Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» DUYURULAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Sevgili site halkı, ne zamandır güzel güzel yazışırken ve forumu renklendirirken birşey kafama takıldı. Bazılarımızın isimlerinin anlamı ve nereden geldiği meçhul. Gelin bu site için özel olarak seçtiğimiz isimlerimizin kaynağını açıklayalım.

Açılışı ben yapayım. Falas... Orta Dünya Haritası'nda geçen ve kıyı anlamına gelen bir kelime olan "Falas" ile hiçbir alakası yok! Bu isim aslında benim yazmayı tasarladığım ve taslak olarak hazır olan fantastik roman adayımın kahramanlarından birinin adıdır. Ben bu ismi, uydurmadan önce hiç duymamıştım. Sonra Silmarillion'u okuduğumda isim gözüme çarptı ve küçük bir şaşkınlık geçirdim. Anlayacağınız benim kendi uydurduğum bir isimdir. Henüz bir anlam vermedim bu isme ama şunu söyleyeyim; bu ismi taktığım karakter bir FİL.

Üye

Aslında "deadstar" rumuzunun anlaşılacağı üzere fantastik bir anlamı yok (hani siteye uygun olarak şöyle güzel bir fantastik rumuz bulmak hoş olurdu ama oldu bi kere Smile). Dead star çok sevdiğim, küçükken ufacıkken delirerekten dinlediğim Muse'un bir şarkısının ismidir ve bu isim astronomi merakımla birleşince cuk diye oturur, mükemmel bir rumuz olur

Üye

erkangur, ismim ve soy ismimin bir kısmı.

Kısa ve öz. (:

Üye

andurill hepimizin bildiği gibi yüzüklerin efendisi'nde, insan ırkından Arathorn ve Gilraen'in tek oğulları, Arwen Undomiel'in kocası, Dunedain'in, kuzeyli kolcuların lideri, Eriador kolcusu, Gandalf'ın gördüğü en iyi avcı, elfdostu, yüzük kardeşliği üyesi, Elendil'in ve İsildur'un son varisi, Gondor tahtının ve Gondor halkının umudu, Estel(umut), Elessar(elftaşı), yolgezer, kanatayak, the eagle of the star (yıldızların kartalı), Dunadan İkinci Aragorn Telcontar'ın yeniden dövülmüş kılıcı Narsil'e verdiği yeni ismi olan Anduril'den gelmekte...

Andruil batı'nın alevi demektir. film için kılıcı sade ama çok güzel tasarlamışlardı...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Bu isim aslında her beginner seviyesinde ingilizceye sahip birey tarafından anlaşılabileceği gibi beyaz tavşan demektir fakat içerdiği anlam bundan ''birazcık'' daha fazlasıdır.Alice in Wonderland'de Alice'in takip ettiği ve Alice'e tavşan deliğinden aşağı yuvarlanmak deyimini tam manasıyla yaşatan,Alice'in harikalar diyarına girebilmesini sağlayan yegane varlıktır.(bu arada alice in wonderland halen kitapçılarda çocuk kitabı olarak satılmaktadır pervasızca,biri buna dur demeli çünkü bu kitap ne herhangi normal bir çocuğun anlayabileceği ne de okuması gereken bir kitaptır,çocukken okuduysanız bile tekrar okumanız tarafımdan şiddetle tavsiye edilir.)

The Matrix'te de Alice in Wonderland'a yapılan bir gönderme vardır.Neo'nun birşeylerin ters gittiğini hep hissettiği,fakat hissettiği şeyin onu yiyip bitirmesine izin vermekten başka seçeneği olmadığı zamanların doruğundayken bilgisayarına giren birisi (ki onun da Trinity olduğunu biliyoruz)tarafından bilgisayarına yollanan ''follow the white rabbit'' ''talimatıyla'' kapısındaki kızın kolundaki beyaz tavşan dövmesini görüp onu ''izlemesi'',Red Pill , Blue Pill seçimi ve tavşan deliğinden aşağı yuvarlanma evresine kadar giden sürece kaynaklık eden varlıktır beyaz tavşan...

Ayrıca Michael Douglas'lı The Game filminin en güzel sahnelerinden birinde çalıp insanı ayrı diyarlara uyanıkken astral seyahat ettiren uyuşturucu hakkında yazılmış jefferson airplane şarkısıdır.Howard Shore versiyonu da takdire şayandır,tekrar tekrar dinlenesidir.

Kısaca ''white rabbit'';hayatında yeni birşeyler keşfetmek isteyen herkesin rehberi olmasını,harikalar diyarının kapısını ardına kadar açmasa da en azından kapıyı göstermesini dilediğim sevimli yaratıktır.Harikalar Diyarında rehberiniz beyaz tavşan olduğu sürece,en iyi ihtimalle hayata dair yeni birşeyler keşfedersiniz(magic mushroom a dikkat bu arada,aman diyim);olmadı baktınız yaşadığınız dünyadan daha beter bi yere götürdü bu sizi,pişirir yersiniz şerefsizi,yahnisi güzel olur... wink

Üye

en sevdiğim iki kahraman tabiki.
Aragorn
Haplo
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Ben zamanlardan bir zaman tuvalette iken derin hülyalara daldım. Vücudumdaki boşlukları düşüncelerim doldururken biranda farkına vardım ki artık beynim içeri giren hiçbir şeyi dışarı çıkaramıyordu. Dolayısıyla inleyen insanların seslerine SpongeBob jingle'ı karışınca, insanları ağlatan durumlarda komik şeyler bulmaya başlayınca, olduk olmadık yerlerde kanımda patlayan enerjinin seslerini duydukça anladım ki işte o an ben delirmiştim. Fakat bunu kimseye söyleyemezdim, bu tıpkı insanın beyninin küçük olduğunu bilip başkalarına belli etmemesi, yarım zekalılığını örtbas etmesi gibi bir şeydi. BEN DELİRMİŞTİM.

Hmmm, hmmm.. İşte adım buradan geliyor. Ben DeliÜye'yim.

Bilmece; Ve aslında, ben çok eskiyim ama bir bakıma çok yeniyim. Çünkü zamanında kendime ödev olarak edindiğim bir çok şey şimdi bana gereksiz geliyor. İşte ben bu sebepten dolayı, güzelim sıfatımı kaybettim, fakat anladım ki, bazen kral olmaktansa, kralın arkasındaki büyük ve rahat koltuğa oturmak o soğuk taşa oturup cırcır olmaktan çok daha iyiydi. Peki aslında, ben kimim?

Hoppidiiiiiiiiik!

Aman Delücüğüm, aman manyahcığım! Eski üyeliğin, yeni üyeliğin, tuvalette yaptığın hesabın asli âmili, eskiden yeniye geçiş sürecini devindiren etmen, yahut abra kadabra hesabı tiftiklediğin şu kinayeli hikmet pırıltıları benimle ilgili olmasın da kim olursan ol!

Zira hiciv dolu şiirlerden, mânâlı göndermelerden, fırsatını bulduğunda ağzıma burnuma geçirmeye çalışan düşman müsveddelerinden, iğri büğrü kondurmalardan, ayazda buz tutan sundurmalardan, bir de limonlu dondurmalardan gına geldi.

Cırcır kral sana bunu der.
Üye
Üye

"Sen de biraz viski ister miydin Kilgarvan?" diyerek döner, bordo sabahlığı dalgalanır. "Aman diyeyim, cırcır insanı fena yapar, için dışına çıkar, çok çıkarsa içinde dışarı çıkacak bir damla kalmaz."

Şaka bir yana, eski muhasebelerle son derece meşgul olan sizlere sadece sevgi ve saygı, ayrıca dünya barışıblabalsşlbbööabaöbaö...

Gaaahhh... Bu adım benim için küçük, ama senin için ohargh.... hebbea..

Hahahahahahaha! Tiftik diyince nedense aklımda hep keçiler koşturmaya başlıyor. HAAAAAAAAAA!

-Eyvah! Keçileri kaçırdım.

Zerre umurumda olmayan bu münakaşaları kapatalım, yahut siz Deli Bey ile Münakaşalarım diye bir edebiyat şaheserini kaleme alın. ;D

Çok şuh bir kahkaha oldu! Nedense kanımda eski kavgaların ateşli heyecanları cevelan etmeye başladı.
Üye
Üye

Sahiden, bence de çok şuhtu.

Fakat görüyorum ki site hala aynı. Fakat bu aynılık Son Yuva Hanı'nın her zaman kollarını açıp bekleyen sıcaklığı gibi olan bir aynılık değil.

Tyler'a ne oldu? Müdavim down, Müdavim down, ROGER THAT!

Hikmetli konuşmayı sevmem ama; TYLER DELİRDİ!
Üye
Üye

Tyler delirdi, ne yani eskiden değil miydi? Ben hep Tyler'ı biraz çatlak bulmuşumdur.

Ayrıca özür dilerim bu cevabımın geciktiği için, özel mesaj yolu ile köşeye sıkıştırılıyor, son derece vahim kelimelerle tehdit ediliyor, çığlıklar atıp kaderime lanet ederken...

HAHAHA, ne diyorum sahiden ben?! *Bazen diyorum kendi kendime, niçin sildiler ki üyeliğimi, hadi anlıyorum sinirliydiniz falan fakat o üyeliğimde bir sürü özel mesajım vardı. xD

Hem, sen ve hikmetli konuşma evlenecek olsanız, ben şahidiniz olurum. =D
Üye
Üye

Wayne Akmandel benim hayalimde canlandırdığım karakterdir. Zamanında bir hikayeside vardı ancak yazımı aradan 1 sene geçtikten sonra tekrar okuyunca hiç sevmedim ve yırtıp attım. Wayne Sleyn Elflerinin varisi. Babası Gerntah Akmandel annesi ise Agna Akmandel. BAbası ölür. Kral olmalıdır ancak krallık edecek bir halkı kalmaz ortalıkta. Esir alınmışlardır. Böyle birşeyler işte

Üye

Senin isminin anlamı nedir? Çok merak ettim.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DUYURULAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri