Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ŞİİRLERİNİZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

ışık yok
renk yok
çöle dönüşüyorum
etlerim sarkıyor ruhumdan
la ilahe illallah!
bir rüya gördüm
saçlarımı kazılı
yıkık bir kulübedeyim
elimde kum kitabı var
ağzım köpürerek okuyorum
bedenim titriyor
la ilahe illallah!
sürünerek gelen yılana gözucuyla bakıyorum
mıhlanmış gibiyim olduğum yere
kollarımdan kan damlıyor
kitabın üzerine
titreyişim hızlanıyor
la ilahe illallah!
sesim değişip duruyor
ruhlarını çaldıklarımı duyuyorum
kulaklarımda kan
ve erkek rahmimde kıpırtılar
derim çatlıyor
içimden kara tenli çocuklar çıkıyor
kitabı tutuyorum hala
son sözlerde gözlerim

not:bir rüya

Üye

Ürpertici...
Fakat, ne yazık ki bunu yalnızca imge ve metaforların seçiminde yakalayabilmiş, ama kanımca şiiri asıl şiir yapan, ritim, denge gibi yazının maddi unsurlarında ıskalamışsınız. Örneğin, bölüp bir kaç dizeye dağıttığınız cümleler, şiir dizeleri gibi değil de, bölünüp bir kaç dizeye dağılmış cümleler gibi görünüyor.
Düzyazı mantığıyla düşünüp şiir yazmışsınız sanki...
Sözün şiire özgü tüm teknik hünerlerini unutup sadece söz olarak kalması şiiri erteliyor mu? sorusu önemli bir soru haline geliyor sizde.
Özellikle dize ve söz tekrarı üzerine düşünün isterdim.
Kimdi anımsamıyorum, ama biri bir ara, 'düz bir cümleyi dahi bir çeşit ritim ve uyum duygusuyla yazmaya başladığınızda şiirin sularına girmişsinizdir' kabilinden okunabilecek bir şeyler söylemiş...
Haklı mı acaba?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

kim demişse doru demiş bana göre kimileri benim görüşümü sevmeyebilir ama sonuçta bu benim görüşüm... neyse bize derslerde öğretildiği gibi biliyorsunuz şiir türleri arasında serbest şiir diye bi şiir türü vardı hatırladığım kadarıyla
bence bu tam o şiir türünde bi şiir  Wink

Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

Şûmul yazmış:
Ürpertici...
Fakat, ne yazık ki bunu yalnızca imge ve metaforların seçiminde yakalayabilmiş, ama kanımca şiiri asıl şiir yapan, ritim, denge gibi yazının maddi unsurlarında ıskalamışsınız. Örneğin, bölüp bir kaç dizeye dağıttığınız cümleler, şiir dizeleri gibi değil de, bölünüp bir kaç dizeye dağılmış cümleler gibi görünüyor.
Düzyazı mantığıyla düşünüp şiir yazmışsınız sanki...
Sözün şiire özgü tüm teknik hünerlerini unutup sadece söz olarak kalması şiiri erteliyor mu? sorusu önemli bir soru haline geliyor sizde.
Özellikle dize ve söz tekrarı üzerine düşünün isterdim.
Kimdi anımsamıyorum, ama biri bir ara, 'düz bir cümleyi dahi bir çeşit ritim ve uyum duygusuyla yazmaya başladığınızda şiirin sularına girmişsinizdir' kabilinden okunabilecek bir şeyler söylemiş...
Haklı mı acaba?

Şiiri okuduğun için teşekkürler,

Freud bu rüyayı da mutlaka aslında annemle sevişmek istememin bilinçaltıma sirayet edişinin bir ürünü olarak yorumlardı veya bana şöyle derdi,''sana bir adet düzenli ilişki yazıyorum...''

Kısaca bu benim şiir tarzım değil aslında,

not:bir rüya

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ŞİİRLERİNİZ

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri