Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» GENEL TARTIŞMALAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Cevap veriyorum ben su anda o anları yaşıyorum ve....
Haplo'nun dünyasını,boz gandalf'ın şapkasını,sparhawk ın esprilerini ve ulath ı tabi ve diğerlerini o kadar çok ösledim ki onlarsız çok kötü bir hayat var yaa.acı ve gerçek.sıkıcı ve rahatsız...sizce nasıl olurdu onlar olmasaydı???
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

:Dsen artık fantastik okuyamazsın.

Üye
Üye

Konuların yerlerini değiştirdim ondan bir karışıklık oldu herhalde.Cevabı diğer konuya yazıyorum...
Üye
Üye

Neden okuyamam ki:(Sad
Üye
Üye

bencede fantastik dünya olmadan insan rahatlayamıyor.sanki insanı alıyor ve başka diyarlara götürüyor.başka davalarda çarpışıyorsun...ayy çok ösledimmm
Üye
Üye

Hayatımızda fantastik yok desek pek de yalan olmaz. Sadece oyun, film ve kitaplarda.. Keşke gerçeğe dönse. İstemem o zaman hiçbirşeyi. Ne bilgisayarı, ne interneti, ne elektiriği ne de evi.  Wink

Fantastiksiz hayat nasıl olurdu? Kılçıksız tavuk gibi olurdu. Tavuğun zaten kılçığı olmaz. Dolayısıyla fantastiksiz hayat olmaz. "Qui festinat ad divitas non erit insons" demiş Lucretius; "zenginliğe koşarak giden günahsız kalmaz." Bunun konumuzla ne ilgisi var diyeceksiniz. Bir ilgisi yok.

Hayatımızda fantastik işler arıyoruz. Şöyle bir bakalım etrafımıza, fantastik olmayan ne var? "İnsanlar mucize ararlar" diyor Latinler, "başlarının üzerindeki yıldızlardan daha büyük mucize yokken." Mesela güzel bir dost, benim için daima çok fantastik bir şey olmuştur. Geçer karşına, keyifli keyifli konuşur. Ağzı burnu tuhaf tuhaf oynar, ellerini kollarını hareket ettirir. Güzel bir insan bunları yapınca hakikaten hoş oluyor.

Kimi işinde gücünde
     Kiminin donu yok kıçında
     Ağız var, kulak var, burun var
     Ama hepsi başka biçimde  

Böyle bir şiir biliyordum, ziyan olmasın diye yazdım. Vallahi biraz abuk subuk bir yazı oldu ama idare edin. Şu günlerde kafam çok karışık. Ağzımız burnumuz, başımız kıçımız, her yanımız fantastik oldu.

Portakal der limon der Saint Clements'in çanları
     Bana üç farting borcun var der Saint Martin'in çanları

Yukarıdaki tekerleme güzel bir kitapta geçiyor. Hatırlayanınız, bileniniz var mı? Bilene ödül vereceğim. Şaka yapmıyorum. Bu güzel tekerlemenin hangi kitapta geçtiğini bilen ilk kişinin posta adresine; Batı Biliminde Dönüm Noktaları isimli çevirimden bir adet postalayacağım. Güzel bir kitaptır.
.
     Balataları yaktım sonunda.  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

1984 George Orwel
Yönetici

Bingoooooooo! Zaten böyle bir soruyu bizim odradek'den başka kim bilebilirdi?

Adresini bildir bana. Sözüm söz.
Üye
Üye

Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi  Esenkent/Maltepe-İstanbul
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Üye
Üye

Kitap elime ulaştı,okumaya başladım bile,teşekkürler Kilgarvan.
Misafir

Nasıl su içmeden durabileceğimi veya nefesimi tutarak yaşayabileceğimi düşünemiyorsam, fantastik edebiyatsızda bu dünyada iki ayak üzerinde durmaktan başka hiç bir anlamın kalmayacağını biliyorum....
Üye
Üye

"Hayat fantastiksiz çok fantastik olurdu!" diyen biri çıkmadıysa daha, işte O, benim.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> GENEL TARTIŞMALAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri