Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» YAZARLAR - KİTAPLAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Foruma yeni üyeyim. Başlıkları gezerken bir baktım, Miras üçlemesinin yazarı yok.
İlk önce yazdıklarıyla ilgili kısa bir bilgi vereyim. Christopher Paolini, Miras Üçlemesi diye de bilinen "Eragon - Eldest - Empire" adlı seriyi yazmaktadır. İlk iki kitap çıktı geriye Empire kaldı, heyecanla bekliyoruz.
Hikaye, Eragon adlı avcılıkla geçimini sürdüren 15 yaşındaki bir çocuğun, ormanda mavi bir taş bulmasıyla başlıyor. Sonradan anlaşılıyor ki o bir ejderha yumurtası ve Eragon, dünyada kalan son üç ejderha yumurtaısndan birine sahip: Yani o bir Ejderha Süvarisi. Ve böylece Saphira adını verdiği ejderhasıyla, tüm Algesia'yı hakmiyeti altına almaya çalışan İmparator Galbatorix'e karşı mücadeleye başlıyorlar.
Dünya, adı öyle geçmese de, Orta Dünya'yla aynı kökten geliyor. Irklar; Elfler, cüceler, insanlar, Urgallar...
Zengin ve ayrıntıları gayet mantıklı bir biçimde verilmiş kitaplar. Paolini'nin bu kitapları 15 yaşında yazmaya başlaması, işi ilginçleştiriyor. Şu anda 21 yaşında ve dünyada hayli bilinen ve ilkinin sinema filmi bile çekilmiş iki kitabı var.
Şu ana kadar yaptığı en büyük yanlış, bence Eldest'in sonuna o "Teşekkür"ü yazmasıydı. Kitabı resmen ailecek yazdıklarının yanısıra, Ellesmera'ya giriş kısmını annesinin direk yazdığını, babasının notlarını derlediğini, kardeşinin çiftli konuşmalar konusunda fikir verdiğini, editörünün ise bu kitabı "Okunabilir" hale getirdiğini söylediği zaman, çevresindeki insanlar, kitabın yazarı olması için bir çocuk "Yarattıklarını" anlamış olduk.
Yine de Miras, bence okunmaya değer bir seridir. Sİz ne düşünüyorsunuz?
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Okumak istediğim bir seri.. Eragon'u izleyinceye kadar haberim bile yoktu..
AMa tam bir ay önce siparişini verdiğim kitap bir türlü İstanbuldan boluya yollanamadı.. Haliyle gelmesini bekliyorum ve okumak için de sabırsızlanıyorum Smile

Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

kitabı severek okudum ama film o kadar severek izlemedim canım sıkıld ne zaman bitecek diye dua ettim cok sacma yapmıslar hayallerim yıkıldı  
Üye
Üye

Filmi berbattı... Kitabı aldım ama Su Kasırganın Günü bitsin baslıcam

Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...

Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!

I'm Little Slayer!Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

kız arkadaşım okumuştu 2 kitabı da çok beğenmişti.3. çıkmadan okumam dedim ama anlattığı kadarıyla güzel.özellikle 2. kitap ilgimi çekti
Üye
Üye

Valla o kadar süredir bekliyoruzki olayları unuttum nerdeyse Very Happy 3ü bekliyoruz hala adı empire olcak kapağı yeşil olcak falan diyede söylentiler var hatta nette resmini görmüştüm bi ara bakalım Very Happy

Üye

evet ne zaman cıkacak :d bekleye bekleye  öldüm bee Smile)9 Very Happy
Üye
Üye

Eragon'u okudum ama daha çok beklerdim...Murtagh süper bi karakter olmuş...Tövbekar'ın Oğlu...

Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!...

Angel of death
Monarch to the kingdom of the dead
Infamous butcher,
Angel of Death!

I'm Little Slayer!Smile
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Sonuçta güzeldi ya Very Happy şahsen ben yazarın yaşını falan öğrenmeden okusam gayette normal zevkli bir fantastik kurgu kitabı derdim Very Happy

Üye

bilen var mi bu 3. kitap ne zaman cıkacak  beklemekten öleceğim galiba:)))
Üye
Üye

gerçekten birinden yanıt bekliyorum bilen birinden 3. kitap ne zaman gelecek     bilen biri cvp yazsın lütfen

Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum.
Bir Gercek : Seni çok özlüyorum
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder
Üye
Üye

oy oy ben 2008 sonu görebilecek miyim acaba  Very Happy
Üye
Üye

3.kitap (empire) 2008 son baharda çıkacak kapağında sarı asil bir ejderha var
Üye
Üye

3. kitap Brisingr eylül ayının sonunda çıkcak ve dünyayı deiştirecek bir ölüm barındıyormuş içinde(almanca bir kitap ayracının arkasında yazıo) Saphira ölmesindiorum başka bişi deil doğru hatırıosam 28 eylülde çıkcak türkçeye çevrilene kadar yeni yıl olur ii bir yılbaşı hediyesi:)

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZARLAR - KİTAPLAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri