| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 20 May 2008 |
| Mesajlar: 18 |
| Konum: fantastik edebiyat |
|
|
yüzüklerin efendsi :savaş yeniden başlıyor 1 kısım 25.07.2008, 12:00 |
|
|
Prens Caridan koşuyordu. Otlukta o koştukça onu kovalayan askerler kılıçları çekilmiş Bir vaziyette onu öldürmek için koşuyorlardı. Prens Caridan ormanı gördü hızını artırdı Ama askerlerde at vardı "ne kadar gidebilirdi ki" ormanın girİşinde tıkandı. Durup Nefes Almaya başladı. Askerler geliyordu. Bir kütük parçası almak için egildi. O sırada Önüne Beyaz bir şey çıktı. Işıldıyordu Caridan korkup irkildi. Geriye dogru çekldi. Bir Atın Üstünde beyaz bir ışık vardı. Işık söndü ve uzun sakallı uzun saçlı beyaz cüppeli Bir Adam çıktı. Adamın elinde beyaz bir asa vard.Asa yere degicek kadar uzundu tabi Adamda çok uzundu yaşlıydı askerlere dogru koştu. Caridan yana çekildi asasını bir Mızrak gibi dogru çekmiş ilerliyordu ormandan çıktı. Birden çok büyük bir ışık saçtı. Sanki Güneş oraya düşmüştü. Caridan böyle bir ışık görmemişti. Işık söndü askerlerin Cansız Bedenleri yerde yatıyordu. Yabancı adam Caridana yaklaştı.
-Sen de kimsin
-Ben gandalfım
-Gandalf mı
-Evet gandalf
Dedi. Bu sırada attan indi ve elini kucak açarcasına kaldırdı.
-Sevgili oglum dedi
Gerçek oglumuş gibi bir edayla Caridan koştu
-Gandalf
Sarıldılar sonra Caridan geri çekilip
-Kralıgımıza geldiler. Babamı ve annemi öldürdüler savaş başladı. Ama savaşı kaybettik.
Ve sadece ben geri kaldım.
-Kral Verünas ve Kraliçe Cekop öldümü dedin.
Gandalf kulaklarına inanamıyordu.
-Evet sevgili gandalf babam ve annemi öldürdüler
Gandalf üzüntüyle başını egdi.
-Orda olmalıydım
-Bilmiyordun asıl ben kaçmaktan başka bir şey yapmalıyım
-Hayır sen bu savaşta bize lazımsın atıma gel dedi
Ata bindi arkasına caridan qarkasına geçti.
Beraber köye gittiler gandalfla bir otlukta oturdular
Nneler oluyor gandalf
-Karanlık taraf son savaştan sonra ine güçlendi
Artık krallıkları geri yıkıp. Eski gücüne kavuşuyor. Yüzügü yok ettigimizden beri
Yeni bir yüzük peşinde bu seferki yüzük eskisinden daha güçlü ama sen hava prensi
Sen rüzgarların prensisin bu savaşta yanımızda yer almalısın. |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 85 |
|
|
|
hmmm 25.07.2008, 12:55 |
|
|
kurgu dağınık, imlalama düzensiz olmuş. ama gandalfı görmek güzeldi. devamı ne zaman bunun? |
_________________ Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
yakında 25.07.2008, 12:57 |
|
|
yakında devam edicem
orta dünyayı yazmak helede yüzüklerin efendisine devam yazmak çok zor ooluyor |
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 85 |
|
|
|
bence 25.07.2008, 12:58 |
|
|
o yüzden kendi dünyanı yaz bence |
_________________ Sitemizdeki linkleri görebilmeniz için kayıtlı üye olmalısınız. Lütfen KAYIT olun yada ÜYE GİRİŞİ yapınız. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
|
|
kendi dünya 25.07.2008, 13:03 |
|
|
kendi dünya mı yaratmak isterdim ama orta dünyada yazmamın nedeni kendimi geliştirmek yani tek kendi dünyamda degil başka dünyalardada yazarsam iyi bir yazar olurum |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Şub 2008 |
| Mesajlar: 44 |
|
|
|
bence de 25.07.2008, 19:04 |
|
|
bence de kendi dunyanız içinde yeni karakterler yaratmak yaratıcılığı geliştirir. baskasına ait bir dünyanın sizi daima kısıtlayıp, asıl yapmak istediğinize engel olacağına inanıyorum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 17 Tem 2008 |
| Mesajlar: 25 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 355 |
|
|
|
okyanusta boğulmak gibi bir şey 26.07.2008, 14:56 |
|
|
Yazmak !
Her şey eline kalemi almakla başlar, bir kelime bir kelime daha, bir bakmışsın kelimeler cümle olmuş cümlelerde birikmiş, olduğu yerde durmuyorlarki, bir de bakmışsın cümleler almış başını gitmiş ortaya bir hikaye çıkmış.  sonu iyi mi olur kötü mü olur bilemem bu biraz yetenek biraz da hayal gücü  başka birinin yarattığı dünyada ne kadar özgür olabilirsin, hele bu kişi TOLKİEN olunca, İlk yaratım onun olduğundan okuyucuda hep bir karşılaştırma olacak, buna hazır mısın,
Ben senin dünyanda seni daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.  tabi bu benim fikrim. |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 23 Tem 2008 |
| Konum: kayseri/ildem |
|
|
hoşş 26.07.2008, 15:53 |
|
|
bence tolkienin dünyasında çalışman dediğin gibi sana çok büyük artılar kazandıracaktır çünkü yeni bir şey yok yeni yaratıklar yeni ırklar da yok sana kala kala olayları kurgulamak kalıyorr . ve şöylede bir gerçek var hiç bir olağanüstülük hiçbir fantastik çarpıcılık yokken sadece olaylar üzerinde ki çalışman başarılı olursa çok başarlı bir eser sunmuş olacaksın.yani annattklarımı daha basit kavraman için şunu desem yanlış olmaz herhalde.hani bazı romanlar vardır bildiğimiz dünya bildiğimiz tipten insanlar faln herşey bilidğimiz gibi ama iyi kurgulanmış olaylar ile bu bildiğimiz şeyler bize iyi vakit geçirtcek.işte eser budur yani saten yaazarlık sıradan bi olayı akıcı ve zevkli bir şekilde anlatarak onu sıradanlıktan kurtarmak deilmidirr..umarım düşüncelirimi anlatabilmişimdir |
_________________ Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız....Konfüçyüs
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 20 Nis 2008 |
| Mesajlar: 82 |
|
|
|
hmmm 18.08.2008, 12:56 |
|
|
Bence tolkien i okuyup ( gerçi okumuşsundur ) ve diğer yazarları da okuyup kendi orjinal yazılarını yazarsan daha iyi olur.
Şahsen bence böyle yazılara insalar kopya gözüyle bakacaktır.Çünkü karakterler hazır.Ortam hazır.Sen sadece yeni olaylar yaratacaksın.bu da kolaylığa kaçar.
Yanlış anlama yapmak istediğin şey çok güzel bir düşünce ama her zaman derim tolkien yaşasaydı da yeni yüzüklerin efendileri okusaydık.
Son olarak cesaretini takdir ediyorum ama diğer arkadaşların dediği gibi RİPPERS olarak anılmak TOLKİENVARİ olarak anılmaktan daha iidir bence !!! |
_________________ One ring to rule them all, one ring to find them, one ring to bring them all, and in the darkness bind them.
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 02 Tem 2008 |
| Mesajlar: 31 |
| Konum: Orta Dünya |
|
|
mm 18.08.2008, 17:13 |
|
|
İlginç bi çalışma olmuş ama diğer arkadaşların dediği gibi kendi dünyanı yaratmalı kafandan birkaç hayali kahraman yaratmalısın |
"Ash nazg durbatuluk,Ash nazg gimbatul,Ash Nazg thrakatuluk,agh burzum-ishi krimpatul"
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 16 Tem 2008 |
| Mesajlar: 108 |
| Konum: zifirin son halkası... |
|
|
bence önce... 19.08.2008, 1:56 |
|
|
Bence önce yazım kurallarını ve imlayı öğrenmeli... Ya da anlatıcı olsun biri yazsın!  |
_________________ ikiye karşılık binlerce kötü yaratık yeter mi onun ilahi bakışları...
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 39 |
|
|
|