp, fantastik çizimlerine vuruculuk katıyor. Neden "Icefrog" onu çağrıyor; çünkü Tomb Warcraft tadında fantastik çizimler sunmayı çok iyi biliyor. Tomb, bir çizgi-roman yapabilir; bir bilgisayar oyununda grafiker olarak çalışabilir; Tomb bir çizgi film dahi yapabilir. Surati inanılmaz. Daha önce okumuştum.. bu forumda bir yerlerde.. korsan çizimi hakkında bir yorum gelmiş; korsanın elindeki silahla ilgili ki, silahın abartılı olması dünyanın en müthiş bilgisayar oyunu ve başlı başına bir anime kültürü olan Final Fantasy serisinde ( 7 deki Cloud karakterini hemen örnek verelim) kullanılmiş bir tekniktir. Buna sanatsal anlamda: Groteks denilir. Aynı tavır, çizimde olduğu kadar sanatın her alanında geçerlidir. Groteks bir çizim, groteks bir yazı, groteks bir drama; bunlar azımsanmayacak kadar hassas tekniklerdir. Ve Tomb, groteksi bana kalırsa çırakça değil, ustaca kullanıyor. O yüzden ben yinelemekten çekinmiyorum:
BURALARIN EN BÜYÜĞÜ O BİR BAŞKA, TOMB TOMB ÇOK YAŞA!