İLHAN İREM VE EKRAN TEMİZLİK KAMPANYASI 07.03.2008, 0:51
Kabuk tutmuş,yozlaşmış ve artık engellenmesi güç popüler kültürün kör şarkıları ve şarkıcıları her gün dinlenip ve izlenmektedir.Hal böyle olunca da genç kuşağın izole edilmiş dünyası duygusuzluğa devinimsizliğe,bunalıma,karanlığa hapsolmaktadır.Oysa geniş bir açıdan sanata bakabilseler zamanın şarkılarını dinlemekleten sıyrılıp asıl şarkıları dinleseler hem psikolojik hem de yelpazesi,açısı zengin bir kuşak olacak;ama bu mümkün değil.Ben de bu kuşağın genciyim lakin müzikte bilgili olduğumu düşünüyorum.Benim jenerasyonuma çok uzak sanatçılar dinliyorum.Bunlardan biri de İLHAN İREM'dir.
İlhan İrem,romantik şarkılar yanı sıra,80li yıllardan günümüze kadar parapskiolojik şarkılar yapmıştır.Hemen hemen her yıl albüm yapan sanatçı reklamsız güzel yerlere gelmiştir.Televizyon da onu göremezsiniz.Ama 14 yıl aradan sonra 2006 yılında Ankara,İzmir ve İstanbul'da konserler vermiştir.İşin ilginç yanı her konseri tıklım tıklımdır.Demek ki reklamsız da sanat oluyormuş.
İrem,şahsı görüşüme ve verdikleri eserlere dayanarak diyebilirim ki son sanatçı.Barış Manço,Cem Karaca,Esin Engin aramızda yoklar.Elimizde,yüreğimizde sadece İLHAN İREM kaldı,onu da geç olmadan bağrımıza basıp ekranı temizlemeliyiz.
"bu kampanya sanattan anlayanlar ve duygulu insanlar içindir."
kesmeseker diye bir grup oldugunu bileniniz cok azdır.ama gercekten kaliteli müzik yapan bir gruptur.
size bir sarkısının sözünü yazayım.subjektif olması en cok sevdigim sarkıyı değil ortalama bir sarkılarını yazdım.
gitsen de dünyanın ucuna
her yerde zaman nimetleri
teknoloji yüceltti hepimizi ama yok panzehiri
teknoloji yüceltti hepimizi ama yok, yok panzehiri
saat sabahın ikisi televizyon çoktan bitti
şimdi herkes uykuda yorgun kentlerde
zaman neler getirir
neler neler sence?
şimdi herkes uykuda yorgun kentlerde
şimdi herkes uykuda yorgun semtlerde
olmak ya da olmamak
işte tüm mesele