Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» ŞİİRLERİNİZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Hangi dilde atsam çığlığımı
Mekân fark etmez küçük dil, ana dil
Bir büyük kargaşa olur sana dair
Kime gitsem, kimi sevsem boş
Koca bir yığın gibidir İzmir…

Senden kalan bir mavinin deniz öyküsü
Bir sel sürgünü, göçük ölüsü
Bir araya getiremez artık hiçbir parça bütünü
Seninle güzel bir giz gibidir,
Sensiz adi bir sır gibi İzmir…

Şimdi başka kollarda sarılı bedenin
Anne diyor sana başkasının çocukları
Sen eskidendin şimdi kimsin?
Önce benim yaptı seni, şimdi ellerin
Bilirsin feleğin çarkı gibidir
Bana bunu da, bunu da yaptı İzmir…

BAŞTAN BAŞA SEN
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Yönetici

Söyleyişin şairane. Şiirinde bir üslup, ahenk, selaset var; beğendim. Yalnız şu; Önce benim yaptı seni, şimdi ellerin mısraı kafama takıldı. Bence o mısraı yeniden ele almalısın. Ondan sonra şiirini İzmir'in tüm yerel gazete ve mecmualarında yayımlatabilirsin, sevilecektir.  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

eyw... evet ilk bakışta o mısra da sorun var gibi duruyor onu önce benim yaptı seni sonra ellerin (el yabancı anlamında bu arada Smile ) inşallah bu ayrıntıyı atlalamışsındır çünkü bana da böyle şeyler arasıra olur yorgunluktan neyse... dediğim gibi o mısradaki şimdi yerine sonra koyabilirdim belki...ama sonra deseydim eğer sanki sonranında sonrası varmış gibi duruyor oysa söz konusu olaydan sonra aynı şey tekrar etmedi...umarım elştrini doğru algılamış ve yeterince aydınlatabilmişimdir..

BAŞTAN BAŞA SEN
Yönetici

Herhangi bir yanlış anlama yok krizantem; "önce benim yaptı seni" ifadesi, büsbütün yanlış olmasa da, yakışıksız bir ifade ve özellikle şiir gibi latif bir disiplinle bağdaşmıyor. Sana; "kader benim yaptı seni" deseydim Türkçem hakkında ne düşünürdün? O ifadeyi değiştirip değiştirmemek senin tasarrufundadır. Ama mısra, o haliyle sorunlu olmak bir tarafa, aynı zamanda bir miktar gülünç de.
Üye
Üye

ya abi ben bu dize de yakışıksız bir şey çıkaramaıyorum önce benim yaptı seni yani kader önce bana verdi seni seni çıkardı karşıma rastladım kadere bak dedim sonra da bvaşkasına götürdü seni ben bu anlamlarla yazdım ve başka bir şey de aklıma gelmedi...

BAŞTAN BAŞA SEN
Yönetici

Ah! Aklına başka bir şey gelmemesi çok yazık. Oturup ağlayacağım şimdi.
Üye
Üye

usta sen nasıl değerlendirdin bu cümleyi yani sözcüklerin sıralanışı bakımından mı güzel olmamış diyorsun yoksa anlam bakımından mı

BAŞTAN BAŞA SEN
Yönetici

Sevgili krizantem, şiir nedir? Ne bekleriz şiirden? Her şeyi bir tarafa bıraktık; en azından sıradışı bir söyleyiş bekleriz, öyle değil mi? Herhangi birinin herhangi bir şekilde ifade edebileceği bir fikri, dümdüz ifade eden bir esere şiir denebilir mi?
.
      Şiirde, eğer tema aksi yönde bir hissi harlamıyorsa sıradan bir söyleyiş istenir bir şey değildir. Haydi bunu geçtik, sorunlu yahut acemice söyleyişlerin hiç affı olmaz.
.

Sonra, şiir ilmi akla izana sığmayan, şekle mizana girmeyen deruni ve gizemli bir bilgelik kuşanmıştır. Bu yüzden iyi bir şairin (yahut şair adayının) neyin uygun, neyin uygunsuz olduğunu tabii bir kavrayışla bilmesi gerekir. Eğer sen; "kader benim yaptı seni" türünden bir ifadenin bir şiire neden yakışmadığını sezemiyorsan, yapılabilecek bir şey yok, kusura bakma.

Üye
Üye

dön bak bakalım şiire "kader benim yaptı seni" gibi bir ifade var mı ?? şiir dediğin senin benim tekelinde olan bir şey değildirki anlamı tekel sınırlandırsınyada kurallarını tekel koysun yakışıksız ifadeymiş ben zamanında bu sitede vajina da mastürbasyon ifadelerini okudum onu da geçtim herkesin yaptığı kendinedir. şair şiiri yazar anlamak isteyen anlamak istediği gibi anlar her şiirin anlamı her okura göre değişir.her insan başka bir hayat her insan başka bir düşünce her insan bambaşka bir yaşanmışlıktır.ömrünün büyük bölümü hapishanede geçiren biri  başka, annesini kaybetmiş insan başka, beyni iki bacak arasında çalışan insan başka anlar.....

BAŞTAN BAŞA SEN
Yönetici

Durun hanımefendi yahut beyefendi, hemen alevlenmeyin, hemen palazlanmayın. "Önce benim yaptı seni" demişsiniz. Mühim olan da "benim yaptı seni" ifadesidir zaten. İtiraz ettiğimiz, bu ifadedir. Herhangi bir yanlış anlama yok.
.
      Elbette dilediğinizi dilediğiniz gibi anlayabilir, dilediğiniz gibi tatbik edebilirsiniz. Bu sizin tabii bir hürriyetinizdir. Ama şunu sizlere bir türlü anlatamıyorum; sizin dilediğinizi dilediğiniz gibi anlamaya, dilediğiniz gibi ifade etmeye hakkınız varsa, bizim de var.  Bu yüzden size kendi şahsi görüşlerimizi bildirdiğimizde bize; "benim şiir anlayışım budur, istediğimi söyler, yazarım" demenizin bir anlamı yok. Zira bu ifadeyle benim hal tarzımı da aklamış oluyorsunuz.
.
     Ayrıca rica ederim kendi kabahatinizi başkalarının kabahatlerini ileri sürmek suretiyle örtmeye çalışmayınız. "Ben böyle yazdım ama vakti zamanında kimileri vajina demişti, bilmem ne demişti" nev'inden bir ifadenin size bir hayrı olmaz. Sizinki ayrı kabahat, onunki ayrı kabahat. "Ben altıma işedim ama Leyla'da işedi" desem bana ne derdiniz?
.
     Kaldı ki buraya vajinalı bilmemneli şiirler yazan o zat-ı muhteremi acaba nasıl karşılamışız? Neler söylemişiz ona? Yaptığını hoş mu görmüşüz? Size söylediğimizin belki on mislini ona söylemişizdir. Dönüp ilgili başlıkları bir inceleyin.
.
      Sonra, sevgili hanımefendi yahut beyefendi, şiirinizi son kertede beğendiğimi ifade ettiğimi anımsıyorum. Sadece birtek mısraı üzerine bir kayıt düştüm. Şuncacık şeyi de hoş göremiyor, şuncacık kusuru dahi şahsınıza bir hakaret addediyorsanız burada ne işiniz var? Umuma açık yerlerde eserlerinizi neşretmekle, doğacak her türlü olumlu yahut olumsuz yorumu peşinen kabullenmiş oluyorsunuz. Bırakınız da tek bir mısranızı olsun eleştirelim. Ne bekliyordunuz; "ilahi vahiy gibi baştan aşağı fevkalbeşer bir deha giyinmiş, abidevi bir eserdir bu" dememizi mi?
.
     İnsanlara eleştirileri göğüslemeyi, küçük bir aksi beyan karışsında sinirlenmemeyi, paniklememeyi bir türlü öğretemedik. İstiyorlar ki yazdığımız her harfle turnayı gözünden vuralım. Hiçbir kusurumuz, kabahatimiz olmasın bizim, yahut olsun da kimse görmesin, bilmesin, dile getirmesin. Ah hanımefendi yahut beyefendi, öyle saadet nerede?  

Üye
Üye

Öyle çok uzak olmayan bir zamanda
Çok konuşan bir insan varmış,
Güzel, cicili kelimeleri varmış,
Ağzına da yakıştırırmış, etkilermiş
Miş, miş, miş...
Unutmadan söyleyelim,
Eleştirmeyi de severmiş,
Kafasında kalıpları varmış;
İlmi, deruni...
Ama unutmazmış da demeyi
Eleştirilerim kırmak için değil,
Seni geliştirmek için,
Unutulmamalıdır derim şimdi de ben
Naçizane fikirlerimle
Bir içsel sürecin sonucudur şiir,
Ele avuca sığmaz,
İster noktayla, ister virgülle,
Bir kaba sığmaz,
Ak dersin akmaz,
Sonra bir bakarsın sular seller,
Bir an gelir,
Kelimeler alır seni götürür,
Beklememeli insan mürekkebin damlamasını
Kan damlasının kalpteki hızına
Biraz da ilhamına bakar şiir,
Bazısı ilmi der, kural der,
Der de der,
Onu da anlarım,
Anlamak var, anlamak var,
Şiir yaşamımdır,
O yaşam ki, bir bana ait
Bir ben...
Ancak ben yazarım,
Soğuk terle uyandığım kabusum
Güzel bir kızın dudaklarında sarhoşluğum
Bunları ben hissederim
Gönlümce yazarım
Ey şiirime gözleriyle eşlik eden
Orhan Veli'ye
Nazım Hikmet'e diyebilir misin,
Olmamış şunu gözden geçir diye,
Hadi Allah'tan rahmet de
Bana da deme
Nasıl içsel süreçlerim işliyorsa
Baştan sona
Bırak içime sinmeyen
Karaladıklarım olsun hatalarım
Bırak haykırışlara sessizlik demeyi
Şimdi haykırmak zamanıysa
Haykırmalı insan
Vajinaymış, mastürbasyonmuş,
Öyle haykırası gelmişse karışma
Bırak, bırak haykırsın
O zaman güzelleşir dünya
Özgürlüklerdir insanı insan yapan
Ben, eğer bensem
Her aldığım nefes
Kalbimin her atışı beni var eden
Satırlarım da benden
Her anımdan
Namütenahi bir süreçtir bu
İstesen de
Artık durduramazsın!

Sizler ardarda düzdüğünüz şu cümlelere şiir demeyi kendinize yedirebildikten sonra ben de şuncacık laf etmişim, çok mu? Benim de kendime has kalıplarım olmuş, kalıp kalıp döşemişim, çok mu?
.
     Vallahi daha şimdi Hayko Cepkin ve Şebnem Ferah konserinden döndüm, kafam hoş. İçmekten değil, yanlış anlamayın. Ben içki içmem. Hoş işte, anlarsınız siz onu. İyisi mi bu gece hepinizi coşkuyla öpeyim de konu kapansın. Muucccccccuuukk hepinize.
Üye
Üye

üstat ben de yeni kargo konserinden döndüm kafam da güzel haklı olduğun noktalar mutlaka var ben zaten o vajina muhabbetrinde söylemiştim ama birden sinirlendim ve şiiri bir mısraya kurban etmene üzüldüm... ben de sizi öpüyorum canım forumdaşlarımm muckkk mucukkkkkkkkkk

BAŞTAN BAŞA SEN
Üye
Üye

Merak ettiğimden soruyorum arkadaşlar
şiir neyle yazılır?
Yönetici

Ben şiirini beğenmiş ve sadece bir tek mısra üzerinde yeniden çalışmanı ÖNERMİŞTİM. "Eğer o mısraı tadil edersen şiirini her yerde yayımlatırsın" demiştim. Ama baaa öyle bi kazıh sohtun ki, yıktın perdeyi, eyledin vîran.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ŞİİRLERİNİZ
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri