Onu farklı kılan öykülerindeki, hikayelerinde rahatsızlık verici histir, kimi zaman da okuyucuy suçlu hissettiren özelliğidir. Ne çok tumturaklı cümleler yazar, ne de tamamen basit. Kelimeleri sade biçimde kullanarak kişiyi gülümseten ve ya aklında hoşluk yaratan anlamlar oluşturur. Tarzı Gerilim,Fantastik,Dram hatta yer yer bilimkurguya bile kaçtığından tam bir ceket oturtmak zordur. Romancıdır. O da kendisini bir kategoriye koymamaktır. Yapmacık gelmesi ise gerçekten şaşırtıcı çünkü bir amerikalı olmasına rağmen hepimizin tanıdığı karakterleri kullanır. Kardeşlik, başarsız olan kişiler ya da tam tersi başarılı olanları, babaları, çoğunlukla çocukları kullanır.
King bir iadei itibar yapmak pek mümkün değildir Türkiye'de. Çünkü hiç bir zaman filmlerden veya bir kaç kitabından başka onu tanıyan yoktur. Zaten edebiyata o kadar itibar etmeyen bir ülkede King zaten çok fazla sevilmez. Edebiyat öğretmenleri, büyük anne babalar, "süper edebiyat okurları" onu sevmez.
Oysa kendisi yazmaya aşık, çok disiplinli, sürekli yazan, yazmadan yaşayaman bir yazardır. Yazarlıktan iyi para kazanamadan önce öğretmenlik ve kuru temizlikçide görevli olarak bile çalışmıştır. O zamanlarda yazmayı bırakmamıştır.
Kişiler sevmeyebilir, tarzlarına uymayabilir. Ancak başarısız bir yazar olarak ve ya "para için yazıyor bu, proje adamı" gibi tabirler kullanmak da biraz ağır olur. Ben yine de şans verilmeli diyorum. Bu kadar nefret edilecek bir yazım tarzı olmadığını düşünüyorum. Sentetik, seri üretim yapıyor gibi düşünülmesi çok roman yazması olabilir. Ancak kendisi yazmayı sevdiğinden bu kadar romanı vardır. Gününün altı yedi belki bazen daha fazla saattini yazmaya okumaya ayıran bir insandır. Amerika'nın en uzak kuzey ucunda, bir kasabada yaşamaktadır. Mütevazıdır. Büyük bir Tolkien hayranıdır

Bunun etkileri Kara Kule serisinde görülebilir. Ki gerçekten bence fantastik edebiyat içinde okunması gereken güzel bir seridir.
Her neyse konudan iyice kayılmış gibi. King ve Sinema'dan sadece King'e gelmişiz

King iyi bir yazardır ama kitapları çoğu zaman hakettiği yapımları bulamaz diyorum.
Saygılarımla efendim