Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» BİLGİ KUMBARALARI
Yazar Mesaj
Yönetici

Değerli dostlarımız,     

Siteniz fantastikedebiyat.com, sizleri kutsal bir vazifenin ifasına davet ediyor ve muhteşem bir fantastik edebiyat ansiklopedisi oluşturmak yolunda atacağı mütevazı adımlara eşlik etmenizi öneriyor. Büyük Fransız düşünürü Denis Diderot, ansiklopedizmin doğuşunu yüzyıllar önce şu cümlelerle insanlığa duyurmuştu;
.
     İyi bir ansiklopediciyim
     Doğru nedir, yanlış nedir bilirim
     Diderot'um ben, iz üstündeyim
     Her şeyi bilirim, fakat hiçbir şeye inanmam.

Ansiklopedi sözcüğünün, dilimize BİLGİ KUMBARASI şeklinde çevrilmesini daima ve ısrarla savunmuşumdur. Ansiklopediler gerçekten de kelimenin tam ve sağın anlamıyla bilgi kumbaralarıdırlar. İnsanların az çok demeden katkıda bulundukları değerli birer define sandığıdırlar ve her ansiklopedi kültürel ve düşünsel bir imecenin, tesanüdün, omuzdaşlığın neticesidir.

Ansiklopedizmin öncü savunucularından Denis Diderot
.
    BİLGİ KUMBARALARI alt forumu, kendi kültürel ve düşünsel imecemizi organize edebilmemiz için açıldı. Bu forumda, fantastik edebiyat konusunda aklınıza gelen her konuda başlık açabilir, açtığınız konuya ilişkin bilgilerinizi, az çok demeden bizlerle paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarımız açılan herhangi bir başlığın altına, o konuya ilişkin bilgilerini çekinmeden yazabilirler. Bu bilgiler onlarca sayfa da olabilir, tek bir satır da.

Farklı sitelerde, ilgili konulara ilişkin rastladığınız her bilgiyi buraya taşıyabilirsiniz. Tek şart, alıntılanan bilgilerin kaynaklarının belirtilmesidir. Kendi cümlelerinizle ifade ettiğiniz bilgiler için illahi kaynak göstermeniz gerekmez. Kaynakları, metninizin en sonuna açtığınız küçük bir parantez içinde belirtebilir, metinlerinizi dilediğiniz sayıda görsel malzemeyle destekleyebilirsiniz.  

Bizler site idaresi olarak, bu başlığa açtığınız konularla ilgili gereken her türlü düzenlemeyi yapacağız. Zamanla, hepimizin ortak katkılarıyla vücut bulmuş, devasa bir bilgi hazinemiz olacak ve burada oluşan nitelikli yazılar önce sitemizin ana sayfasına, oradan da kim bilir nerelere taşınacaktır.

Bugün sitemizi böylesine muhteşem bir alt foruma kavuşturabilmiş olmaktan yana kendimi çok batiyar hissediyorum. Sitemizin kuruluşundan bu yana imza attığımız belki de en hayırlı iş budur. İnanıyorum ki uzunca bir süre sonra hepimizi şaşkına çevirecek devasa bir bilgi kumbarasıyla karşı karşıya kalacağız. Tüm fantastikedebiyat.com ailesine şimdiden hayırlı olsun.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Gerçekten hayırlı bir iş bu Kilgarvan. Umarım gerekli birikim sağlanır

çILdIRtAN BiR GüNAh bU gECe...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Yönetici

Hemen olmaz yavruşko. Ecük ecük ilerleyeceğiz ve definemiz yıllara sâri, artacak. Mesela hemen güzel bir Lovecraft metni yaz bize. Altına da; "Başta Burak Mollamehmetoğlu olmak üzere birçok büyük yazarımızı etkilemiştir" diye ekle. Eklemezsen yazın pek inandırıcı olmaz, bilesin. Oldu mu bebişim?
Üye
Üye

Oldu... elma kurdum.. oldu... Askerden sana kartpostalın arkasına yazar yollarım...  wink

Üye
Üye

Aslında ayın 12 sine kadar yazabilsem de göndersem...

'ben giderim yazım kalır, dostlar beni hatırlasın' ambiansı oluşmuş olur  wink

Bakalım neler çıkacak

Yönetici

Mimar oldun, yazar oldun da daha asker olamadın mı? Boyundan posundan, kalıbından, o kudretli kaleminden utan. Gitmeden evvel bize güzel bir Lovecraft maddesi yazarsan, ben de ansiklopedimiz için güzel bir Burak Mollamehmetoğlu maddesi kaleme alacağım. Bunu hak ediyorsun. O maddeyi yazacağım ve senin yazarlık kabiliyetlerinden herkesten evvel haberdar olduğumu âleme beyan edeceğim.

Fekaaaaaat! Gitmeden önce senden doyurucu bir Lovecraft makalesi bekliyorum. Dandik bir şey olmasın sakın. Bacaklarını kırarım senin.
Üye
Üye

Olamadım emmiiiii, asker olamadım daha. Olup geleceğim bir kalemde inşallah.

Ama bir Lovecraft yazısı yazacağım buraya. Sırf bacaklarımı kırma diye, askerliğim yanmasın diye. Fekaaaaaaaaaaaat! Tikkaaaaaaaat! Hazrol! Emir ve görüşlere açığım komutanıııııııııım!! Razz

Yönetici

Vallahi ben askerliğimi yaptım. Üstelik hava savunmacıydım ve çavuştum. Fakat kısa dönem askerlik yapanlar askeri mahkemeler nezdinde teğmen sıfatına haizdirler. Şu sıralar askerlik sath-ı mailine girdiğine ve henüz herhangi bir askeri rütbeye sahip olmadığına göre, Türkiye Cumhuriyeti askerlik yasaları uyarınca senden rütbeliyim. Elhasıl bu rütbe sana söker.

Aferin! Esas duruşun güzel. Senden memnunuz evladım.
Yönetici

Ama askerlikte yazarlığı, edebiyatı unutacaksın. Emir ve görüşlere AÇIĞIM diye bir şey yok. "Bilmemne bilmemne emir ve görüşlerinize hazırdır komutanım" diyeceksin. Açığım ne demek? Dükkan mısın sen?
Üye
Üye

Harbiden yahu.. Oyarlar adamı mazallah lol

Üye
Üye

daha "bilgi kumbarası" ne diye okumadan yavruşko ile elma kurdunun macerasını okudum...

konunun ana hatlarını kaçırdım.
Bilgi=askerpostalı gibi bir durum mu söz konusu?

Üye

Onu da bir madde olarak Bilgi Kumbaramıza iliştirmeyi düşünüyoruz. Altyapısal bir takım sıkıntıları çözelim, gerektiğinde kablosuz veri paylaşımında bile tavan yapacağız muhakkak Razz

Üye
Üye

ben de askerim şu anda 319 KD.şafak 35 bitiyor.fantastik edebiyat sayesinde biraz biraz tutunabildim.inanmak güç ama tugayın kütüphanesinde Salvatore,tolkien,jordan,weis gibi bir çok yazarın kitapları var ama ne çare.vakit yok ki.
neyse yarın 321 ler geliyor tugaya.biraz moral olurlar bize ve bilet.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> BİLGİ KUMBARALARI
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri