| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 06 Arl 2007 |
| Mesajlar: 231 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 May 2008 |
| Mesajlar: 37 |
| Konum: Tımarhane. |
|
|
Tomb 29.05.2008, 18:59 |
|
|
Tomb, ben daha önce de üyeliğim silindikten bir süre sonra bakmıştım çizimlerine. Bütün çizimlerin hayali mi yoksa model üstünden mi çalışıyorsun?
Mh, keşke senin sabrın bende de olsa, ben çok sıkılıyorum tek tek çinilerken falan. xD |
_________________ Değil mi bir Deli'nin delikli, değişik, debdebelice densiz ve derinliksiz rüyasından uyanmak.. ??
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Re: Tomb 29.05.2008, 23:14 |
|
|
| DeliÜye yazmış: | Tomb, ben daha önce de üyeliğim silindikten bir süre sonra bakmıştım çizimlerine. Bütün çizimlerin hayali mi yoksa model üstünden mi çalışıyorsun?
Mh, keşke senin sabrın bende de olsa, ben çok sıkılıyorum tek tek çinilerken falan. xD |
tüm çizimlerim hayalidir.biryerlerden bakarken müthiş sıkılırım.hoşlanmam.aklımdakileri çizmek eğlenceli.bunun yanısıra ben çinilemek gibi bakmıyorum.aslında öyle geçer adı kontür çizgilerin mürekkeplenmesi çizgi romanlarda ama bu benimki daha çok meşgale.öyle muhabbet ederken sağda solda belgesel dinlerken falan takılıyorum.eğlence olunca öyle ufak ufak çalışmak gibi gelmiyor insana. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 853 |
|
|
|
Kelebek kanatlı 29.05.2008, 23:19 |
|
|
Kelebek kanatlı kız figürü son derece ince bir iş. Tebrik ederim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Re: Kelebek kanatlı 30.05.2008, 4:12 |
|
|
| Kilgarvan yazmış: | | Kelebek kanatlı kız figürü son derece ince bir iş. Tebrik ederim. |
teşekkürler.o çalışma okuldaki illustrasyon dersi için.12 yaşa kadar bir puzzle çalışması.o bölünmemiş hali.yani bir puzzle o. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
... 01.06.2008, 2:56 |
|
|
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
Xeinas , orphom topraklarında, tarafsız bölgeninde dışında ,Nepam'ın yüksek platolarının fersahça yükseğinde ,güzün ak menekşesini ararken, azat edilmiş ama edilirkende tüm graich yetenekleri elinden alınmış yani ahalisinden ve clan'ından kovulmuş bir kraterli ele geçirir.Zaten yabancının pek direnmeye isteğide yoktur.Uçamayışının dışında gözüne çarpan ilk şey boynundaki anahtar olmuştur. |
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 853 |
|
|
|
TOMB'A 01.06.2008, 11:06 |
|
|
Sevgili tomb,
Yukarıdaki resimde renklendirme bana biraz itici göründü. Çizimlerin bazen aksasa da yer yer çok güçlü ama renklendirme, başarına gölge düşürüyor. Hiç çizgi roman çalışmayı denedin mi? Kalemin çizgi roman çalışmaya çok müsait. Çizgi roman çalışmanın sana yararı şu olur; bu türden çizimler genellikle insanların özel çalışma defterlerinde kalıp unutuluyor ama iyi bir çizgi roman senaryosu bulur ve onu resimlersen herkesin keyifle okuyacağı, daha kalıcı bir eser üretmiş olursun. Çizimlerin de heba olup gitmez. .
Fakat bunun önünde büyük bir engel var; seçtiğin tiplemelerin karakteristikleri zayıf. Öyle bir işe giriştiğinde kahramanlarının daha akılda kalıcı olabilmesi için ÖZELLİKLE YÜZLERİNE bir sıcaklık ve karakter yansıtabilmelisin. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
Re: TOMB'A 01.06.2008, 20:25 |
|
|
öncelikle sonunda secici ve yapıcı destek iceren bir eleştiri aldıgım için çok mutluyum.gerçi burda sunumum çok sınırlı oldugundan bilemezsin.çünkü gerçekten üzerinde ugrastıgım ve sadece karakter yaratımına girdiğim hiçbir resmim yok hepsi 5 sene içinden çalışmalar.çoğu tv başında falan çıktı yada okul kantininde benim işlerimi görme şansın hiç olmadı.umarım bi yerde ticariye döktüğümde tanırsın yada anımsarsın.o renklendirme çocuk kitabıvari bir denemeydi.tomb1 ve 2 yi incelediysen benim çok az denememden biri oldugunu görürsün.aksayan yerlere daha somut örnekler ama lütfen burda kafa buyuk olmuş burda bilmemne diycekse onlardan 1milyon tane duyuyorum ve bence acemi yorumları bana üsluptan kareden teknikten malzemeden yada ustalardan örneklerden söz eden beri gelsin.sol el büyükmü ne dediklerinde kırmadan(saçmalama demeden)cvp vermeye çalışıyorum.ya illüstrasyon böyle yorumlanmaz diyesim geliyo.neyse çizimlerim hiç heba olmaz.onlara deyim yerindeyse halı saha maçı gibi bak.heba olan maçmı olur buda aynen öyle emek değil eğlence.ha emek kısmında olanlar zaten ya iş(para) yada akademik.onlarıda sergilemem zaten.
çizgi roman'a gelince sence bu kadar çizim yapan adam denememişmidir onu?çizgi romanlarım var.ve hocamla çalışıyorum.bu konuda tez vermiş,makaleleri olan ve illustrasyon reklamda türkiye çapında ödüllü biri.yöntem ,üslup ve karakterlere ruh verme aşamasında eğitmeye çalışıyorum.hikayeden ise bol bişey yok.ama bu ara animasyona merak sardım.çizimden çok canlandırma işi gelince şartlar oraya yönlendircek belkide.yeteri kadar kafa ütüledim.ama varya senden şurda 10 tane daha olsa of of of!aylardır bunun için bakındım buralara.çizen adamlar girmiyor.deviantart'a koyacaklarım var ama kullanıldıktan sonra koyacağım oralara.teşekkürederim...
| Kilgarvan yazmış: | Sevgili tomb,
Yukarıdaki resimde renklendirme bana biraz itici göründü. Çizimlerin bazen aksasa da yer yer çok güçlü ama renklendirme, başarına gölge düşürüyor. Hiç çizgi roman çalışmayı denedin mi? Kalemin çizgi roman çalışmaya çok müsait. Çizgi roman çalışmanın sana yararı şu olur; bu türden çizimler genellikle insanların özel çalışma defterlerinde kalıp unutuluyor ama iyi bir çizgi roman senaryosu bulur ve onu resimlersen herkesin keyifle okuyacağı, daha kalıcı bir eser üretmiş olursun. Çizimlerin de heba olup gitmez. .
Fakat bunun önünde büyük bir engel var; seçtiğin tiplemelerin karakteristikleri zayıf. Öyle bir işe giriştiğinde kahramanlarının daha akılda kalıcı olabilmesi için ÖZELLİKLE YÜZLERİNE bir sıcaklık ve karakter yansıtabilmelisin. |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 05 Tem 2008 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
güzel olmuş 05.07.2008, 23:35 |
|
|
Takdire şayan olmuş ellerine sağlık
bende kaligrafi ile ilgileniyorum
kısmet olursa burada bir kaç örnek sergileriz |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
devam... 04.08.2008, 23:49 |
|
|
Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
|
bu bölümde olmak güzel...devam yola... 12.08.2008, 2:29 |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 28 May 2007 |
| Mesajlar: 33 |
| Konum: numenor |
|
|
Re: devam... 14.08.2008, 16:42 |
|
|
| tomb yazmış: | bu tip çalışmalara yer vermeyi düşünüyorum bu ara.tabiki görüşleri bekliyorum...
|
Bu çalışmayı vitray olarak yapmayı çok isterim eğer izin verirsen ve vitray çalışması olarak kabul görürse. Ama yine de sen izin verirsen ders dışında da yapmaya çalışırım. Ayrıca bence de devam durmak yok. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 668 |
| Konum: Boşluk |
|
|
Çok güzel arkadaşlar 14.08.2008, 17:01 |
|
|
|
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 03 Nis 2008 |
| Mesajlar: 84 |
|
|
|
.. 14.08.2008, 20:34 |
|
|
Çizimlere bayıldım. Bu şekilde renklendirme olayını ben de öğrenmek isterdim. Hayalim çocuklar için kitaplar yazıp onları aynı zamanda resimlendirmek. Bu şekilde yapabilsem daha etkili olur diye düşünüyorum. (:
Tebrikler gerçekten çok hoş hepsi de. |
_________________ ''Gerçekler ve deneyimler bunu başarmıyorsa, güzelliği hayaller ve yanılsamalarda ara.'' H.P LOVECRAFT
|
|
|
|
 |
|
|
|