| Yazar |
Mesaj |
|
Üye
| Kayıt: 22 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 84 |
|
|
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
| Kayıt: 02 Ekm 2006 |
| Mesajlar: 852 |
|
|
|
KAŞINIYORSUN! 17.08.2008, 22:42 |
|
|
Bak sen çok kaşınıyorsun safir. Seni HAFTANIN FANTASTİKLERİ'ne muhabir olarak atarız, görürsün Hanya'yı Konya'yı. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 22 Hzr 2007 |
| Mesajlar: 84 |
|
|
|
... 17.08.2008, 22:43 |
|
|
Bir işe yararım Kilgarvan. Fena mı? |
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 139 |
|
|
|
öhk 17.08.2008, 22:56 |
|
|
orası kokuyodur be. ne iğrenç |
_________________ İkilem;
Gözle görülür, elle tutulur
soyut gerçeklerin mantıksızlığında
en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
DÜNYA KÜLTÜRLERİ 17.08.2008, 23:06 |
|
|
Dünya kültürleri arasında ne kadar büyük farklar var! Ölülerin kemiklerini nasıl böyle süsleme malzemesi olarak kullanabilirler, aklım almıyor. Kültürler birbirleriyle mukayese edilemezler ama ben bu tür bir dekorasyon anlayışını kesinlikle tasvip etmiyorum. Bizim inancımızda ölülerin kemiklerine ve mezarlarına olağanüstü bir hürmet vardır. Sen tutup mezarları açacaksın, binlerce kemiği çıkarıp bir caminin içinde dekorasyon malzemesi olarak kullanacaksın... Seni de sülaleni de öyle bir lanetlerler ki, ismin kıyamete dek Kazıklı Voyvoda ile birlikte anılır. Ayrıca insanlar böylesi bir kilisenin içinde nasıl huşû duyacaklar, merak ediyorum doğrusu. Oysa dinin özü, esası huşûdur. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 26 May 2008 |
| Mesajlar: 300 |
|
|
|
ancak... 17.08.2008, 23:10 |
|
|
son araştırmalar o bölgede başlayan bir salgın hastalık sonucu ölenlerin kemiklerinden yapıldığını söylüyor bu kilisenin |
_________________ hayat kötü hayat
|
|
|
|
 |
|
Moderatör
| Kayıt: 03 Oca 2008 |
| Mesajlar: 139 |
|
|
|
ayrıca 18.08.2008, 0:01 |
|
|
ayrıca o kemiklerin, zamanında yaşamış, konuşmuş, şarkı söylemiş, düşünmüş bir varlığa ait olduğunu bilme hissi çok garip. yadırgadım. |
_________________ İkilem;
Gözle görülür, elle tutulur
soyut gerçeklerin mantıksızlığında
en harlı alevlerin küllenişi gibi
ya da küllerin alevlenmesi
ben bir ikilemim, sana
bana
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 07 Ekm 2007 |
| Mesajlar: 442 |
| Konum: İstanbul |
|
|
O kilisede olsam tüylerim diken diken olur. 18.08.2008, 15:58 |
|
|
Bu nasıl bir anlayış, nasıl bir hissiyat? O kilise ile ilgili korku filmi yapsalar çok tutar sanırım. Düşünsenize o kemiklerin sahipleri zamanında bizim gibi nefes almışlar, su içmişler, dünyada gezmişler, tarihte izlerini bırakmışlar, aşık olmuşlar ve bir hayat yaşamışlar. Kendi kemiklerinizin orada sergilendiğini düşünün. Annenizin, babanızın kemiklerinin orada olduğunu düşünün. Materyalizmin, ateizmin, maneviyatsızlığın bu kadarına da pes diyeceğim ama bunlar hristiyan yahu.
Bir diğer yanım devreye giriyor ve şunu düşünüyor: Kültürler arası farklılıkları hoşgörülü karşılamak lazım. Onlarda bu durum bizdeki gibi karşılanmıyor. Belki de bu şekilde ölülere hürmet gösteriyorlardır. Belki de ruh bedenden ayrıldıktan sonra bedenenin taş topraktan farksız olduğunu düşünüyorlardır. Farklı şeyler karşısında aşırı tepki göstermeden önce iyice düşünüp taşınıp işin özünü kavramak gerek.
Birçok şey geliyor aklıma da hangi birine hak vereyim?
Siz devam edin. |
_________________ BURADAN ASLA GEÇEMEZSİN!
|
|
|
|
 |
|
Yönetici
|
|
|
BİR DE 18.08.2008, 16:15 |
|
|
Bir de şu var; insan, öldükten sonra kemiklerinin Tanrı'nın evi olarak kabul edilen bir mâbedde kullanılmasından memnuniyet duyabilir. Yeniden diriliş vakti gelip çattığında bir kilise içinde dirilmek isteyebilir. Yine de bu tür bir mâbedin bizim değerler dizgemizden hayli uzak olduğu ortada. İlginç bir haber; safir'i tebrik ediyorum. |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 25 Hzr 2008 |
| Mesajlar: 659 |
| Konum: Boşluk |
|
|
Düşünsenize 18.08.2008, 16:28 |
|
|
Ruhlar genelde nerede düşünülür, mezarlıkta. Neden çünki orada gömülüdürler. Bu kilisede sanırım bir çeşit mezarlık görevini görüyor. Bir sürü ruh kendi boyutunda o kilisede barınıyor olabilir.  ve insanlar bu mezarlıkda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor.
Bir de espiri boyutu var  , iki ruh kolkola girmiş mekanlarında dolaşırken, bu arada orası tıkış tıkış olduğundan nasıl rahat dolaşabildikleri (-hypark da) tartışma konusu olabilir. Biri Falas'a haber uçursun  ; Ruhlardan biri diğerine seslenir, " Bak şu en yukarıdaki, sağdaki sağdaki, işte o benim kafatasım nasılda ihtişamla yükselmiş, bak bak, nasılda parlıyor" diğeri burunbükmüş böbürlenircesine "Yok canım nerden çıkardın o düpetüz benim kafatasım, bak ölürken azıcık sol üst kısmı çizilmişti, işte bak tam orada "... sohbetler kendi aralarında sürüp gider.. |
_________________ BAKİ
Kendi bahçesinde dal olamayanın biri
Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.
ÖZDEMİR ASAF
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Tem 2008 |
| Mesajlar: 42 |
|
|
|
Re: İNSAN KEMİKLERİYLE DEKORE EDİLMİŞ KİLİSE 18.08.2008, 18:20 |
|
|
| safir yazmış: |
1870 yilinda Shwartzenberg duku tarafindan yerel bir ahsap oymacisi kilisenin icini insan kalintilari (yaklasik 40,000 set insan kemigi) ile dekore edilmesi icin tutulmustur.
|
Manyağın birinin kişisel zevki işte. 1870'te kim karşı çıkacak bilmem nerenin düküne. Şimdi olsa asarlar o adamı belki =)) Hristiyan da olsalar kiliseye giden insanlar dindardır ve uçlarda gezinmek onlara göre olmasa gerek. Şu an o kilise normal bi kilise olarak mı kullanılıyor yoksa müze görevi mi görüyor merak ettim doğrusu. |
_________________ Sensiz de döner dünya!
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 29 Eyl 2008 |
| Mesajlar: 3 |
|
|
|
yazalım mı? 01.10.2008, 14:19 |
|
|
slm Safir, gönderdiğin haberi okudum ve aklıma şöyle bir fikir geldi. Neden bu kiliseyle ilgili bir roman kurgulamıyoruz??? Harry Potter'ı kurgulamaktan daha yaratıcı gibi geliyor bana Ne dersin? |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 12 Ksm 2008 |
| Mesajlar: 31 |
|
|
|
müze 13.11.2008, 19:12 |
|
|
arkadaşlar orası ibadet edilen bir yer değil , müzedir. zamanında kilisenin bahcesine gömülmek isteyen insanların kemiklerideir. heralde suan kilisede oldukları icin mutludurlar diye tahmin ediyorum..
ayrıca sanat adı altında bu tarz çalışmaları olan bir çok insan var. 'giger' insan derisinden saat yapmıştır , zamanı ve yaşamı bu kadar iyi anlatan bir çalışma hayatımda görmedim.
adamlar zamanında bu kadar tabu sayılabilecek bir olayı kabullenmiş biz bu zamanda neyi tartışıyoruz  |
|
|
|
|
 |
|
Üye
| Kayıt: 11 Ekm 2008 |
| Mesajlar: 107 |
| Konum: Sırların Pençesinde |
|
|
Re: müze 13.11.2008, 19:42 |
|
|
| baby_goblin yazmış: | arkadaşlar orası ibadet edilen bir yer değil , müzedir. zamanında kilisenin bahcesine gömülmek isteyen insanların kemiklerideir. heralde suan kilisede oldukları icin mutludurlar diye tahmin ediyorum..
ayrıca sanat adı altında bu tarz çalışmaları olan bir çok insan var. 'giger' insan derisinden saat yapmıştır , zamanı ve yaşamı bu kadar iyi anlatan bir çalışma hayatımda görmedim.
adamlar zamanında bu kadar tabu sayılabilecek bir olayı kabullenmiş biz bu zamanda neyi tartışıyoruz  |
† "Arkadaşlar orası ibadet edilen bir yer değil , müzedir.Ve bence bu şahaser insanları öteki dünyaya hazırlamak için yapılmış bir dışa vurumdur."
diyecekken baby_goblin önüme atladı ve benim söyleyeceğimi söyleyiverdi..Neyse artık.. †
Belki başka "Bahar"a!
† Aslında belki de insanlara hayatın neredeyse bir hiç olduğunu daha güzel nasıl anlatabilirdi ki sanatçı ;eğer amacı bunu göstermek ise..! †
(Ayrıca biraz korkutucu olduğunu kabuletmekte de yarar var.)
Sürç-i Lisan ettiysek affola.  |
_________________ "Yükseklerden bakamıyorum
Korkuyorum
Derinlik çekiyor kendine
Düşecekmişim gibi içimin derinliğine
Başım dönüyor yükseklerden
Çekiyorum beni kendi derinliklerime"
"Carpe Diem!"
|
|
|
|