| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 21 May 2008 |
| Mesajlar: 13 |
| Konum: dünya... |
|
|
... 24.05.2008, 18:24 |
|
|
Yo ben başka bir niyet aramadım.Elbette uyararak doğruyu yapmış.Diğer türlü hiç sanşı yokken düzeltirse yine bir şansı olabilir.Gayet güzel bir davranış.Fakat uyarısının arasında "böyle yazıları yarışmaya alamayız" gibi bir cümle gördüğümü hatırlıyorum.Neyse sonuç itibariyle o haliyle bile yarışmaya dahil edilebiliyor.Ben de bunun olmasını istemiştim zaten. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 454 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Edebi bir dil 25.05.2008, 21:10 |
|
|
Hatırlarsanız, duyurular bölümündeki ilanda edebi bir dille yazılmasını istemiştim. Buna göre de imla hatalarına en azından uyarıda bulunabileceğimi düşünüyorum. Ufak tefek, gözden kaçan yazılar tamam da, çok bariz imla hatalarına uyarıda bulunmaya hakkım olsun en azından. Ayrıca sayın yönetici, bariz hatalı yazıları, yarışmaya gösterilen hassasiyetin azlığından dolayı kabul etmeme kararımı veto ettikten sonra fazla söze gerek yok. Her yazınız kabuldür.
Yazmaya devam edelim. İyi olan kazansın. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 24 Tem 2008 |
| Mesajlar: 0 |
|
|
|
... 26.05.2008, 6:06 |
|
|
falas benim yazım nasıl olmuş görüşünü söyler misin |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Şub 2008 |
| Mesajlar: 16 |
| Konum: Erzurum |
|
|
ACI 26.05.2008, 10:36 |
|
|
ADAY:
ACI
Etraf sisliydi ve insanların sesleri uğultular halinde geliyordu kulağıma.Yanımdan insanlar beni farketmeden geçip gidiyorlardı.Yüzlerindeki ifadeler donuktu.Dönüp etrafıma bir göz attım.Yazarkasa sesleri duydum ve buranın bir alış veriş merkezi olduğuna hükmettim.Ve işte annem ile babam da oradalar.Onların yanına doğru ilerlemek istiyorum,kalabalık buna izin vermiyor.Seslenmeye çalışıyorum fakat yazar kasaların çığlıklarını bastıramıyorum.Sonra bir anda nefesim kesilecekmiş gibi oluyor ve yere diz çöküyorum.Hiç kimse dönüp bakmıyor.Kadınlar sivri topuklarıyla ellerimin üzerinden geçip gidiyorlar.Ellerim kanıyor,ağlamaya başlıyorum. “Neden kimse beni fark etmiyor ki?” derken,kemikli,kırış buruş bir el bileğimi yakalıyor.Elin sahibini görmek için başımı kaldırıyorum:Korkunç,karanlık gözleriyle bana bakan bir cadı...Etrafıma tekrar bakınıyorum,aynı donuk ifadeler,cadıyı da mı görmemişlerdi?İğrenç kokusunu da mı duymuyorlardı?Cadı,akını kaybetmiş gözleriyle gülümsedi.Bileğimi ondan kurtarmak için uğraşıyordum fakat diğer eliyle omzumu tutarken tırnaklarını sırtıma batırıp beni güçsüz bırakıyordu.Babama bağırdım ama susmak bilmeyen kasaların çığlıkları yüzünden beni duymadı.Şimdi cadı beni yerde sürükleyerek götürüyordu.Bütün kuvvetimi toplayarak cadınının ellerinden kurtulup ayağa kalktım.Koşmaya çalıştım ama çok yavaş ilerliyordum.İnsanlar bana yol vermiyorlardı.Cadının nefesini ensemde hissettiğimde,beni saçlarımdan yakalamıştı bile.Ondan kaçış yoktu,bunu anlamıştım.Arkamda kan lekeleri bırakarak sürükleniyordum.Boş bir reyonda durdu,üzerime eğildi ve kirli tırnaklarını göğsüme batırdı.Ben acıyla kıvranırken,o çığlıkla karışık kahkahalar atıyordu.Dayanılmazdı,bağıramıyordum,yalnızca gözlerimden yaşlar geliyordu.Sonra bir anda acı kesildi.Cadının ellerinde hızla atan kalbimi gördüm.Bir kuş kanat çırptı ve bütün renkler aydınlandı.Artık acılar sona ermişti. |
_________________ Vae victis.
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Yaşamın değerine yorum 26.05.2008, 11:22 |
|
|
| maxFeR yazmış: | YAŞAMIN DEĞERİ ''ADAY''
Yatagımdan kalktım, odaya dogru yürüyordum , yerde kan lekeleri vardı elime baktım elimde de kan var.Diğer elimle kan akan yere dokundum ve kan şiddetle akmaya başladı.Bir anda yer sallanmaya başladı.Merdivenlerden aşaya indim baktım ki tanımadık bir yüz napıyorsun gecenin bu vaktinde diye sordu?Deprem oluyor dışarı çıkmalıyız dedim tanımadıgım yüz cevap verdi ''deprem falan oldugu yok'' peki neden sallanıyor dedim''Sallanmıyor'' dedi.Ben dışarı çıktım ve ileriye dogru koşmaya başladım agacın dibine oturdum ölüyormuyum diye sordum kendime kana dokundugumda kanı sıcaklıgını hissetim.Tanımadıgım yüz yine yanıma gelmişti.''Neden ölümü düşünüyorsun sürekli'' diye sordu.Bende yaşama sevincimi kaybettim dedim.Bana dedi ki ''Yaşamın değerini bilmelisin'' dedi. |
YAŞAMIN DEĞERİ ''ADAY''
Yatağımdan kalktım, odaya doğru yürüyordum , yerde kan lekeleri vardı, elime baktım, elimde de kan var. Diğer elimle kan akan yere dokundum ve kan şiddetle akmaya başladı. Bir anda yer sallanmaya başladı.Merdivenlerden aşağıya indim baktım ki tanımadık bir yüz "N'apıyorsun gecenin bu vaktinde?" diye sordu. "Deprem oluyor dışarı çıkmalıyız." dedim, tanımadıgım yüz cevap verdi: ''Deprem falan olduğu yok.'' "Peki neden sallanıyor?" dedim.''Sallanmıyor'' dedi.Ben dışarı çıktım ve ileriye doğru koşmaya başladım. Ağacın dibine oturdum, ölüyor muyum diye sordum kendime. Kana dokunduğumda kanın sıcaklıgını hissetim. Tanımadığım yüz yine yanıma gelmişti. ''Neden ölümü düşünüyorsun sürekli?'' diye sordu. Ben de: "Yaşama sevincimi kaybettim." dedim.Bana dedi ki: ''Yaşamın değerini bilmelisin."
Yazındaki imla hatalarını bildiğim kadarıyla düzelttim. İstersen bu düzelttiğim halini kendi yazdığınla değiştirebilirsin. Şansın kat kat artar. Yazınla ilgili yorumuma geleyim. O an ki psikolojik halini daha fazla irdeleyebilirsin. Bu da daha fazla sanat demektir. Biraz ayrıntı, betimleme daha güzel sonuçlara vesile olabilir. Tavsiyem, yazını tekrar yaz. Bu anlattıklarıma riayet edersen başarılı olursun diye tahmin ediyorum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Eleştiri 26.05.2008, 11:30 |
|
|
Ben de yazım için eleştiri varsa alabilir miyim acaba? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
"Acı"ya yorum 26.05.2008, 11:48 |
|
|
"Yazar kasa sesleri duydum ve buranın bir alış veriş merkezi olduğuna hükmettim." "yazarkasa" bitişik olur-bildiğim kadarıyla.
"Cadı akını kaybetmiş gözleriyle gülümsedi." Cadıdan sonra virgül koymalısın. anlam karmaşası oluyor.
"Ondan kaçış yoktu bunu anlamıştım" yoktudan sonra virgül.
Yazın güzele yaklaşmış. Uğraşmışsın, belli. Bir rüyanın insanı boğan karmaşasını anlatabilmişsin. Ortamın havasını oluşturabilmişsin. Hoştu. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Teşekkürler 26.05.2008, 11:52 |
|
|
Teşekkür ederim.Belirttiğin yerleri düzelteceğim.Yazmaya yeni başladım bu yüzden eleştirler benim için çok önemli. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
Re: .... 26.05.2008, 12:02 |
|
|
| maxFeR yazmış: | | Bu rüyamı görme nedenim sanırım sınavlardan ve piskolojik olarak sıkıntılarım olması süreklü ölmeyi düşünüyordum ve bu rüyayı geçen hafta gördüm site de böle yarışma oldugunu gördüm ve katılmak istedim.Sevgili jüri en kısa zamanda güzel veya hüzünlü cevabınızı bekliyorum.Hepinize en içten sevgilerle mutlu yaşayın... |
Hey maxfer kendine acımayı ve kendini acındırmayı bırak.Ve şundan emin ol herşey değişir.Sürekli öyle kalacak değilsin.Belki daha aşık bile olmamışsındır.Ya da görecek güzel yerler var.Zaman senin de sıkıntılarını dindirir.O zaman sende yaşamak güzel diyeceksin.Ve şunu unutma hayatta çekilen her sıkıntı senin bu dünyada daha güçlü olmanı sağlar. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 853 |
|
|
|
Sevgili aslıHAN'a 26.05.2008, 12:04 |
|
|
Sevgili aslıHAN,
Öncelikle sitemize hoşgeldin. Umarım burada güzel vakit geçirirsin ve umarım sitemize güzel öyküler, şiirler, romanlar kazandırırsın.
.
Yarışmaya gönderilen anlatıların değerlendirilmesi sürecinden sorumlu olduğum için çalışman hakkında ayrıntılı bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Fakat dilimizin imla ve söyleyiş esaslarına özen gösterdiğin anlaşılıyor. Yalnız, bir noktayı ifade etmeden geçemeyeceğim; noktalama işaretlerinden, özellikle nokta ve virgülden sonra bir boşluk bırakman yerinde olur.
.
Başarılar dilerim. Bu arada avatarın da çok şirinmiş. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
..... 26.05.2008, 13:17 |
|
|
oKiDoKi, yaşanı bilmiyorum ama orada kendime acıma degil nezaket için yazdım senin gibi her seyi çıkar için yaptı diye düşünen için değil.
Zaten sözünü ciddiye almıyorum çünkü yarışmada muatabım falas ve jüri üyeleridir sana iyi günler dillerim..
falas, Yorumun için teşekür ederim |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
maxfer 26.05.2008, 13:35 |
|
|
Beni yanlış anlamışsın max.Ben yarışmayla ilgili acındırmaktan bahsetmiyorum.Ben sadece şu an hayatım kötü gidiyor demişsin, bu konuda kendine acımaman ve acındırmaman gerektiğini kastedmiştim.Bunun dışında yarışmada kaçıncı olduğun umrumda bile değil ya da benim kaçıncı olduğum.Çünkü sadece bir yarışma.Burada yarışmadan önemli şeyler var bende onun için yazdığın şeyle ilgili bir şeyler yazayım dedim.Yanlış anlaşıldım... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
............ 26.05.2008, 13:39 |
|
|
yani hayatım kötü gidiyor yarışmayı benim kazandırın mı diyorum sadece rüyayı görme nedenimi anlattım saladı demesinler diye.Eğer seni rahatsız ettiyse siliyim... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
... 26.05.2008, 13:44 |
|
|
Ben sana anlatamıyorum galiba.Yarışma benim umrumda değil.Ben sadece seni biraz teselli etmek istemiştim.Çünkü ben de yaşamıştım zamanında aynı şeyleri.Herkes geçmiştir öyle bir dönemden.Ama sen yine dönüp dolaşıp yarışmaya geliyorsun.Neyse boşver Maxfer. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|