Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Peri Diyarı tehlikeli bir yerdir ve ihtiyatsızayaklar için pek çok çukur, fazla cüretli olanlar için pek çok zindanbarındırır...

Peri masallarının dünyası engin, derin ve yüksektir, ve birçokşeyle doludur: Orada her tür hayvan ve kuş; kıyısız denizler, sayısızyıldız; kendisi bir büyü olan güzellik, ve her daim mevcut bir tehlike;kılıç kadar keskin coşku ve hüzün vardır. O diyara girmiş bir insanorayı gördüğü için kendini talihli sayabilir, ama Peri Diyarı'nınzenginliği ve tuhaflığı gezginin dilini bağlar, anlatamaz. Ve oradabulunduğu sürece, çok fazla soru sorması tehlikelidir, çünkü kapılaryüzüne kapanabilir ve anahtarlar kaybolabilir.

J. R. R. Tolkien

Sayfa Sayısı: 223
Çeviren: Niran Elçi
Özgün Adı: Tales From The Perilous Realm
Yayına Hazırlayan: Evrim Öncül
Sanat Yönetmeni: İnci Batuk Kürkçügil

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

kitap hakkında fikirlerin nedir ben bi bunu okumadım öteki silmaril güç yüzük lerine dair falan okudum bu kaldı

Üye

Ben okudum orta dünya ile pek ilgili değil 3 hikayeyi anlatıyo ama okumaya değer hele biri de Tom Bombadil'in maceraları

hamli çiftçi giles isimli fantastik bir öykü, tom bombadil'in şiir anlatımlı maceraları ve günümüz dünyasından yarı fantastik sayılabilecek bir öykü olan 'yaprak çizen niggle' isimli üç başlıktan oluşan bir kitap. en başta, tolkien'in o enfes tarzını rahatlıkla bulabileceğiniz bir kitap.

hamli çiftçi giles, fantastik bir diyarda ve zamanda geçen eğleneceli bir öykü. Tom bombadil'in maceraları ise herkesin merakını cezbedecektir sanırım ama ne yazık ki çok aydınlatıcı değil. 16 farklı şiirden oluşuyordu yanlış hatırlamıyorsam ve bunların bir kısmının tom bombadil ile hiçbir ilgisi yok. ilgisi olanlar gayet zevkli öyküler. diğerleri ise genelde orta dünya'da geçen unutulmuş birkaç hikayenin şiire dökülmüş hali gibi bir şey.

yaprak çizen niggle ise garip bir şekilde sanatsal, eğitici bir yönü olan ve sanki biraz da sosyal mesajlar içeren bir öykü olmasına rağmen buram buram fantasia kokuyor.

tavsiye ederim. sonuçta tolkien'den bahsediyoruz.

en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
Üye
Üye

İngilizceyi roman okuyabilecek kadar bilmediğim için çok üzülüyorum. Öyle olduğunda ilk iş olarak Tüm Orta Dünya serisini, Yüzüklerin Efendisi'ni İngilizce olarak okuyacağım. Tom Bombadilin Maceraları çeviri olarak pek sarmıyor. İngilizcesi başka olurdu. Zaman Çarkı'nı da İngilizce olarak okusam mı?

Üye

Falas ne güzel söylemişsin . Kesinlikle sana katılıyorum. Kitapların orjinal olarak okumak ne keyif olurdu.  Bir ara denedim. İngilizce okudum yazdım lakin yeterli olmadı. Tam anlatmak istediklerini anlayamıyorum.
  pes etmiş değilim. Çalışıyorum.
Zamanınız varken yabancı dile ağırlık verin arkadaşlar. Size tavsiye, hatta ısrar ediyorum. Zarar değil yararı vardır.  Wink

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

Tolkien`e saygım sonsuz. Bildiğimiz anlamda hikayelerin ve romanların kökeninde de şarkı-şiire dayanan anlatım olduğunu da biliyorum, özellikle de fantastik hikayelerin... Ancak her ihtimalde bu tip yazımı okumayı da sevmiyorum, yine de okumak isterim denk gelirse tabi, almaya niyetim de yok o ayrı konu.

Kitapları ingilizce okumaya gelince tavsiye ederim, zengin bir anlatıma sahip kitaplarda orjinalleri çok fark ediyor. Söylemeye gerek yok sizlerin de belirttiğiniz gibi anlayacak kadar ingilizce varsa.

Ancak o kadar ingilizceniz yoksa da yine okuyun. Kendi adıma konuşayım, hepimiz gibi ortaokulda az gördüm. Lisede hiç ingilizce görmedim. Üniversite hazırlıkta biraz daha gördüm ama üniversiteye gelinceye kadar temel olarak biliyordum. Geçen sene çalıştığım klüpteki amerikalı oyuncuya tercüman olacak kadar biliyordum, ingilizce kitapları da anlıyorum. Özel ders vs.ye gerek yok. Sadece bol bol okuyun, ne olursa olsun. Bilgisayar oyunlarındaki yazılar, ilgi duyduğunuz konular (ben frp ile ilgili oyun dökümanlarını çok okurdum), sevdiğiniz yabancı şarkıların sözleri... Aklınıza ne gelirse. İlla ki ingilizceniz gelişir Smile
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri