Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

MİRAS ÜÇLEMESİ 1. KİTAP-ERAGON (EJDERHA SÜVARİLERİNİN MİRASI)

Özellikle on dört-on yedi yaş grubu gençlerin büyük ilgisini çeken fantastik serinin ilk kitabı Eragon, Eragon adlı 15 yaşında bir gencin bir ejderha yumurtası bulması sonucu değişen hayatını ve kötülerle savaşını konu alıyordu. Genç adam, bir yandan Saphira adlı ejderhasıyla beraber Kral Galbatorix'in güçlerine karşı koyanlara destek oluyor, bir yandan da efsanevi Ejderha Süvarileri'nden biri olmayı öğreniyordu. Bir ejderhayla zihinsel bağ kurmak kişiye birtakım büyülü güçler kazandırdığından genç adamın hayatı tamamen değişmişti. Kral, diğer Ejderha Süvarileri'ni ya kendisine bağlılık yemini etmeye zorladığı ya da öldürdüğünden, belli ki Eragon'un önemi herhangi bir ejderha süvarisinden çok daha fazla olacaktı.
'Miras Üçlemesi'nin ikinci kitabı Eldest:Bilgelerin Anlaşması ise Tronjheim şehri için Varden ve cücelerin Urgallarla savaşmasından üç gün sonra başlıyor. Artık on altı yaşında olan Eragon ciddi bir biçimde yaralanmakla beraber kötülerin liderlerinden Durza'yı öldürmüş, 'sağlam olan sakat' olarak adlandırılan biri ile zihinsel bağlantı kurmuş ve fiziksel yaraları da şifacılar tarafından iyileştirilmiştir. Ancak son dövüşünde kazanmasının büyük ölçüde şans eseri ve Arya adlı elfin yardımlarıyla olduğunu kavrayan kahramanımız, ejderhası Saphira ve kendisinin öğrenmeleri gereken çok şey olduğunun da farkına varmıştır.
Urgallara karşı verilen savaş her ne kadar kazanılmış gibi görünse de düşmanların baskınları devam etmektedir. Ne yazık ki Eragon'un silah arkadaşları bu baskınlar sonucunda kaybolurlar ve Varden'in lideri hayatını kaybeder. Kazanılmış gibi görünen her zafer başka felaketlere dönüşmektedir kısacası. Ve bizler de daha kitabın ilk birkaç sayfasında serinin ilk macerası olan Eragon'dan tanıdığımız karakterlerin çoğunu kaybetmiş oluruz. Macera artık yeni mecralarda devam edecektir.
İhtiyaç duyduğu eğitimi almak üzere elflerin şehri Ellesmera'ya doğru yola çıkmadan önce Eragon'un halletmesi gereken politik sorunlar vardır. Kimin Varden'in yeni lideri olacağı, Eragon ve ejderhasının kime bağlılık yemini edecekleri ve ayrı ırklardan oluşan bu toplulukların arasındaki dengelerin nasıl korunacağı gibi konularda vereceği kararların ittifakın geleceğini belirleyeceğinin farkında olan genç adam ejderhasının da yardımıyla genelde doğru kararlar vermeyi başarır. Bir tarafta bunlar olurken Eragon'un büyüdüğü topraklar olan Carvahall'da da işler iyice karışır. Eragon'la ilgili bilgi edinmek için bölgeyi rahat bırakmayan Kral Galbatorix'in Ra'zac adını taşıyan askerleri kahramanımızın kuzeni Roran'ın bir araya getirdiği asi kuvvetlerinin direnişiyle karşılaşırlar. Ne var ki hayat adil değildir ve çeşitli ihanetler sonucu işler yine kötülerin lehine döner. Roran ve Carvahall halkı bölgelerini terk ederek Surda'ya doğru yola çıkmak zorunda kalırlar.

Elf kraliçesinin kızı
Arya adlı elf, Orik adlı cüce ve ejderhası Saphira ile elf yurdu Ellesmera'ya sağ salim varan Eragon içinse işler umduğu gibi gitmemektedir. Öncelikle Durzu'nun açtığı yaralar nedeniyle istediği eğitime başlayamaz, daha sonraysa Arya'nın aslında elf kraliçesinin kızı olduğunu öğrenir ve romantik hayalleri suya düşer.
Üçlemenin ilk kitabı Eragon, özellikle çocukların ve gençlerin rahatça okuyabileceği biçimde yazılmış olması nedeniyle bütün dünyada büyük ilgi görmüştü. İkinci kitap Eldest: Bilgelerin Anlaşması da ilki kadar rahat okunan ve hızlı akan bir macera sunuyor okuyucuya. Epik destanlara uygun olarak kahramanın kendini geliştirmesi ve kim olduğunu keşfetmesi maceranın eksenini oluşturuyor. Et yemeyen, nezakete aşırı önem veren, büyü yeteneği olan orman ırkı elfler; aslında yeryüzünde yaşamayı seven ama kendilerini korumak için yeraltına çekilmiş cüceler; telepati yeteneğine sahip, bağlandıkları kişiye büyü gücü kazandıran ejderhalar ve diğer ırklara kıyasla sıradan kalan insanların yaşadığı topraklar olan Alagaesia'da iyinin ve kötünün süregelen savaşını merak ediyorsanız...

Radikal gazetesi
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Gerçekten filmine göre kat kat faha güzel..
Film iyiydi, manzaralıydı gözümüz şenleniyordu falan filan ama kitabını okuduktan sonra filmi çekilmemiş gibi davranıyorum Smile

Eldest'i de yakın zamanda alıp okumalıyım.

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

filmi izleyen kitabı okusunlar derim filmi sadece saphira için izledim çok güzel yapmışlar

Üye

Film çok dandik saphira 2 snde büyüyo falan ama kitaplar muhteşem şimdi laf yok   

Üye

Kitabına  oranla film bayağı sıkıcı geldi.Kitaptaki espiriler , olaylar ...insanı kitaba bağlıyordu ama film sade ve saçmaydı.Kitaptaki kendinizden bir şeyler bulduğunuz o tat yoktu.Tam tersine bana itici geldi.Ve birazcıkta abartmalı geldi!

Üye

Film bence de iyi değildi ama kitabını bilmem.

Üye

Okumadıysan tavsiye %100 tavsiye ederim eek

Üye

ya bu kıtap bende vardı :S başka bı kıtabı okuyorum dıye onu okuması ıcın bırıne verdım ama kıme verdım:s sımdı kıtap yok Sad

Üye

Bence bi an önce o kişiyi bulup alıp okumalısın

Üye

BLACK HAND yazmış:
Bence bi an önce o kişiyi bulup alıp okumalısın

bılmıyorumkı kımde.. suc bende bı suru kıtabı verıyorum okumaları ıcın sonra ... Sad

Üye

yumiyum yazmış:
Gerçekten filmine göre kat kat faha güzel..
Film iyiydi, manzaralıydı gözümüz şenleniyordu falan filan ama kitabını okuduktan sonra filmi çekilmemiş gibi davranıyorum Smile

Eldest'i de yakın zamanda alıp okumalıyım.

İlk olarak romanı çıkmış bütün filmler malesef aynı hüsranı yaşatıyor. Kitabı okurken herkes kendi hayal dünyasının elverdiği düzeyde yaşıyor hikayeyi. Sonra bir ekibin ortak hayal dünyasıyla kendi hayal dünyanın örtüşmediği görüyorsun. Yönetmen nederse odur formuna sıkışamıyorsun bir türlü Smile
Yönetici

rapin_kizi_ yazmış:
ya bu kıtap bende vardı :S başka bı kıtabı okuyorum dıye onu okuması ıcın bırıne verdım ama kıme verdım:s sımdı kıtap yok Sad

Puhahaha! Vallahi yirmi beş yaşıma kadar benim kütüphanem de aynı hüsran akıbeti yaşıyordu. Ver Allah ver, ver Allah ver; giden gelmiyor. Sonunda sıkı yönetime geçtim ve şimdi çok mutluyum. Sana da öneririm.
Üye
Üye

İki kitabı da okudum. Üçüncüyü bekliyorum ama Christopher ilk iki kitabın parasını yemekle meşgul sanırım. Kitaplardan sonra film çok fena gelmişti. Oysa ne de mutlu olmuştum filmin çekildiğini duyunca. Fragmanda belli ediyordu kendini ben hayal kırıklığıyım diye ama gittim yine de, içime sinsin kötü de olsa diye. Bütün saçmalıklarını bir yana bırakıyorum bu filmin ama şunu bırakamıyorum. Bizim çiftçi çocuğu yakışıklı çocuğumuz eragorn, kitapta orası burası sökük giysileriyle bize daha da çiftçimsi tasvir edilirken filmde karşımıza süper kahverengi deri takımıyla çıkmasın mı? Öyle ki yeni evlenen kuzenimin aldığı koltuk takımının yepyeni derisi gibi parıl parıl bi deri... Ee yavruum dedim azcık taşa sürtseydiniz şu deriyi... Ondan beri bu filmle ilgili tek muhabbet budur arkadaşlarla aramızda. "Taşa sürtseydiniz deriyi biraz..." Saphira iyiydi ama yavrum benim.
Üye
Üye

bence film berbattı Sad . 2 kitabıda okudum ikiside güzeldi 3. kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. filmle kitabım fazla alakası yoktu bence
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

3. kitap Brisingr Eylül ayının sonunda çıkcakmış! içinde dünyayı deiştirecek bir ölüm varmış (almanca bir kitap ayracının arkaında yazıodu) korktuum şey başıma gelmesin diorum sakın Saphira ölmesin!!!!

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri