Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» ROMANLARINIZ
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ben Emre. Roman kısmına böyle bir başlık açmamın sebebi bir nevi yardım ve tavsiye almak içindi yeri yanlışsa lütfen uyarın.
Gelelim meseleye....

Uzun soluklu bir roman yazmayı düşünüyorum yüzüklerin efendisi tarzı ve kısa değil yani 100-200 sayfa gibi değil daha çok 500 sayfayı bulabilir tabi hikaye o kadar uzarsa ilk heyecanını kaybetmeden.Tasarladığım bazı şeyler var şimdilik notlar şeklinde parça parça birşeyler biriktiriyorum ve bu yaz başında başlamayı düşünüyorum ve amacım en az 1 yıl üzerinde çalışmak tabi okuldan fırsat buldukça (ne yazık ki Sad )

Sizden isteğim şöyle krallık savaşlar orklar ve bu tarz şeylerin içinde bulunacağı bir öykü için kahraman isimleri önermeniz. En cok bu konuda zorlanıyorum ve buldugum isimle bana hep yetersiz ve sanki çalıntı isimler gibi geliyor.

tşk..
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder MSN Messenger
Üye
Üye

arheindur-kasil-firang-sarosi-garaga-       salla gitsin. beğenmediysen napalım? benden bu kadar. beğendiysen bir kaç tane yine yazarım.

Üye

yardımın için sağol dostum firang çok orjinal geldi not aldım cok sağol valla belki de beni yarım saatlik bir dertten kurtarmıs olabilirsin Smile

Üye

bence adlarını türkçe koy ama anlamlı olsun örneğin kara han kötü adam olabilir ..

Üye

Üzerinde durulmaması gereken bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum sözkonusu isimlerin. Siz yazın yeter ki...

Sevgilerimle...

Üye

bence isimlerin türkçe olması hikayeniz daha ilginç kılar çünkü kendi kanatımca söylüyorum farklı ve uydurulmuş anlamsız isimler duymaktan yoruldum.en azından anlamlı türkçe ismler hoşumuza gider diye düşünüyorum.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Alıntı:

Üzerinde durulmaması gereken bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum sözkonusu isimlerin. Siz yazın yeter ki...

kesinlikle katılmıyorum dostum. Gandalf - Drizzt - Aragorn - Haplo - Turin - Sparhawk - Dinin bu kararkterle yaptıkları kadar isimleriyle de anılmıştır. Atıyorum kimse Gandalf ' ı Bantech ya da Drizzt  'i Dosinah 'a tercih etmez herlde

Üye

Aslında Bantech ve Dosinah benim hoşuma gitti. Tolkien bu isimleri kullansaydı eminim siz de sevecektiniz.

Tabi bu benim fikrim Smile

Sevgilerimle...

Üye

Tabi ki senin fikrin !!!! Yanlış anlama amacım sataşmak felan değil ama isimler önemlidir yaaaa  

Üye

ama mesela aragorn deseydi bu roman daha ortaya cikmamisken bana. "yahu o da ne. aragon'a benziyor. ustelik "gorn" demek te zor, falan derdim.

isimler arasinda bir baglanti olmasi guzel. yani diyelim "Bantech"te karar kildin. Buna bir anlam vermelisin. yani her ismin bir anlami olur. "ban+tech" yapisindan bir sey cikarip, ayni irk ya da kultur icin benzesen taraflarini bulmalisin. mesela "tech" erillik bildiriyor, bunun disi olarak karsiligi -atiyorum "teshi" olabilir. Bu karakterin annesinin adi da mesela Banteshi olabilir. ya da sonuna koyacagin baska bir "teshi"li soyad olabilir. "Ban" olumluluk bildiren bir kavram olur. mesela guclu, cesur, hizli, uzun vs. yani karakterinin belirgin bir ozelligi gibi (Bu durumda guzel, narin, isik, ince, soylu gibi kavramlar icin te mumkunse tek heceli karsiliklar bul. onlarla birlikte bir isim yapabilirisin.) kalin seslileri guc bildiren isimler, ince seslileri guzelik bildiren isimlerde kullanabilirisn.

"yani kafadan sallayip, kulaga hos geldi" diye dusunmek yeterince dogru degil, uzun soluklu, arka plani olan bir roman kurguluyorsan.

ama her halukarda aslolan yukarida da deginildigi gibi oykudur, yadigin konudur. onlari degistirmek zor oysa sonra begenmedigin bir ismi, metnin yazili oldugu dosyada "replace" etme sansin hep var.

kolaygele.
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger
Üye
Üye

Emin ol ben onlarada bayılırdım  

Karakteri özümsediğinde ismide kabullenmiş oluyorsun. Narnia günlüklerini ele alalım. Buaradaki ASLAN,  (Narnia yaratan) filmini izlediyseniz fark etmişsinizdir, bir aslandır. Kitapta-sienamda leon olarak değil ASLAN olarak okunur- söylenir. Bunu  izleyen ve okuyan dış ülkelerdeki kişiler, bu ayırımı fark etmişler midir, yoksa en az benim kadar aslan aslandır mı demişlerdir  

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Üye
Üye

nasıl istersen. Yorumlarıma dikkat ederim ben de bundan sonra.

Sevgili Aytunç'un nezaketinden öğreneceğim çok şey var.
Önceki mesajları göster:   
Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> YAZI ATÖLYESİ -> ROMANLARINIZ

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri