Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
» YENİ GELENLER İÇİN
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Biliyorum, teşekkürler.

Üye

Elmastan sonra en sert taşlardan biri olan, gökyakut diye de bilinen değerli taş. Tarih boyunca kralların kötülük, ihanet ve büyülerden korunmak için taktıkları taştır. Latince mavi anlamına gelen "sapphirus" kelimesinden gelir. Değişik renkleri vardır. Renginden dolayı tek geçtiğim bu taş, ayrıca birgün bitirmeyi umduğum kitabımdaki baş karakterlerden birinin ismidir ki nickimi onu düşünerek seçmiştim.
   Bu arada bildiğim kadarıyla bugün bilinen en büyük safir, 563 kıratlık Hindistan Yıldızı'dır. Ondan sonra 330 kıratlık olan Asya' nın Yıldızı gelir.

safir yazmış:
Tarih boyunca kralların kötülük, ihanet ve büyülerden korunmak için taktıkları taştır.

Bunu bilmiyordum ama nedense bu kelime bana hep bi sıcaklık, bi güven hissi verirdi. Bundanmış belki de =)

Bu arada imzana bayıldım Safir

Üye

Teşekkür ederim LastofTheMajeres.
  Hazır yazmışken şunuda ekleyeyim bari; bazen bana Safir ne demek diye soruyorlar. Nasıl ya, diyorum kalıyorum.. Komiğime gidiyor..

O halde Topkapı Sarayı'nın hazine dairesini seviyor olmalısın. Hatırlayabildiğim kadarıyla zümrütlerden, yakutlardan, safirlerden geçilmiyordu.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

raskolnikovun yanlış yazılmışı...Bu hatamı ise bana bir forum üyesi söylemişti.Kilgarvanda rascal sözcüğüne falan gitmişti Very Happy Keşke öyle olsaydı da karizmayı çizdirmeseydik lol

Üye
Üye

Benim gerçek ismim Reyhan. Arkadaşlarımın bazıları bana Regi derleredi. Bir ara Mısır mitolojisine merak sardım ve İsis' i tanıdım. İsis Mısır mitolojisinde en büyük tanrıçadır.Sanat tanrıçasıdır. Osiris'in dulluğunun ve şiirin tanrıçası olarak bilinir. Kutsal hayvanı kobra yılanıdır. İsis'in Mısır halkı tarafından reankarnasyonla Celoapatra' nın içinde yaşadığına inanılmıştır. Regi ve İsis' i birleştirerek bir nickname oluşturmak çok kolay oldu. Fakat benim nickname imin sonunda iki "s" var. Çünkü "Regisis" diye almak istediğim mail adresi daha önce başkası tarafından alınmış olduğu için bende sonuna bir tane daha "s" koydum. Ve böylece Regisiss nickname ini buldum kendim için.
   İşte böyle kolay ve fazla uğraşmadan orijinal ismime çok yakın bir nickname buldum..
Üye
Üye

ben bu isimle ilk olarak yanlış hatırlamıyorsam silmaril de karşılaştım konuşan kılıç anglachel vardı bu kılıcı kara elf eöl( pek iyi anılmaz kitapta) meteor taşından dövmüştü .ardından  tolkien in oluşturduğu elfçe diline bakarsak ışık anlamına geliodu. hatırladıklarımı aktardımVery Happy

Üye

Fear Factory grubunun bir albümü olan "obsolete" den türettiğim bir nick Smile obsolete, modası geçmiş ya da eskimiş anlamında kullanılıyor.
Üye
Üye

Nohackmove....hmm eskiden nette forumlarda ad soyad üyelik açardım soora bi dönem geldi ve kendimi vurgulamak istedim...belki pek duyulmamış bi dizilim oldu ama no-hack-move isminde karar kıldım ve üye olup takip ettiğim tüm forumlarda nikimi bununla değiştirdim..

Nohackmove : bana göre yaratılış amacında kötü bir hareket bekleme anlamında...yani hack kelimsei daha çok kötü taraflı kişilere ilişkilendirilir.. ben hack hareketi yok diyerek.. kimseye zararım olmaz demek istedim... hatta kendi avatarımıda yaptıydım biraz komik oldu ama burayada eklerim....

<<<<<ahanda avatarımı ekledim.....
Üye
Üye

Küçük, yıldız şeklinde sarı bir çiçektir. "Güneş çiçeği" anlamına gelir. Lothlorien'deki "Cerin Amroth" tepesinde yetişir. Ayrıca Samwise Gamgee ilk kızına bu ismi vermiştir.
Üye
Üye

Ummm. Malkav bir fantastik rol yapma oyunu sistemi olan Vampire'dan bir vampir. Adem'in ilk oğlu Kabil (Caine)'in torunu olan 13 Antediluvian'dan birisi. Antediluvian'ın kelime anlamı afetten önceye ait olan, Nuh'tan kalma. Her Antediluvian'ın sahip olduğu ayırt edici özellik farklı farklı ve Malkav'ınki de delilik. Çok sevdiğim bir karakterdir ve öyküsü de pek hazindir. Avatarımda da bir örneği var bir Malkavian klanı mensubunun Smile

Üye

durup duruken ablamın bana erdemo demesiyle başladı bu ismi kullanmam. ( tabiki ismim erdem,,) bir süre sonra nickname olarak bunu kullanmaya başladım. sonradan her yerde erdemo'yu kullanmaya başladığımı farkettim. çevremde bazı insanlar da bana erdemo diyordu arada bir  Surprised  sonra bu ismin bana çok uygun olduğunu ve sonundaki "o"nun pek gün ışığına çıkmayan 3.kişiliğe verdiğim isim olduğunu farkettim  Wink

Üye

Benimki kendi ismim.Çok severim ismimi o yüzden başka arayışlar içine girmedim.

Üye

çoook önceden Smile devletsiz ve tek tanrısız,anaerkil,ilkel-komünal bir topluluk tu atalarım.o dönemlerde ve o günlerin atmosferinde o zaman da söylendiğinde bi anlamı olan bugün ise türkçe  de tam karşılığı olmayan tonlaması bile olmayan bir doğa olayını temsil eder.

Blisk : şimşeğin yer yüzüyle buluştuğu ilk anı ve o an ki bütün etkileşimleri anlatır.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YENİ GELENLER İÇİN
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri