| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 17 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
:) 22.10.2007, 22:11 |
|
|
| Alıntı: |
cevaplarda hiç bizim esgilerimizi dinleyen birine rastlamadım uzuldum dogrusu=(
|
senin önereceğin varsa söyle de dinleyelim  |
_________________ gelseydi insanların saydamlaştığı ve kendilerini aşarak birbirlerine ulaşabildiği anların ne denli ender yaşanabildiğini ona anlatabilir miydim acaba..?..
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 4 |
|
|
|
Haggard 25.10.2007, 18:53 |
|
|
Bu soruya cevabım hiç tereddütsüz Haggard....
Kendileri gotik müziğin en iyi temsilcileri arasında yer alırlar...
Aşağıda yüzüklerin efendisine yaptığım 2 haggard klibi var.uyup uymadığına siz karar verin...
http://www.youtube.com/watch?v=8_erNGdfJfA
http://www.youtube.com/watch?v=OqhdgUhd0tY
iyi seyirler  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 4 |
|
|
|
herr mannelig 25.10.2007, 19:05 |
|
|
Haggard'ın özellikle herr mannelig isimli şarkısı süperdir.
Bir ortaçağ isveç halk şarkısıdır.Şarkıyı orjinal sözleriyle yorumlayanlar garmarna ve in extremo dur. haggard son albümünde farklı sözlerle şarkıyı yorumlamıştır.Haggard'ın yorumu daha çok Garmarna'nın yorumuna benzemektedir.Haggard'ın eppur si muove albümündeki en güzel şarkısıdır.
Bir ortaçağ şövalyesi ile bir trolün hikayesini anlattığı için müzik de oldukça fantastikdir. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 22 |
|
|
|
rain 26.10.2007, 20:56 |
|
|
| Alıntı: |
Valla ne diyeyim... Bir süredir ben de o şarkıyı dikkatle dinliyorum... Hatta şarkı kafamda bir süre boyunca şimşeklerin çakmasına neden olmadı da değil.
Peki Hansi'nin o şarkıyı neyden esinlenerek yazdığını biliyor musun cglcn?
|
snrm gerçek bir hikayeden esinlenerek yazmış.Hikaye de şöyle ,aynı yerde aynı saatte kaza yapıp ölen iki çocuğun gerçek hikayesi.. yanlış bilmiyorum değil mi?yine de anlatmak istersen daha iyi olur |
_________________ gelseydi insanların saydamlaştığı ve kendilerini aşarak birbirlerine ulaşabildiği anların ne denli ender yaşanabildiğini ona anlatabilir miydim acaba..?..
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Şub 2008 |
| Mesajlar: 7 |
|
|
|
Müzik 18.02.2008, 12:48 |
|
|
Blind Guardian ,Rhapsody ,Summoning ,Dark sanctuary.
Ayrıca modern oyunlar için Constantine in soundtracklarını kesinlikle tavsiye ederim  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 15 Şub 2008 |
| Mesajlar: 113 |
|
|
|
... 18.02.2008, 14:22 |
|
|
blind guardian evet olabilir ama...
benim için Dark Tranquillity...
özellikle de LETHE |
_________________ Kayıtsızlık ve Unutkanlık nehri;
Lethe'den
Kharonla geçtim…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 179 |
|
|
|
... 20.02.2008, 18:41 |
|
|
evt uzun süre önce cin müzigi dinledigimi iddia eden sahıs benim  taki haggardın önerdiiniz sarksını dinleyene dek.metalcileri bos insanlar sanırdım metalci olduk dimi en azından artık bir kısmı bos insan diyeceim:Dkesmeseker ii roc grubudur yeri deil ama yazayım dedim  |
_________________ ey aşk askerleri
boşaltın tüm mevzileri
işte geliyor geliyor
acıların kralı
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 179 |
|
|
|
peki 20.02.2008, 21:36 |
|
|
baska metal grupları önerebilcek olan var mı haggard gibi:D varsa yazabilirmisiniz yeri deil ama ne yapayım  |
_________________ ey aşk askerleri
boşaltın tüm mevzileri
işte geliyor geliyor
acıların kralı
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 21 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
re.. 23.02.2008, 15:38 |
|
|
1. Gotik
2.Klasik Müzik :d |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Nis 2008 |
| Mesajlar: 2 |
| Konum: Kahve dolu bir havuz |
|
|
hangisi 08.04.2008, 20:22 |
|
|
tek bir tür olamaz elbette ama sözleri vs bakımından aklıma power metal geliyor  |
_________________ I wish your neck, I wish your mouth
I wish your blood, I wish, I wish, I wish you...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 08 Nis 2008 |
| Mesajlar: 2 |
|
|
|
RE : hangisi 08.04.2008, 20:26 |
|
|
senfonik sevenler için haggard epica nightwish yada apocalyptica olabilir ben daha çok black dinlerim
bilenler elbet vardır ama bilmeyenler için aradıınız her grubu bulabilceğiniz bi site
http://www.bunalti.com kıymetini bilin |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 04 Mar 2008 |
| Mesajlar: 9 |
|
|
|
kısmet(diil) 29.04.2008, 19:05 |
|
|
walla belli bir tür söyleyemem ama bence within temptation un her şarkısı bayağı özdeşleşiyor fantastik edebiyatla,katatonia,blackmore's night da iyi gider tür değil de belli şarkılarla özdeşleşir bence
klasik müziğe metali tercih edenler bi daha düşünsün derim ayrıca ;P açın şöyle uzun bi parçayı sessizlğin- ve doğanın ortasında belki de, kapayın gözlerinizi, verin sırtınızı yere , bakın gözlerinizin önüne neler geliyor,zihninizi açık tutun! belki de uykuya dalarsınız,fakat rüyanızda göreceğiniz şeyler de hala duymakta olacağınız müzikle uyumlu olacaktır. |
_________________ bir tost(soğuk espiri yapan bir tost...)
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 30 Oca 2008 |
| Mesajlar: 38 |
| Konum: Yağmur bulutundan... |
|
|
Ruhun yoğunluğuna göre... 29.04.2008, 23:29 |
|
|
Kanımca doom black ya da senfonik metal tamamen bu sorunun cevabı olabilir.Fakat yazı yazarken klasik batı müziği ezgileri de beni sandığımdan çok daha derinlere ulaştırabilmiştir zaman zaman.Ne kadar stresli bir iş yapıyorsam o kadar sert müzik dinlerim ne kadar kafam rahatsa da o kadar yumuşak.Dolayısıyla okuduğunuz ya da yazdığınıza bağlıdır.Bence...  |
_________________ Mephisto...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 Ksm 2006 |
| Mesajlar: 17 |
|
|
|
Trouvere, Troubadour veya Minnesaengerler 02.05.2008, 9:06 |
|
|
Trouvere, Troubadour veya Minnesaengerler gibi Avrupalı ozanların besteleri dinlenebilir. Ancak çalgılar kesinlikle akustik ve eserin dönemine ait olmalı.
Buna benzer bir çalışmayı Türk musikisi topluluğu Bezmara yapıyor. 16 ve 17. yüzyıla ait çalgılarla eski eserleri yorumluyorlar. Parçalar eski besteler yerine biraz daha günümüze uygun olsa Bezmara yı da ekleyebilirdim.
Metal müzik iyidir hoştur ancak ben pek bağdaştıramıyorum fantastik edebiyatla.
Bunun dışında bilimkurgu için elektroakustik ya da psikoakustik çalışmalar sağlam fon olabilir. |
_________________ Ateşli hayallerle dolu bir yürekle, ki kumandası bende, yanan bir mızrakla ve rüzgârdan bir atla, gidiyorum ıssızlığa…
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 10 Oca 2008 |
| Mesajlar: 21 |
| Konum: ist |
|
|
FORSAKEN.. 02.05.2008, 19:47 |
|
|
Benim fikrim rock,metal yani gotik müziklerin bütünleştiği...Bunun en güsel örneği Queen of the Damned.... Ki soundtrack'ında Korn, Disturbed, Marliyn Manson çalıştı...Fakat Lestat'la beraber keman'ında çok büyük bir uyum sağladığı görüldü.....Benim favori şarkımsa FORSAKEN.. mutlaka dinleyin...  buram buram GOTİK......... |
|
|
|
|
 |
|
|
|