Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
» MÜZİK TUTKUNLARINA
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Power Metal Türkiyede yapan cok az ancak tanındık bir grup Almora var.Ancak onlarda tam analmıyla power metale girmiyor daha cok senfonik olması lazm

"Ash nazg durbatuluk,Ash nazg gimbatul,Ash   Nazg thrakatuluk,agh burzum-ishi krimpatul"
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

Power metal ve ya klasik müzik bence, ama kişiden kişiye değişir.

Üye

Bir çok kişinin de dediği gibi bence de power metal. Smile Hem tınılar ve ezgiler o yönde,  hem de sözlerinde fantastik ögelerin çok yoğun olduğu şarkılar var. Sözü ve müziği bir bütün olarak algılayıp şarkıyı dinlediğinde yeterince içine çekiyor seni power metal Smile

Üstüne azıcık progressive hadi arada bir de senfonik koysan pek fena olmaz hani Smile

Üye

AnGeLuS MoRTiS yazmış:
Bence de iki ama benim tercihlerim
1. gotik
2. senfonik metal

bencede senfonik metal mesela ben  üç müzik dinliyorum
harry potter ve azkaban tutsagı:acılı bölümlerde
lord of the rings two towers:savaş bölümlerinde
within tempatinon -jillian :hareketli vede ölüm bölümlerinde
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

bana göre kelt müziği (örn irlanda) ve klasik müziktir:)
metal de olabilir ama benim hayalimdeki hikayede kelt müziğin huzurlu tınıları var...
yani nasıl bir ortam olduğuna bağlı diyorum.
eğer bu topraklarda geçen fantastik bir öykü olsaydı, o zaman bu kültüre ait melodiler olmalıydı. tabi mistik öğeler barındırarak...
Üye
Üye

BATI SENFONİLERİ AMA EĞER KONUMUZ TAMAMEN KORKU İSE ÇILIN ROCK MÜZİKLER AMA GENELDE DEDİĞİM GİBİ BATI SNFONİLERİ KARDEŞİ BİLE SAYILIR

Üye
Üye

öle...
Üye
Üye

Power Metal,Senfonik Metal/Rock,Folk Müzik (Celtic,Irish vs.),Gothic,Klasik Müzik =) ama bu yazdıklarımı şu şekilde değerlendirmek istiyorum:

Fantastik edebiyat eserlerini okurken aklımda filmmiş gibi canlanır ve her sahnede çalan müzik farklı olabilir.Bu 'Hangi müzik akrabasıdır?'dan çok 'Hangi müzik hangi sahneye iyi gider?' gibi birşeydir benim için. =)

Bir power metal sever olarak yine de power metal şarkılarının her zaman her sahneye gidebileceğini düşünüyorum gerek ballad formları gerekse hızlı ya da sert. =)

Başlık için teşekkürler.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Üye
Üye

Selamlar,ben yeni üyeyim,ben yüksek sesle müzik dinlerken kitaba konsantre olamıyorum o yüzden fon müziği olarak Empyrium dinliyorum tavsiye ederim.
Üye
Üye

Goblin isimli bir grup var. Bulabilirseniz Dario Argento için yaptıkları müzikleri kitap okurken deneyebilirsiniz. Ben sanırım 6 sene kadar önce Ölüm Kapısı nı okurken onları dinliyordum, aldığım keyifi 2ye katladığını söylerim hep:

http://www.youtube.com/watch?v=I-rlW3W-5mw&feature=related

Ozellikle Suspiria nın müzigi harikaydı.

Kitap okurken filim müzikleri dinleyin. Hans Zimmer vb. Karayip Korsanları, LoTR, Son Samuray, Starwars, İyi-Kötü-Çirkin vb.

Göreceksiniz bunlar zaten okumakta olduğunuz sahneler için bestelenmiş müzikler.

not: Dead Can Dance i de unutmayalım.

Bütün bunları müzik arayan DM lere de tavsiye ederiz.
Üye
Üye

Senfonik metal çok uygun... Nightwish, Epica, Kamelot fln iyi gidiyor.
Klasik müzik daha çok uygun gibime geldi, ama Beethoven'ın 9. senfonisini de hiç bi fantastik kitaba uygun göremiyorum  Smile Şarkıdan şarkıya göre değişir bence...

Dead can dance süper gider cidden. Çoğu şarkısı okurken ki ruh halime tam uyuyor Smile

Üye

tales of ithiria çıkmıştır ilgililere söyleyeyim dedim.

Üye
Üye

Metal ve klasik müziğin birleşimi güzel olurdu değilmi. Sertlik ve yumuşaklık bir yandan huzurlu ama bir yandanda yırtıcı tam fantastike birşey  

Üye

Silvana'ya katılıyorum ayrıca oyun müzikleri de çok hoş gidiyor yanında benim tavsiyem Stronghold, Heroes of Might and Magic 5 mesela. Ben de RA Salvatore okurken Stronghold dinlerdim bambaşka bir tadı oluyor.
Üye
Üye

Matt Ulmen veya ona benzer bir ismi vardi. Diablo 1 in muziklerini yapmisti. Kitap okurken harika gidiyor. Diablo 2 nin muzikleri de guzel ancak ilk Diablo muzikleri bence basyapit. Tristan isimli parcayi dinledikten sonra girarist olmaya karar vermis bir arkadasim var.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> MÜZİK TUTKUNLARINA
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri