Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55  Sonraki
» MÜZİK TUTKUNLARINA
Yazar Mesaj
Yönetici

Bu hafta sonu yaşadığım talihli bir tesadüf, beni, yaşayan en büyük Türk Halk Müziği icracılarımızdan biri (belki de en büyüğü) olan Bedia Akartürk'ün seslendirdiği bir türküyle tanıştırdı.
.
     Bu türküyü onun o ince, güçlü ve kıvrak sesinden dinlerken, yaşadığımız bu güzel toprakların ne yüce değerler barındırdığını düşünmeden edemedim. Bu türküdeki pastoral zevk, bu türküdeki tabiilik ve lirizm, Türk insanının yüksek sanat şuuruna duyduğum güveni perçinledi ve gözümün önünde tertemiz köy manzaraları canlanıverdi.
.
     Unutmayalım ki bu büyük eserleri, köylü deyip geçtiğimiz ve belki kimi zaman içten içe küçümsediğimiz o güzel insanlar üretiyorlar. Acaba onların saf ve tabii sanat terbiyelerini birebir tekrar edebilmemize imkan var mıdır? İnanıyorum ki, fantastik edebiyat da dahil olmak üzere bütün edebi disiplinlerimiz, bu tabii hayat damarlarına dönmek ve oradan aracısız biçimde beslenmekle güçlenip yükselecekler.
.
     Belli ki Anadolu insanı turna kuşunu çok sevmiş. Onun için nice güzel eserler bestelemiş, nice güçlü türküler yakmış. Bu türkü de yine turna kuşu üzerine. Onu, artık altmış yedi yaşına basmış bulunan, yaşayan efsane Bedia Akartürk'ün muhteşem yorumuyla buradan sizlerle paylaşmak istedim. Şu günlerde askerlik vazifesini görmekte olan dostumuz Finrod'u da bu türkü vesilesiyle anmış olalım;
.
Bir çift turna gördüm, durur dallarda
Seversen Mevlâ'yı kalma yollarda
Sizi bekleyen var bizim ellerde
Bizim ele doğru gidin turnalar
.
Turnam dertli öttün, derdimi deştin
El vurdun, yaramın başını açtın
Eşinden mi ayrıldın, yolun mu şaştın?
Doğru bir katara gidin turnalar
.
Fazla gitmen, bizim köye varınca
Selam söylen eşe dosta sorunca
Sağ selamet menziliniz alınca
Benden yare selam söylen turnalar

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Daha ne söylenebilir ki bunun üstüne!
Üye
Üye

Ne  zamandır otep dinlemiyodum geçen seneki albümlerini dinliyorum daha sonra da biraz rahatlamak için  Within Teptation dinleyeceğim...

Dj Tiesto power mix
Üye
Üye

Ayna-Gesi Bağları
Üye
Üye

exodus - shudder to think(trash metal)  ardından dimmu borgir the snister awakening (balck metalin allahı Razz)
Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

artık bu bölüme ne dinlediğimizi açıklayarak yazalım şarkıyı sanatçıyı albümü yada müziğin türünü açıklayalım.kilgarvanın yaptıgı gibi olabilir mesela.

acıların kralı
Üye
Üye

sessuzluk.. sessuzluk..sessuzluk...

Üye

Hack sign'ın (bir anime) film müziklerini dinliyorum.
Favori şarkım Yasashii Oake
Japonca öğrenmeye başlamaya çalışıyorum. Şarkıdaki birkaç kelimeyi anlıyorum. Onlara takılıp kaldım...
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Nirvana - Where Did You Sleep Last Night=Fazla sık dinlemem ama bu şarkıları çok hoşuma gidiyor.Dinleyin sizin de hoşunuza gidecektir...
Üye
Üye

Doğayı; kuşların cıvıltılarını, çekirgelerin ötüşlerini, rüzgarın esintisini, dağ çiçeklerinin kokularının ciğerlerime dolmasını, sessizliği, kalbimin gümlemesini, ara sıra bir kaç yaban arısının vızıltısını, sırtımdaki otların hışırtılarını, karıncaların ayak seslerini, bulutların güreşini dinliyorum.

Gecenin bir vakti oturmuş Orhan Gencebay'ın Akşam Güneşi isimli eserini dinliyorum. Dinledikçe dinliyorum, dinledikçe dinliyorum ve geçen yılların nasıl olup da beni bu kadar değiştirebildiğine şaşıyorum. Oysa bütün çocukluğum ve ilk gençliğim arabeske, arabesk sanatçılarına küfretmekle geçmişti. Bana, beğendikleri arabesk müzikleri dinletebilmek için kuyruğa giren bir nice arkadaşımla, candan dostumla ne büyük kavgalar ettim, yollarımı ayırdım. Şimdi o günlerime lanet ediyorum.
.
       İnanamayacaksınız ama yıllar sonra ilk kez hüngür hüngür ağlıyorum. İnsan yaşlandıkça çok duygusallaşıyor ve ben giderek daha duygusal bir adam olmaktan nefret ediyorum. Kendi sanatçılarımıza bu kadar haksızlık etmemeliydik. Onca büyük kavganın ardından yıllar sonra bendeniz, gecenin bir vakti oturmuş Akşam Güneşi'ni dinliyorum ve kendime çok şaşıyorum.

Yönetici

Bütün bunlar, sitemize gelip; "sevgilim bana allem etti, kullem etti" diye ağlaşan kemçük ağızlılar yüzünden oldu. Onların, her yanından vıcık vıcık duygusallık akan şiirlerini okuya okuya, öykülerini dinleye dinleye böyle absürd hallere girdim. Benim gibi bir ilim irfan abidesini (!), benim gibi yüksek bir entelektüeli (!) gece yarılarında böyle zırlatıyorlar. Ağızlarını burunlarını birbirine ilikleyeceğim onların.  
Üye
Üye

Ben de şiirle hiç alakadar değilimdir. Şimdiye kadar bir şiiri bitirmeyi bırakın, okuyup ilk 2-3 satırında bıraktığım 3-4 şiir vardır. Karışık bir cümle ama neyse.  Surprised  Arabeskten nefret ederim ama nedense İ.Tatlıses "Yalnızım" ın eski versiyonunu seviyorum. Bir o. Başka yok. İnşallah yaşlandıkça Kilgarvan gibi salya sümük "üğüüü, üğüüü" diye ağlamam. Mazallah, fazla duygusallık hayatı çekilmez yapar.            Üzerime yağan taşları şimdiden görebiliyorum. Twisted Evil

Gonuşma leyynnnn! Püsküllü! Saçakların ayak parmaklarına değecek neredeyse. Amanııııııınnnnnnğğğğğ! Beterin beteri varmış.  Düştüm düştüm ama İbrahim Tatlıses'e kadar düşmedim ya, Tanrı'ya şükürler olsun.
.
         Şaka şaka! Bir de Akşam Güneşi'ni dene. Beğenmeyenin kulağına, arabesk deyip burun kıvıranın aklına iz'anına şaşayım. Başka bir şey demiyorum.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK TUTKUNLARINA
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55  Sonraki
52. sayfa (Toplam 55 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri