Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

olasılıksız diye bir kitap çıkmış, haberi olan varsa bilgi verebilir mi?

Üye

kapak tasarımını çok güzel buldum.

http://www.remzi.com.tr/index.asp?anakategori=82&kategori=152&kitapid=2195

ama şu ara kafamı toplayıp okuyamayacağım kadar kalın...

şu sıra masalsı şeyler okumayı tercih ediyorum. ahmet ümit'in masal kitaplarını okuyacağım Wink

Üye

olasılıksızı 5 ay önce okumuştum tadı hala damağımda kaldı:)Gerçekten aksiyonu çok yüksek bir kitap.Kitapta istatistik hocası caine ve kardeşinin inanılmaz derecede olasılıkları hesaplama ve olayları önceden tahmin edebilme yetenekleri anlatılmakta ve caine yabancı servislerin artık tek hedefi hale gelmiştir hem çin gizli servisi hemde rus ve CIA cainenin peşindedir.Aksiyonu bol bir kitap tavsiye ederim.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Arkadaşlarımın hepsi çok güzel diyor bu kitap için. Etki bırakıyormuş insanların üstünde. Bende Semerkant'ı bitirince başlayacağım. Bu arada zuzucybel, 317 sayfa. (:

Üye

zuzucybel yazmış:
Okumaya yeni başladım sanırım 2 gün sürer bitmesi. İki gün dayanırsan yorumumu zevkle yaparımSmile Ve poe gözünü korkutmuş kalın değil ya da benim için değildir her neyse Shocked

beklerim

Üye

"Gelin, olasılıktan söz edelim. İlk önce, olasılık dediğimizde en sıkla akla
gelen çelişkilerden, piyangolardan bahsedelim.
Amerika'daki en büyük piyangoyu, Powerball'ı kazanabilme olasılığı
120.000.000'da 1'dir. Powerball'ın ilk oynamaya başlandığı 1997'den beri
elliden fazla insan bu olasılığı alt üst ederek
büyük ikramiyeyi kazanmıştır. Onlar, bu gezegendeki en şanslı,
en zengin insanlar arasındadır. Onlardan nefret ederim.
Ama konumuz bu değil.

Şimdi de düşük-olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı
çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasılığı milyonda bir.

İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarasak, yedimilyon yılı aşkın bir süredir
bu gezegende varlığımızı sürdürdüğümüze göre, bir gök taşının bugüne kadar bizi
yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil,
yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye.

Ama çoğumuzun bildiği gibi, insanoğlunun yazılı tarihinden bu yana yok olmadık.
Ne demeye çalışıyorum szice? Bir gök taşı bizi yok edecek demeye çalışmıyorum.
Düşük olasılıklı olaylar hakkında bir yorumda bulunmaya çalışıyorum,
kıssadan hisse şudur: Her an her şey olabilir.

-David T. Caine'in istatistik dersinden alıntı."

Ben bu yazıyı  okuyup "oha" dedikten sonra kitabı satın aldım ve bitirene kadar bırakmadım.
Üye
Üye

Kitabı okudum. Güzel ama harikada değil.

Yapılan her davranışa karşı geleceğin nasıl şekillenebileceği olasılıklarının hepsini bir kaç saniye içinde görebilen bir adam üzerine yazılmış bir kitap.
Üye
Üye

pazarda dinlediğim kitapçı yorumu;
ablacığım, tesadüfee tesadüf etmek imkansızdır diyor kitapta.. hani yöntemleri yetse o isviçreli bilim adamlarının her rastlantının bir matematiksel açıklaması var.. Allah'a götüren en bilimsel kitap" dedi... ben de baktım öylece.

Üye

Kitapta şöyle diyor. Eğer evrendeki tüm bilgileri, dünyanın tüm koşullarını ve insanların tüm düşüncelerini, beyin yapılarını bilen yani sonsuz bilgisi olan biri -Laplace'ın şeytanı- Gelecekteki olabilecek olayların tüm olasılıklarını bilebilir. Bütün geleceği görebilir. Şöyle bir eksik var. Laplace'ın şeytanı yani herşeyi bilen kişi beyinlerin yapısını, evrendeki tüm koşulları biliyor ve kişinin vereceği kararları önceden biliyor. Bilgisayarların vereceği tepkileri önceden bilmek gibi. AMA. LAPLACE'IN ŞEYTANI İNSANLARIN RUHLARINI DA BİLEBİLİR Mİ, OKUYABİLİR Mİ? Birşeye karar veren kafamızdaki et parçası değildir, RUHUMUZDUR. Tam bir materyalist felsefenin bir ürünü. Ama kitap harbiden güzel. Fikirler cezbedici. Ama şu Laplace'ın şeytanı olanaksız. Bilim kurgu.

Üye

Şahsen bende okudum ve hayran kaldım ben inanırım bu tip şeylere imkansız değil ama zor yani o yetenek insanda olsa bile tanrınınki kadar kuvvetli olamadığı için biz insanlar zayıfız

Üye

bence çok güzel  bi kitap okumanı şiddetle tavsiye ederim .. sonunu tahmın edemedıgım kıtaplrdn bırı

Üye

bir poker oyunuyla başlayan macera kuantum laplace ın şeytanı şizofreni derken bi baktım ki bitmiş. gercekten etkileyici bir kitap. şimdi adam fawer in empati adlı kitabını okuyorum o da cok güzel tavsiye ederim..

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri