Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder  
» DUYURULAR
Yazar Mesaj
Üye
Üye

Jorge Luis Borges'in Kum Kitabı öyküsünü tavsiye ediyorum genç yazar dostlarıma.Bu öyle bir öyküdür ki,sizi alır ve çöle savurur.Zamanında Dostoyevski'nin ''hepimiz Gogol'ün 'Palto'sundan çıktık'' demesi gibi, ben birçok yazarında aynı şeyi bu öykü için söyleyeceğini iddia ediyorum..

Borges'in sadece Kum Kitabı'nı değil, Ficciones'ini, Alef'ini, Dantevari Denemeler'ini de önermek lazım. Ama eğer öykü bazında gideceksek, şunlar mutlaka okunmalı; Ölü, Ölümsüz, Öteki, Kum Kitabı, Alef, Zahir, Emma Zunz, Hain ve Kahraman İzleği, Averroes'in Arayışı, Ölüm ve Pusula, Yolları Çatallanan Bahçe, Dantevari Denemeler, Paracelsus'un Gülü, Babil Kitaplığı, Babil Piyangosu, Shakespeare'in Belleği... Ohoooooo! Listenin sonu gelmiyor yahu; vazgeçtim.
.
    Bu arada siz benim DÜNYANIN EN GÜZEL ÖYKÜLERİ seçkimi okuyor musunuz Allah aşkına? Vakti zamanında özendim, bezendim, onca öyküyü oracığa kondurdum. Okumuyorsanız hepinizin taaaaaaaa cemaziyelevvelinden başlayacağım sövmeye ama.  
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

okumaz olur muyum Kilgarvan... ben bir nevi konu tazeledim işte

Üye

Hiç gözüme çarpmamıştı. Ruhlar savaşı serisi bitmek üzere, sonrasında bu yazarla tanışmayı planlıyorum.
Bilgi için teşekkürler.

Not. Açılış sayfasındaki görmüşülüğüm vardı da , incelemek aklıma gelmemişti . Bu yazıyı görene kadar.

Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.

ÖZDEMİR ASAF
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Üye
Üye

Kilgarvan yazmış:
     Borges'in sadece Kum Kitabı'nı değil, Ficciones'ini, Alef'ini, Dantevari Denemeler'ini de önermek lazım. Ama eğer öykü bazında gideceksek, şunlar mutlaka okunmalı; Ölü, Ölümsüz, Öteki, Kum Kitabı, Alef, Zahir, Emma Zunz, Hain ve Kahraman İzleği, Averroes'in Arayışı, Ölüm ve Pusula, Yolları Çatallanan Bahçe, Dantevari Denemeler, Paracelsus'un Gülü, Babil Kitaplığı, Babil Piyangosu, Shakespeare'in Belleği... Ohoooooo! Listenin sonu gelmiyor yahu; vazgeçtim.
.
    Bu arada siz benim DÜNYANIN EN GÜZEL ÖYKÜLERİ seçkimi okuyor musunuz Allah aşkına? Vakti zamanında özendim, bezendim, onca öyküyü oracığa kondurdum. Okumuyorsanız hepinizin taaaaaaaa cemaziyelevvelinden başlayacağım sövmeye ama.  

Okumadım.   Yakında siteye cafeden girmekten kurtulur ve eve interneti getirirsem okurum herhalde.

Resim Yükleme Paneli

Lütfen Yüklemek İsteğiniz Resmi Seçin

Yeniden Boyutlandır?
Resim yüklendikten sonra karşınıza çıkacak ekrandaki Hotlink for forums (1) linkini foruma kopyalarsanız resim forumda gözükecektir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Fantastik Edebiyat Forum Forum Ana Sayfa -> DUYURULAR

Copyright © 2006 FANTASTİK EDEBİYAT. Telif Hakları FANTASTİKEDEBİYAT.COM ' a Aittir.
Tasarım & Kodlama : Arttech İnternet Hizmetleri