| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 02 Tem 2008 |
| Mesajlar: 31 |
| Konum: Orta Dünya |
|
|
:D 03.07.2008, 15:30 |
|
|
Power Metal Türkiyede yapan cok az ancak tanındık bir grup Almora var.Ancak onlarda tam analmıyla power metale girmiyor daha cok senfonik olması lazm |
_________________ Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
"Ash nazg durbatuluk,Ash nazg gimbatul,Ash Nazg thrakatuluk,agh burzum-ishi krimpatul"
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 6 |
|
|
|
Değişir.. 18.07.2008, 15:55 |
|
|
Power metal ve ya klasik müzik bence, ama kişiden kişiye değişir. |
_________________ "He or she, I don't know.. IT's coming.."
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 27 |
|
|
|
power.. 23.07.2008, 12:59 |
|
|
Bir çok kişinin de dediği gibi bence de power metal.  Hem tınılar ve ezgiler o yönde, hem de sözlerinde fantastik ögelerin çok yoğun olduğu şarkılar var. Sözü ve müziği bir bütün olarak algılayıp şarkıyı dinlediğinde yeterince içine çekiyor seni power metal
Üstüne azıcık progressive hadi arada bir de senfonik koysan pek fena olmaz hani  |
_________________ Non nobis solum. ( mi acaba?? )
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 May 2008 |
| Mesajlar: 18 |
| Konum: fantastik edebiyat |
|
|
Re: Bence de 2... 23.07.2008, 13:04 |
|
|
| AnGeLuS MoRTiS yazmış: | Bence de iki ama benim tercihlerim
1. gotik
2. senfonik metal |
bencede senfonik metal mesela ben üç müzik dinliyorum
harry potter ve azkaban tutsagı:acılı bölümlerde
lord of the rings two towers:savaş bölümlerinde
within tempatinon -jillian :hareketli vede ölüm bölümlerinde |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 01 Oca 2008 |
| Mesajlar: 4 |
|
|
|
kelt ve klasik 25.07.2008, 15:51 |
|
|
bana göre kelt müziği (örn irlanda) ve klasik müziktir:)
metal de olabilir ama benim hayalimdeki hikayede kelt müziğin huzurlu tınıları var...
yani nasıl bir ortam olduğuna bağlı diyorum.
eğer bu topraklarda geçen fantastik bir öykü olsaydı, o zaman bu kültüre ait melodiler olmalıydı. tabi mistik öğeler barındırarak... |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 31 Tem 2008 |
| Mesajlar: 16 |
|
|
|
BATI SENFONİLERİ 04.08.2008, 13:39 |
|
|
BATI SENFONİLERİ AMA EĞER KONUMUZ TAMAMEN KORKU İSE ÇILIN ROCK MÜZİKLER AMA GENELDE DEDİĞİM GİBİ BATI SNFONİLERİ KARDEŞİ BİLE SAYILIR |
_________________ CARPE DIEM
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 06 Arl 2007 |
| Mesajlar: 220 |
|
|
|
rhapsody 04.08.2008, 13:43 |
|
|
öle... |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
Re: ... 08.08.2008, 17:06 |
|
|
| Drizzt yazmış: | 1)Gothic
2)Klasik Rock
ama ben genelde savaş ortamları dışında hep Gothic tercih etmişimdir... |
Bende arkadaşa katılıyorum neden?
Özellikle gergin diyaloglara sık sık yer veriyor olmam bunun başlıca nedenlerinden biri...
Gothic benim tercihimdir ama Film müzikleri de çok iyi bir nüans oluşturabilir..Önemli olan müzik türü değildir onun nasıl tınladığıdır.Nasıl durduğu nasıl renk uyumunu,o harmoniyi yakalamış olup olmamasıdır... |
|
|
|
|
 |
|
Misafir
|
doğaçlama 08.08.2008, 21:05 |
|
|
bence, edebiyatla AKRABA OLMAMASI İÇİN İLK ÖNCE O MÜZİĞİN DOĞAÇLAMA VE TİCARİ KAYGI GİBİ SORUNLARDAN ETKİLENMEYEN MÜZİKTİR... VE EVRENSEL OLANIDIR VE YAŞANILAN ZAMANI TARİF EDEN , ANLATAN VE YAŞANMIŞ HAYATLARIN MÜZİĞİDİR.BU MÜZİK İÇİN MEKAN VE MELODİ KURALLARI KOYMAK ÇOK YANLIŞ OLUR VE BUDA EDEBİYATLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİSİ OLMAZ.. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 127 |
| Konum: İstanbul |
|
|
Power Metal 11.08.2008, 18:28 |
|
|
Power Metal,Senfonik Metal/Rock,Folk Müzik (Celtic,Irish vs.),Gothic,Klasik Müzik =) ama bu yazdıklarımı şu şekilde değerlendirmek istiyorum:
Fantastik edebiyat eserlerini okurken aklımda filmmiş gibi canlanır ve her sahnede çalan müzik farklı olabilir.Bu 'Hangi müzik akrabasıdır?'dan çok 'Hangi müzik hangi sahneye iyi gider?' gibi birşeydir benim için. =)
Bir power metal sever olarak yine de power metal şarkılarının her zaman her sahneye gidebileceğini düşünüyorum gerek ballad formları gerekse hızlı ya da sert. =)
Başlık için teşekkürler. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Ağu 2008 |
| Mesajlar: 1 |
|
|
|
16.08.2008, 12:22 |
|
|
Selamlar,ben yeni üyeyim,ben yüksek sesle müzik dinlerken kitaba konsantre olamıyorum o yüzden fon müziği olarak Empyrium dinliyorum tavsiye ederim. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 18 Ksm 2007 |
| Mesajlar: 27 |
|
|
|
dario argento tribute 23.08.2008, 1:35 |
|
|
Goblin isimli bir grup var. Bulabilirseniz Dario Argento için yaptıkları müzikleri kitap okurken deneyebilirsiniz. Ben sanırım 6 sene kadar önce Ölüm Kapısı nı okurken onları dinliyordum, aldığım keyifi 2ye katladığını söylerim hep:
http://www.youtube.com/watch?v=I-rlW3W-5mw&feature=related
Ozellikle Suspiria nın müzigi harikaydı.
Kitap okurken filim müzikleri dinleyin. Hans Zimmer vb. Karayip Korsanları, LoTR, Son Samuray, Starwars, İyi-Kötü-Çirkin vb.
Göreceksiniz bunlar zaten okumakta olduğunuz sahneler için bestelenmiş müzikler.
not: Dead Can Dance i de unutmayalım.
Bütün bunları müzik arayan DM lere de tavsiye ederiz. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 4 |
| Konum: Gothenburg |
|
|
xexe 23.08.2008, 20:57 |
|
|
Senfonik metal çok uygun... Nightwish, Epica, Kamelot fln iyi gidiyor.
Klasik müzik daha çok uygun gibime geldi, ama Beethoven'ın 9. senfonisini de hiç bi fantastik kitaba uygun göremiyorum  Şarkıdan şarkıya göre değişir bence...
Dead can dance süper gider cidden. Çoğu şarkısı okurken ki ruh halime tam uyuyor  |
_________________ "There is no beats without cruelty"
|
|
|
|
 |
|
|
|