Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» FANTASTİK SİNEMA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Uzun süredir gündemi meşgul eden kararsızlığına bir son veren Peter Jackson sonunda Yüzükler üçlemesinin 50 yıl öncesini anlatan Hobbit'i çekeceğini açıkladı. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncesini anlatan Hobbit kitabını sinemaya uyarlama konusunda tereddüt yaşayan Jackson, yaptığı açıklamada tüm maceranın bütünlüğünü, devamlılığını ve ahengini bozmamak için kararı aldığını söyledi.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle tüm dünyada büyük bir başarı elde eden Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson, üçlemenin 50 yıl öncesini anlatan JRR Tolkkien'in ünlü Hobbit'ini de sinema uyarlamasında kamera arkasına geçecek. Her fırsatta Yüzükler üçlemesinin kendisini çok yorduğunu bu nedenle bir süre büyük bütçeli yapımlardan uzak kalmayı istediğini söyleyen Jackson, sonunda bu kararını değiştirdi ve resmi olarak yaptığı açıklamada Hobbit'i çekeceğini söyledi.
Tüm maceranın bütünlüğünü, devamlılığını ve ahengini bozmamak için bu kararı aldığını söyleyen Peter Jackson, yeni film için oyuncu kadrosu için kolları sıvadı bile. Üçlemede Gandalf'ı canlandıran usta İngiliz aktör Ian McKellen ile sesi ve vücut hareketleriyle Gollum'un yaratılmasına katkıda bulunan Andy Serki yeni film Hobbit'de de rol alacaklar. Peter Jacsson ayrıca Elf prensesi Arwen'i canlandıran Liv Tyler'ın da yeni filmde rol alabileceğini söyledi. Ancak bu karakterin Hobbit kitabında çok az yer alması sorun yaratabilir. Ama zaten Yüzükler üçlemesi kitaplarında da küçük bir yer almasına rağmen Jackson bu karakterin rolünü büyüterek Liv Tyler'ı filmde ön plana çıkarmıştı.

Bu da başka bir siteden bir haber...

Yüzüklerin Efendisi serisine hayat veren Avustralyalı ünlü yönetmen Peter Jackson ile serinin yayın haklarına sahip firma New Line arasındaki yüzük kardeşliği bozuldu.

BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, "Yüzüklerin Efendisi-Lord of The Rings" serisine hayat veren Avustralyalı ünlü yönetmen Jackson, Tolkien’in kaleme aldığı ve hikayenin başı olan "The Hobbit" adlı projede yer almayacağını bir hayran sitesine attığı e-posta aracılığıyla açıkladı.

Çocukluğundan bu yana bir Tolkien hayranı olduğunu belirten yönetmen Jackson, "The Hobbit" adlı projeden New Line şirketi tarafından "koparıldığını" duyurdu.

Şirketle arasında bazı sorunlar olduğu belirtilen yönetmen Jackson, şirketin proje için yeni bir yönetmen arayışında olduğunu da belirtti.

Hangisi doğrudur???
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

İkinci haber eski ilk haber yeni yani ilk haber doğru.  

Üye

bencede büyük olasılıkla ilk haber doğru çünkü New Line  Peter Jackson u çıkartırsa filmin tüm kalitesi gider.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Üye
Üye

Geçenlerde yabancı bir sinema programında izlemiştim. Yönetmenliği Peter Jackson yapıcak dedi. Yalnız o adam kilo mu vermiş son halini göreniniz var mı Smile Valla ben tanıyamadım gösterdiklerinde.

Üye

haklısın bende gördüm adamın eskisiyle alaksı kalmamış
Üye
Üye

tarih belli mi?

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

hayır tam olarak belli değil
Üye
Üye

Aslında Yüzüklerin Efendisi filminden sonra böyle birşeyi bekliyordum.
Ama ben çok iyi birşey çıkar ümidinde değilim.

Her ne kadar LOTR ve J.R.R Tolkien delisi olsam da görsel olarak hüsrana uğramak istemiyorum.

Sanırım okurken aldığım hazzı izlediğimde alamamaktan korktuğum için bunu düşünüyorum...

Smile

Üye
Üye

gelsin..beklerizz  (:0

Üye

The Hobbit Gelişmesi

Los Angeles 18 Aralık-Akademi ödüllü film yapımcısı Peter Jackson, MGM Ceo’su Harry Sloan ve New Line Sinema’dan başkan yardımcıları Bob Shaye ile Michael Lynne bugün beraberce şartları aşağıda sıralanan yapımın (Hobbit) çekimi konusunda anlaştıklarını açıkladılar.

-MGM ve New Line Sinema İki filmlik bir seri olması planlanan “Hobbit”in finansmanını ve dağıtımını birlikte yapmayı kararlaştırdılar. Filmin Kuzey Amerika’daki dağıtımını New Line, uluslararası dağıtımını ise MGM yapacak.

-Peter Jackson ve Fran Walsh iki filmlik seri ‘Hobbit’in yapımcıları olarak çalışacaklar.New Line ise aynı anda çekimlerine başlanacak filmlerin yönetimini üstlenecek.

-Peter Jackson ve New Line Sinema, ‘Yüzüklerin Efendisi” üçlemesi ile ilgili yaşanan tüm anlaşmazlıklar ve davalar konusunda uzlaşmaya vardılar.

Peter Jackson “Eski görüş farklılıklarımızı arkamızda bıraktığımız için çok memnunum.Artık New Line’daki eski dostlarımız ile yeni bir başlangıç yapabiliriz. ‘Yüzüklerin Efendisi” Bob ve Michael ile gururla paylaştığım bir mirastı ve bu mirası tüm dünyadaki milyonlarca sadık yüzüklerin efendisi hayranıyla paylaşmıştık.Şimdiyse Orta Dünya’daki yolculuğumuza devam etmekten büyük keyif alıyoruz.Harry Sloan’a ve MGM’deki yeni dostlarımıza yolculuğa devam etmemiz için gereken ortak noktayı bulmamıza yardımcı oldukları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

MGM in yöneticisi Harry Sloan:
“Peter Jackson, Tolkien’in sıra dışı hayal gücünü başarıyla beyaz perdeye aktararak kendisini kanıtlamıştır ve biz de tüm kalbimizle ‘Hobbit’i Peter’in yapması gerektiğini düşünen bütün Yüzüklerin Efendisi hayranlarına katılıyoruz.”
“Artık hepimiz bu harika öyküyü çekecek ekibi kurmaya odaklanma konusunda hemfikiriz.”

New Line Başkan yardımcısı Bob Shaye:

“Peter ile aramızdaki sorunları çözdüğümüz için çok memnunuz.Bundan sonra Peter ve Fran ‘Hobbit’in yapımında aktif ve yaratıcı bir şekilde yer alacaklar.Peter ve Fran’ın ‘Hobbit’te, ‘Yüzüklerin Efendisi”’nde gösterdikleri itina ve yeteneğin aynısını göstereceklerini biliyoruz.”

New Line yardımcı yöneticisi Michael Lynne :
“Peter vizyon sahibi bir yönetmen ve “Yüzüklerin Efendisi ile bir çığır açtı”
Onun Hobbit filmleri için yeniden dönmesine çok sevindik.Böylece destan onun markasıyla devam edecek.Harry Sloan’a ise anlaşma konusunda aracı olduğu için çok müteşekkiriz”

İki filmlik serinin birinci ve ikinci filmi ön yapımın başlamasıyla mümkün olan en kısa sürede ve aynı anda çekilecek şekilde ayarlandı.Ana çekimlere 2009’da başlanması düşünülüyor.Yapımcıların niyeti iki filmlik serinin ilk filminin 2010’da ikincinin ise 2011’de gösterime girmesi.

Oskar ödüllü ve oldukça beğenilen üçleme Yüzüklerin Efendisi tüm Dünya’da yaklaşık 3 Milyar dolar hasılat elde etti. 2003’de Kral’ın Dönüşü ‘En iyi Film’ de dahil olmak üzere aday gösterildiği 11 daldaki ödüllerin hepsini alarak oskarları deyim yerindeyse silip süpürdü. Ayrıca üçlemenin prodüksiyonu zamanında eşine rastlanmayan türdendi.

Hobbit filmleri hakkında daha fazla bilgi için:
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız.
Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız.

Üye

çok uzun süre benim için...

gerçi LOTR u sabırsızlıkla beklemek ayrı bir heyecandı Smile
hobbit içinde böyle olacağı kesin:)

Üye
Üye

umarım en kısa zamanda film çekilir bizde cir an önce filmi izleme fırsatını yakalarız. ben eminim yüzüklerin efendisinde aldığım o muhteşem hazzı bu filmde de alacağımdan.

Üye

hobbitin çizgi romanını almıştım süperdi tek kelimeyle sora kitabıda okudum... ama çizgi roman herzaman tercihimdir... bakalım filmi nası olucak....
herkese tavsiye ederim çizgiromanını....

Üye

kesinlikle süper olacak gibi bakalım 2010 a kadar nasil beklicez yaa

Üye

O zamana kadar sabır taşı olurum herhalde.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> FANTASTİK SİNEMA
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri