| Alıntı: |
Bir çok kişiye sordum. Mini anket gibi. Sonucu zaten biliyorsunuzdur. Yine de şöyle formüle ederek söyleyebilirim..
(Fantastik Edebiyat eşit değildir Gerçek) = Türk Milletine Ters
|
demiş safir. ama ben aksenaya katılıyorum. fantastik, doğa üstü olguların Türklere ters değil, tam aksi olduğuna inanıyorum. bir iki yıl önce edebiyat derslerinde yaratılış destanları, türk destanları, dede korkut hikayeleri üzerine araştırma yapmıştım ve görülüyorki birçok kavram mevcut.
evet türkiyede çok tutulmuyor, benimsenmiyor. çünkü harry potterında katkılarıyla çocuk masalı olarak görülüyor. harry potterın bi suçu yok gerçi

.
masal olayını da geçtim, halkın büyük bir kısmı yeterli eğitimi alamamış.
ama hala bi sürü insan kalıyor geriye, eğitimli, öğretmen, falan filan denilebilir.
arkadaşlarımın çoğuna fantastik kitapları aşılamaya çaılışıyorum ve eski edebiyat ve türkçe öğretmenlerimin hepsi de kara elf üçlemesini okudu(sayemde

)
biraz zaman lazım. eğitim lazım. geçmişi hatırlatmak lazım( mesela bu aralar herkes ergenekon aşşağı, ergenekon yukarı diyor, yaw kardeşim ergenekon destanını bi oku, bi bilgilen, nasıl bütün dağ eriyebilmiş(!), neresi burası, kaf dağının ardımı? fantastik bi yer, doğa üstü olaylar. türkler bu bilinmeyen yerde 300 yıl yaşamışlar ama küçülen dünyada buranın yerini amerika bile bilmiyor yaw.!!!! ergenekonu geçtim, daha nice destan, hele hele dede korkut hikayeleri var. dede korkutu hiç açmıyım, al sana fantastik öykü.)
eminim ki türk tarihinde daha çok öyküler vardır. ama dediğim gibi hatırlatmamız, aşılamamız, yazmamız lazım.