Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
Sayfaya git Önceki  1, 2
» ŞİİRLERİNİZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Arkadaşlar, sanırım yaşınızı bahane ederek arkasına sığındığınız yerin tarifi en azından bende biraz muğlak kalmış. Şöyle ifade edeyim; yaşınızın küçüklüğü, şiirdeki aksaklıkların hoş görülüp önemsenmemesi için kuşkusuz yeterlidir. Mesele şiir yazmaksa, Hande'nin yazdığı şiire dair söyleneceklerin sempati ve destek merkezli olması gerektiğine katılıyorum. Fakat, burada gördüğüm şey, şiir yazıp yazamamakla ilgili değil, doğrudan yazamamakla ilgili bir şey. Siz, çok üzgünüm ama, şiir yazmaya çalışığınız dili kullanamıyorsunuz Hande.

Türkçe, yazamıyorsunuz.

Tavsiyem, cümlelerinizi zincir gibi arka arkaya 'yuvarlamak' yerine, en kısa zamanda bir imla ve yazım kılavuzu edinip eksikliklerinizi gidermeniz yönünde olacak.

Belki o zaman 'burcu' yerine Burcu, 'tşkler' yerine teşekkürler, 'kilgarvan'ında' değil Kilgarvan'ın da yazılması gerektiğini bilir, daha da güzeli, cümlelerinizi boşluklar yerine noktalama işaretleriyle ayırmayı 'tercih edersiniz'.

Unutmayın; yaşınız ancak yaşınızı aşmasa da beklenti eşiklerini düşüren işlere giriştiğinizde anlamlı hale geliyor, tam da çoktan öğrenmiş olmanız gerekenlerden habersizmiş gibi yazmaya başladığınızda değil...

Anlayacağınızı umuyorum.

Teşekkürler.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

hande arkadşım sen devam et;) ama bu yorumlarıda dikkate alarak tabi.Yorum yapma üslubunu bilmeyenlerle karsılasırsan birgün! gülümse geç. Başarılar
Üye
Üye

Şiir evet, gerçekten çok özgün değil, bir teknikle yazılmış değil, içinden gelen cümleleri bir şekilde sıralamış arkadaşımız. Ki bu yüzden biraz daha şiir okumasını, şiir okuyorsa okuduğu şairlerin sayısını arttırmasını söylebiliriz. Benzetmelerine, kıta ayrılmalarına, ahenk üstünde çalışmasını da söylebiliriz. Çünkü bir şiir böyleyken "şiir" değildir. Bir çok böyle "şey"in arasında silinip gider. Yine de arkadaşımız bir yola girmeye çalışmış, öyle ya da böyle. O yüzden sırf bu yüzden bile biraz daha cesaretlendirici olmak lazım. Kimse kötü bir şiire harika diyin demiyor, ama bilmiyorum yorumlar sertleştikçe de bu herkes de hırs etkisi yaratmayabiliyor, tam tersine kişiyi yapmaya çalıştığından soğutuyor. Yorum yaparken Kilgarvan'ın da dediği gibi biraz daha sakin, yapıcı ama gerçekleri de belirten bir üslupla konuşmalıyız.

Bu şiir olmamış. Nokta. Daha çok şiir okumak, yazmak ve şair tanımakla ve şiirin gerçekten üzerine gitmekle düzebilir. Bir de "o" özel yetenek varsa gerisi gelir diye düşünüyorum.

Not : Abi "siteyi bozmuş bu şiir falan" öldürseydiniz kızı bari Very Happy

Edit : Not 2 : Gerçekten "tşkler" , büyük harf kullanmama vesaire hiç güzel şeyler değil. Bunlardan kendinizi kurtarmaya çalışın Hande. Yararını göreceksiniz.

Ve

Kendi kıyametimin son paragrafında.

Merhaba.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

eleştirildikçe kendimi düzeltebilirim tabiki  
Üye
Üye

yanlızca bu forum içinde gördüğüm forum anlayışından kurtulmuş yazar helioss'un dediklerine içtenlikle katılıyorum.Şiirin güzel olmuş gerçekten ama benzerliklerden kurtulmalısın biraz daha sana ait olduğu belli olsun. İmla hatalarına ve eklerine dikkat et. He bide şu şiirin başı genel aik şiirlerinin hepsinde vardır ''uzaktasın'' ''dokunamıyorum'' yada ''yanımdaymış gibi'' bunları kullanma demiyorum ama orjinal olurlarsa yalnızca senin şiirin olur.Özgün olursun yani.Tebrik ediyorum ama herkes şiir yazamaz.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ŞİİRLERİNİZ
Sayfaya git Önceki  1, 2

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri