Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ÖYKÜLERİNİZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

ÖYLESİNE BİR AYRILIK ÖYKÜSÜ
  İkimiz de,arabanın önünde yanyanaydık. Hava soğuk, denizden esen ruzgar sert.
Ellerimiz cebimizde, öylece ufku seyrediyorduk.Ara sıra burnunu cekiyordu.
Bu, fırtına öncesi sessizliğin habercisiydi.Arka tarafdann gelip gecen arabaların
sesleri, belli belirsiz kulağımıza geliyordu.Yoldan eyece uzaktaydık, tam deniz kenarı,dalgalar neredeyse  ayaklarımızı yalıyordu.
Saçını arkaya doğru  attı,daha bir uzağa bakar gibi yaptı.
Göz ucuyla beni sıyırdı geçti,görmezliğe geldim. Montumun yakasını düzelettim.
Yerden bir taş alıp denizde sektirdım.Sıkıntıyı yumuştamaya çAlışıyordum.
Bir şey vardı ama, ne?
  Bir an evvel diyeceklerini dese diye, beklemekten sıkılmaya başlamıştım.
Üstümüzden bir martı sürüsü geldi geçti, ufukta kayboldu. Dalgalar daha bir çoşkun
vurmaya başladı sahile. Arabanın kapısını açtı ,radyoyu açarak tekrar yanıma geldi.
Dinlemediği belliydi,Dikkatimi dağıtmak istediğine eminim.Kötü bir şeyler olacağı
içime doğdu.Ayak ucu ile yerde daireler çizdi, tekrar saçını düzeltti ve sesizce ufka
bakmaya devam etti,gözleri kısık.
Döndu beni yukardan aşağıya bir defa daha süzdü,söze başlamak üzere olduğunu anladım, irkildim.
Çok önemli bir şey söyliyeceği zaman  sağ gözü hafifçe kısılırdı. Omuzlarını sıkar,
dudaklarının kenarlarında,müstehzi bir ifade belirirdi, yine öyle oldu. Merak da
etmiyor değildim.Hafifçe öksürdü,kaşları biraz çatık sözlerine başladı..
_Hayatında çok önemli bir yerim olduğunu biliyorum.
_Biliyorsun  işte.
_Ama bu bana artık yetmiyor,kendim için bazı şeyler yapmam lazım..!
_Ne gibi?
_Seni incitmek istemiyorum,senin durumun da ortada.
_Öyle..
_Benİ artık azad et
_Nasıl ?
_Duydun işte,işimizi zorlaştırmak istemiyeceğini de biliyorum. İkimiz içinde en iyisi bu.
Beni hiç üzmedin, yanında son derece özgür hissetim kendimi.Benim için yaptıklarını da,  inkar edemem.
-Her şeyi hak etin, ben bir şey yapmadım.
_Yok  o kadar da değil.Her şeyi sen yaptın. Başkasının  beni bu kadar seveceğini ve  şımartacağını  sanmıyorum ama,her zaman kalbimin en müstesna yerinde, senin olacağını bilmeni istiyorum.
Beni her zaman, arayıp soracağını,uzaktan da olsa kollayacağını bilyorum.Bu bile benim için  geleckte  güvence ve gurur kaynağıdır.
  -Sanki birden kafamdan aşağıya, kaynar sular dökülmeye  başladı.Ne diyeceğimi bilemedim.
Denize baktım,dalgalar insan boyuna çıkmıştı, kumsal karıştı,uzaktaki ağaçlar
rüzgarla birlikte savrulmaya başladı. Martılar daha bir telaşlı geri dönüyorlardı.
  Deniz ve gökyüzü birbirne karışmıştı sanki.Dizlerimde cansızlık hissetim.Yandaki kayanın üstüne oturdum.Ellerimi birleştirdim,dişlerimi sıkarak,söyleneceklere göğüs germeye calışıyordum.
Dünyam yıkılıyordu sankı.Bekliyordum uzun zamandır ama,zamanı bugünmüydü acaba?
Bende yarattığı sarsıntıyı, göz ucuyla test ettikden sonra, yanıma geldi. eli ile, saçlarımı hafifce sevecen bir tavırla okşadı.Dokunuşunun candan olduğunu hissettim.
_Başka bir çözüm var mı ?
_Yok !
_Üzülmeyeceğine dair bana söz ver!
_Söz üzülmiyecem, elimden geldiğince !
Yüzüne baktım, tarifsiz bir İfade vardı, söyliyeceğine pişman olmuştu sanki.
Cesaret vermek için  ben de,
_Her zaman olduğu gibi, yine güzel bir karar almışsın.Bir şey diyemem.Bu senin hayatın.
_İyi mi, kötü mü yaptığımı zaman gösterecek.
Ayağa kalktım yüzüne baktım,ferahlamış gibiydi.Gülümseyerek şöyle,burnunu sıkar gibi yaptım. ikimiz de  o an, birden yabancı gibi olduk.Rüzgarda savrulan saçını tekrar düzeltti,bana gülümsedi,hala dost olduğumuzu hissettirmek ister gibiydi.Benim için de, başka seçenek olamazdı zaten.
Benimle veya bensiz,tek istedğim mutlu olmasıydı.bunu o da biliyordu.Farkımız onun  daha cesur çıkması oldu.
  Geçmişle dalga geçebileceğimizi karşılıklı göstermek için, elele tutuşarak neşe içinde
yürür gibi yaptık.Dereden  tepeden bahsettik.hatta  memleket meselelerinden bile konuştuk.
Belli etmemeye çalışıyordum ama,boğazımda bir yumruk vardı sanki,onun da öyle olduğuna emindim.
  Geri dönerek arabaya bindik. Belli ki,bu sahile son gelişimiz olacaktı, bir defa daha dönerek bakmak istedim,aynı anda tesadüf, o da benim tarafa bakmak için dönmüş bulundu.Gözlerine bakmamla boynuma sarılması bir oldu. Konuştuğumuz, anlaştığımız her şey  yerle bir olmuştu. Hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı,benimle birlikte.İdeller ve hayaller, mutluluk içinde bilinmeze doğru kaybolup gidiyordu.
  Gözyaşlarımız,yüzümüzde birbirine karışırken,radyoda hicaz şarkımız çalıyordu,
''Kapıldım gidiyorum bahtımın rüzgarına
Yolun açık,şansın bol olsun. Hakkını helal et,yiğit insan..
O gün, olan  biten her şeyin özeti buydu.
Sonra kaldık mı ? hareket mi ettik? hiç hatırlamıyorum.!
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

çok güzel

www.yazarforum.com'a da takılan üye
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ÖYKÜLERİNİZ

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri