| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 139 |
|
|
|
:L 07.03.2008, 16:49 |
|
|
kafaya koydum bulunduğum ilçeye sırf içinde fantastik kitaplar olan bir kitapevi açacağım...
bulamiyorum bulamiyorum istediğim kitapları.
 |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 189 |
|
|
|
üzülme bulunur bir çaresi 07.03.2008, 17:00 |
|
|
üzülme |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 70 |
| Konum: yatak odası |
|
|
başlangıç 08.03.2008, 13:14 |
|
|
İlk başta başlangıç kitabı çıkması gerekmez miydi?Yani birden o kadar serinin kitabını okuduktan sonra birden başlangıcı çıkması! |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Mar 2008 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
Başlangıç 08.03.2008, 14:31 |
|
|
Bu kitapa başlangıç denmesinin sebebi, ilk kitaptan öncesinin anlatılmasıdır. Kitabın yazılış tarihi, orijinalinde de ilk kitaptan sonradır. Zaman Çarkı'nın ilk kitabı her zaman "Dünyanın Gözü" olmuştur ve hâlâ öyledir, çünkü o birinci kitaptır. Yeni Bahar ise istendiği zaman okunabilir. Ama seriye yeni başlanıyorsa, birinci kitaptan hemen sonra okunması güzel olacaktır. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Arl 2007 |
| Mesajlar: 33 |
| Konum: 28:58 E 41:01 N |
|
|
Re: başlangıç 09.03.2008, 1:22 |
|
|
| ateş yıldızı yazmış: | | İlk başta başlangıç kitabı çıkması gerekmez miydi?Yani birden o kadar serinin kitabını okuduktan sonra birden başlangıcı çıkması! |
Neden gereksin ki! Sonuçta o kitabında çıkması için asıl serinin ilgi görmesi gerek kaldıki kafadan Kara Elf Üçlemesi de Buzyeli Vadisinden sonra çıkmıştır yani olabilir böle durumlar yadırgamamak lazım sevgiyle ilgiyle okumak salya akıtmak lazım. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 70 |
| Konum: yatak odası |
|
|
Yine de 09.03.2008, 20:26 |
|
|
Öyle de olsa her şeyin yeri ve zamanı vardır.Başlangıcını bilseydik seriyi daha bilinçli olarak okurduk... |
_________________ HERKESE MERHABA / sana merhaba
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Ya? 17.03.2008, 16:52 |
|
|
Ya Yeni Bahar birinci kitabı okumayınca bir şey ifade etmiyorsa ve okunması şart olmayan yani ek olarak merak edenlerin okunması için yazılmışsa? Değil mi ama ateş yıldızı? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2007 |
| Mesajlar: 89 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 14 Şub 2007 |
| Mesajlar: 89 |
|
|
|
:):) 03.04.2008, 17:09 |
|
|
bitsin artık bu askerlik yaa.ösledim ben okumayı... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 2 |
|
|
|
Zaman Çarkı 27.04.2008, 20:40 |
|
|
10. cu ciltteyim . Çok güzel bir seri bence ayrıca 11 cildini 250 ytl ye aldığım için kendimi şanslı sayıyorum.
Tavsiye ederim  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
10 30.04.2008, 21:52 |
|
|
Ben de en son 9. cildi okudum. Fakat 10. cilt pek beğenilmediği için biraz önyargılı yaklaşıyorum.
Ayrıca İthaki 9. cildi çok iyi basmışken, bu 10. ciltin cildi çok bıçaksırtı yapılmış. Kitabı okumak içince sayfalar yırtılacak gibi oluyor. Daha önce başladığımda çok rahatsız edici gelmişti. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Sonunda... 08.05.2008, 16:47 |
|
|
yahu geçenlerde 5. cildini bitirdim. hayranlığım kat kat arttı. ama bu üniversitenin yoğunluğu arasında bitirmek benim için ayrı bir dert oldu. 3 buçuk ayda bitirdim anca. şimdi yeni bahar 190 dayım. siuan ile moiraine'in dostlukları beni şaşırttı. güzel gidiyor. Şu finaller de bitse 6. kitabını 1 haftada bitirmeyi düşünüyorum. Böyle bir seri olamaz,derdim okumasaydım. öyle sağlam bir kurgusu ve alt yapısı var ki şaşırmadan edemiyorsunuz. bence bu kitap bir çok yönden yüzüklerin efendisini solladı. yüzüklerin efendisi fanatiklerinin bu yorumumu okuyunca ne düşüneceğini çok iyi biliyorum. çünkü ben de yüzüklerin efendisi fanatiğiyim. ama ben her yönden demedim. bir çok yönden dedim.
üstün olduğu yönleri açıklayayım. karakterler daha derinlemesine ve gerçekçi işlenmiş. yüzüklerin efendisinin karakterlerinin gerçekçi olmadığını söylemiyorum. zaman çarkı karakterlerinin gerçek hayatta varmış gibi olduğunu söylüyorum. zaman çarkında büyünün nasıl yapıldığını harfiyen anlatıyor üstat jordan. ülkelere göre aksan, renk, mizaç, gelenek ve daha birçok fark var. ayrıntı istemediğiniz kadar var. o dünya gerçekten varmış gibi geliyor. yine de şunu ekleyeyim; yüzüklerin efendisindeki büyülü atmosfer zaman çarkını ezer geçer-okurkenki atmosfer olarak.
Şu son zamanlarda yüzüklerin efendisi mi yoksa zaman çarkı mı daha güzel diye düşünüyorum ama bu kararımı 12. cildi bitirdikten sonra vereceğim. Şu anda tartılar dengede gibi. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Nis 2008 |
| Mesajlar: 38 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
yzk ki ne yzk 12.05.2008, 10:45 |
|
|
sevgili emrethon, yüzüklerin efendisi'ni 2 kere okudum. Hobbit'i de 2 kere okudum. silmarillion ve güç yüzüklerine dair'i de okudum. ayrıca ithaki den çıkan yeni çevirisini de okuyacağım silmarillion'un. yüzüklerin efendisi ve hobbit'i 3. kere yine okuyacağım. kayıp öyküler kitabı ve hurin'in çocuklarını yakında okumayı planlıyorum. bunları kendimi övmek için asla söylemiyorum. sadece tolkien külliyatına olan ilgimi ve bu konudaki bilgilerimi bildiriyorum. anlayacağın bildiğim iki külliyat hakkında yorum yapıyorum. şunu ekleyeyim. zaman çarkının tarihi silmarillionun tarihinin yanında ingiliz atının yanındaki midilli gibi kalır. ben üstünlük derken üsluptan bahsetmiştim ama galiba yazımı tam olarak irdelememişsin. ayrıca şöyle bir konuda çok üzüntü duydum. "bence bu 12.ciltlik kitabı ancak Tolkienin orta dünyasıyla karşılaştırabilirsin tabi karşılaştırabilirsen " demişsin. bu cümleden daha kitabı okumadan kitap hakkında peşin hükümlü olduğun ortaya çıkıyor, orta dünya ile karşılaştırılamaz diye.
bence zaman çarkını okuyanların -en azından ilk 5 kitabını okuyanların- bu konuda yorum yapması daha sağlıklı ve bilinçli yorumların ortaya çımasına vesile olabilir. yine de sevgili emrethon zaman çarkını okumayıp yüzüklerin efendisini ondan üstte tutarak yüzüklerin fendisine olan sadakatini ve sevgini gösterdiğine inanıyorum. tabi sen bilirsin ama sana bir öneride bulunayım. hiçbir kitap yüzüklerin efendisini geçemez diye bir kanun yok. boynuz kulağı geçebilir. zaman çarkı olmasa da bence birgün yüzüklerin efendisini her yönden geçen bir kitap çıkacaktır. |
|
|
|
|
 |
|
|
|